4 modalități de relaxare la îndemâna oricui

4 modalități de relaxare la îndemâna oricui

Andreea Constantin

Din cauza faptului că acumulăm zilnic destul de mult stres, resimțim din ce în ce mai des nevoia de a ne deconecta de la cotidian. Dorința de a pleca în vacanță este în mintea fiecăruia, însă nu avem posibilitatea de a o face suficient de des. Indiferent de motivele ce ne rețin să plecăm, avem posibilitatea de a ne găsi modalitățile potrivite pentru fiecare de deconectare, lucru ce ne poate ajuta mintea și organismul să se relaxeze.

Tensiunile acumulate zilnic ne dau celor mai mulți dintre noi senzația de epuizare la finalul săptămânii. Nu este obligatoriu să lucrezi într-un mediu solicitant pentru a ajunge încărcat negativ acasă. Din păcate, există un număr mare de factori externi ce contribuie la degradarea stării de bine, fapt ce ne accentuează senzația de oboseală.

femeie in natura

Dacă din motive personale sau obiective nu putem pleca într-o vacanță atunci când nivelul energiei se apropie de zero, trebuie să găsim resurse care să ne ajute să ne refacem forțele.

Iată câteva din acțiunile ce ne pot ajuta să ne relaxăm chiar dacă nu plecăm în concediu:

1.  Găsește un vin bun și un pahar mare cu picior

Dacă nu ai acordat o atenție prea mare până acum vinului, o poți face negreșit de acum. Este o băutură suficient de diversificată încât să găsești o variantă pe placul tău. Așa cum cănile de ceai sau cafea au un farmec aparte și parcă ne fac băutura și mai bună, așa se întâmplă și cu paharele de vin. Indiferent de modelul lor, acestea inspiră rafinament și îmbogățesc categoric experiența. Dacă nu ai prin casă, poți trage o fugă să iei un vin alb de la Mega Image unde poți găsi și pahare speciale, iar seara ta va fi cu siguranță mai relaxantă. Detalii aici

2.  Reia unul din serialele preferate

Sunt filme pe care le putem vedea la nesfârșit fără să ne plictisim. Fe că este vorba de un serial sau de un film artistic, într-o zi liberă poți să aloci câteva ore să îl revezi. Pe lângă sentimentul de familiaritate, vei observa că vei vedea cu alți ochi anumite experiențe din film. Faptul că putem înțelege și interpreta diferit anumite scene văzute de nenumărate ori se datorează experienței personale acumulate.

3.  Conectează-te cu natura

Dacă ești norocos să locuiești aproape de mare sau de munte, atunci rezolvarea este la doi pași. Însă, pentru cei care locuiesc departe, o variantă bună de reconectare cu mama natură este să meargă într-un parc sau în grădina botanică. Pare un gest banal dar, pentru mintea și sufletul nostru, câteva ore petrecute în mijlocul naturii reprezintă o alimentare cu energie pozitivă ce ne va schimba dispoziția.

4.  Ieși la o cafea cu prietena ta cea mai bună

Nu contează că vă vedeți sau vorbiți zilnic sau extrem de rar, câteva ore petrecute cu o persoană dragă care te cunoaște și te apreciază pot face minuni pentru oricare dintre noi. Nu trebuie să fie o locație luxoasă, poate fi și o cafea to go pe o bancă în parc, importantă este conexiunea dintre cele două persoane.

Oricare din cele de mai sus expuse ar fi aleasă de către tine, poți adăuga și o carte pe care ai cumpărat-o de mult dar nu ai avut timpul necesar să o citești. Sau, poți verifica lista de Favorite din aplicația ta preferată și să dai în sfârșit comanda pentru acele cărți despre care ai citit multe review-uri bune. Evadarea într-un univers dintr-o carte nouă poate fi chiar ceea ce ai nevoie pentru a-l îmbogăți pe al tău.

Surse foto: Shutterstock.com

Articolul urmator
Totul despre Cutia Pandorei, mitul originilor ce dă oricui fiori reci pe șira spinării
Totul despre Cutia Pandorei, mitul originilor ce dă oricui fiori reci pe șira spinării
Ce fel de filme te caracterizeaza?
Incepe quiz
Ce fel de filme te caracterizeaza?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.