40 de mesaje pentru nași pe care trebuie să le salvezi

40 de mesaje pentru nași pe care trebuie să le salvezi

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Legătura care-i unește pe fini cu nașii lor este una cu totul specială - de respect și prețuire. Trebuie să-i respecți și să-i prețuiești pe nașii tăi de botez pentru că sunt persoanele de încredere care au fost alese de părinții tăi să-ți fie mentori spirituali și să te sprijine, încă de la naștere. O scrisoare de mulțumire din partea ta este o modalitate bună de a le arăta că ești conștientă de ceea ce reprezintă ei pentru tine. Poți face aceasta cu prilejul unor evenimente deosebite (aniversarea zilelor de naștere, a căsătoriei lor, de sărbători etc.), când primești un cadou din partea lor sau... oricând simți imboldul de a o face.

Pentru ca lipsa de timp sau de inspirație să nu te împiedice de la un astfel de gest, îți oferim aici câteva sugestii din care să alegi ce crezi că se potrivește și care să te ajute să ”demarezi”. Căci, cu siguranță, odată stârnită, vei putea să-ți exprimi sincer propriile gânduri și sentimente.
De asemenea, ai aici și idei care să te inspire pentru a le adresa mulțumiri și nașilor copilului/copiilor tăi.

Mesaje pentru nașii care te-au botezat

1. ”Dragii mei, faptul de a vă avea ca nași de botez este pentru mine un mare privilegiu, o adevărată binecuvântare. V-am avut lângă mine la creștinarea mea... mi-ați fost și știu că-mi veți fi în continuare alături în toate momentele importante ale vieții mele. Vă mulțumesc pentru aceasta și vă sunt profund recunoscătoare.”

2. ”Draga mea nașă, tu ești pentru mine un dar special de la Dumnezeu, un dar cum nu mulți au primit și pe care îl prețuiesc din toată inima. Mă bucur atât de mult că mi-a fost dată o nașă ca tine! Mulțumesc, scumpa mea, pentru că mi-ai fost mereu o bună sfătuitoare și, mai ales, pentru că m-ai învățat să mă las călăuzită de lumina strălucitoare a Domnului în fiecare zi a vieții mele. Dumnezeu să te să te răsplătească pentru tot!"

3, ”Dragă nașule, îți mulțumesc că îmi oferi siguranța că ești o persoană foarte specială, care, alături de scumpii mei părinți, mă poate ghida și sprijini la fiecare pas din viața mea. Mă ajuți mereu, cu atâta bunăvoință, să navighez prin anotimpurile bucuriei și ale tristeții, deopotrivă. Îi mulțumesc cu adevărat lui Dumnezeu pentru cel mai bun ghid, mentor și prieten pe care mi l-a dăruit! Îți mulțumesc că ai acceptat să fii nașul meu la botez!”

4. ”Vă mulțumesc, nașii mei dragi, că ați fost o parte atât de specială în ziua cea binecuvântată a botezului meu, în calitate de nași. Mi-ați oferit, de atunci, un exemplu de adevărată viață creștină. Sfaturile, rugăciunile și dragostea voastră au fost și sunt o mare binecuvântare pentru mine și pentru familia mea. Vă mulțumesc din tot sufletul!”

5. ”Dragi mei dragi, vă mulțumesc și vă sunt recunoscătoare pentru că ați dovedit că a fi nașii mei a fost pentru voi un rol asumat nu doar pentru ziua botezului, ci pentru toată viața. Ați avut un rol foarte important în devenirea mea de-a lungul anilor, oferindu-mi mereu sprijin și îndrumare. Și dragostea voastră necondiționată! Pentru aceasta, vă voi purta în inima mea pentru totdeauna!”

6. Dragă unchiule, sunt foarte fericită că ai acceptat să fii nașul meu de botez. Îți mulțumesc din inimă pentru aceasta și îți promit că mă voi strădui să învăț cât mai multe lucruri bune și frumoase de la tine.”

7. ”Scumpii mei nași, m-ați încredințat Domnului în acea zi specială a botezului meu și v-ați asumat misiunea de a veghea asupra mea de-a lungul călătoriei mele spirituale prin această viață... Vă mulțumesc pentru felul în care vă îndepliniți această nobilă misiune și vă doresc să fiți răsplătiți cu pace și bucurie și mari binecuvântări divine!”

8. Dragii mei nași, vă sunt recunoscătoare că ați primit să-mi fiți părinți spirituali. Prin voi, botezul meu a căpătat un plus de semnificație. Iar viața mea, numeroase valori autentice. Vă mulțumesc că mi-ați fost mereu aproape și pentru toate darurile spirituale primite de la voi!”

9, „Între toate binecuvântările pe care mi le-a dat Dumnezeu de-a lungul vieții, voi, nașii mei de botez, sunteți una dintre cele mai importante. Vă mulțumesc că v-ați asumat creștinarea mea și pentru tot ce mi-ați dăruit de atunci. Și știu că îmi veți fi alături mereu.”

10. „Faptul că ați jucat un rol atât de important în ziua sfântului meu botez a adus nespusă bucurie întregii mele familii. Vă mulțumim cu toții pentru misiunea asumată și pentru dragostea cu care vegheați neîncetat asupra mea.”

11. „Scumpii mei nași, vă voi rămâne mereu foarte recunoscătoare pentru faptul că ați făcut din botezul meu o ocazie atât de specială. Îmi voi aminti întotdeauna cu bucurie acest lucru. Dragostea și sprijinul vostru au făcut acest lucru posibil. Mulțumesc mult!”

12. Vă mulțumesc, bunii mei nași, că ați dăruit tuturor celor dragi mie bucuria de a fi părtași la minunatul moment al botezului meu. Prezența și generozitatea voastră au fost și vor fi mereu apreciate de noi toți. Ne rugăm că mari și multe binecuvântări să vină de la Domnul în familia voastră. ”

13. „Vă mulțumesc, dragi nași, că vă străduiți să vă îndepliniți cât mai bine misiunea asumată, împărtășindu-mi cu înțelepciune valorile moralei creștine și îndrumându-mi pașii pe drumul cel luminos al credinței. M-ați ajutat atât de mult să cresc spiritual! Fie ca Bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze din belșug pentru sprijinul și îndrumarea dăruite mie din ziua botezului până în ziua de azi! "

14. „Scumpa mea nașă, mă gândesc la tine ca la iubita mea bunică și, ca și pe ea, te socotesc un nesecat izvor de dragoste și înțelepciune. Mă simt cu adevărat binecuvântată pentru că am o nașă ca tine! Ai gravat pe inima mea o amprentă a iubirii divine. Ești cel mai bun ”cadou” ales pentru mine de Domnul. Îți mulțumesc nespus pentru că ești acolo pentru mine când am nevoie cel mai mult de tine! ”

15. ”Dragii mei nași, vă mulțumesc pentru faptul că ați făcut din ziua creștinării mele o sărbătoare, o zi de înaltă trăire spirituală. V-ați îngrijit apoi ca eu să gândesc și să trăiesc frumos și curat, să consider un mare dar fiecare zi a vieții mele și să fiu recunoscătoare Domnului pentru aceasta. Sunt atât de fericită că vă am ca nași!”

16.”Când părinții mei te-au întrebat dacă vrei să-mi fii nașă, nu ai ezitat nicio clipă! Gestul acesta, misiunea pe care ți-ai asumat-o și, mai ales, felul în care ai înțeles să o duci la îndeplinire, prezența ta bună și caldă în viața mea îmi aduc nespusă bucurie. Și-mi umplu inima de dragoste și recunoștință pentru tine, cea mai iubită nașă din lume!”

17. „Dragii mei nași, vă mulțumesc încă o dată pentru darurile generoase, spirituale și materiale, pe care mi le-ați făcut în ziua botezului meu; au fost și sunt foarte prețioase pentru mine. Vă sunt profund recunoscătoare pentru faptul că mi-ați făcut onoarea de a-mi fi părinți spirituali. Ați fost și veți rămâne pentru totdeauna un capitol luminos al poveștii vieții mele.”

18, ”Draga mea nașă, profit de această ocazie sărbătorească (zi de naștere, onomastică etc,) pentru a-ți reafirma dragostea și prețuirea pe care le nutresc pentru tine, cea mai minunată nașă din lume! Îți mulțumesc pentru grija pe care mi-ai purtat-o mereu, pentru valorile morale și spirituale pe care mi le-ai împărtășit, pentru frumoasa prietenie ce te leagă de o viață întreagă de părinții mei și pentru dragostea ta plină
de căldură pe care ne-o dăruiești tuturor!”

19. ”Mulțumesc din inimă, dragii mei nași, pentru rolul minunat jucat în viața mea și a familiei mele! Ne-ați fost mereu alături, la bine și la rău! Ne-ați sfătuit cu înțelepciune și bunăvoință, ne-ați ajutat când ne-a fost greu, ne-ați mângâiat la durere și v-ați bucurat de toate împlinirile mele și ale noastre... Ne-ați dăruit atât de mult din ființa voastră! Nu cred că pot exista niște mentori spirituali mai minunați ca voi! Le mulțumesc părinților mei că v-au ales și vă mulțumesc vouă că ați acceptat!”

20. ”Ai fost, ești și vei fi o lumină călăuzitoare pentru mine, scumpa mea nașă. Avându-te ca model în viață, îmi doresc - și sper să reușesc! - să fiu și eu o persoană bună și înțeleaptă ca tine și să urmez calea luminoasă a credinței creștine. Domnului Isus să te binecuvânteze cu dragostea Sa nemărginită!”

Mesaje pentru nașii care ți-au botezat copilul

21. ”Dragi prieteni, nu puteți ști cât de onorați ne simțim că ați acceptat rolul de nași pentru micuța noastră (numele fetiței). Deși sperăm că singurele responsabilități pe care le vei avea vreodată vor fi acelea de a-i dărui dragoste și de a o sfătui de bine, știm că, dacă ni s-ar întâmpla vreodată ceva, i-ați fi aproape și i-ați purta de grijă ca niște părinți adevărați. Pentru aceasta, vă suntem profund recunoscători!”
22. ”Dorința și entuziasmul tău de a fi nașa noului membru al familiei noastre, micuța/micuțul (numele), este o adevărată binecuvântare. Nu ne puteam dori o persoană mai potrivită pentru acest rol atât de important, o persoană mai capabilă să-i insufle dragoste pentru valorile bisericii și ale comunității noastre. Vă mulțumim!”

23. „Prieteni dragi, ați fost atât de dăruiți misiunii de nași, atât de inimoși și generoși în acea zi specială a botezului fetiței/băiețelului nostru. Vă mulțumim pentru aceasta și pentru toți anii de frumoasă prietenie ce ne leagă, pentru bunătatea și dragostea voastră. Fie ca și copiii noștri să crească împreună și să fie la fel de buni prieteni ca noi toată viața!”

24. „Vă mulțumesc foarte mult că mi-ați dăruit dragoste și îndrumare din ziua botezului meu până astăzi. Cu siguranță, sunteți o mare binecuvântare de Sus pentru mine. Nu găsesc cuvintele potrivite pentru a vă spune cât de mult vă prețuiesc, așa încăt voi spune, din adâncul inimii mele, un simplu, dar plin de recunoștință, MULȚUMESC!”

25. „Dragostea și bucuria pe care le-ați împărtășit cu noi în această zi specială a botezării copilului nostru vor fi prețuite pentru totdeauna. Totul a decurs minunat! Fotografiile și materialele video sunt foarte reușite, iar cadourile sunt extraordinare. Mulțumim mult pentru implicarea voastră deosebită!"

26. "Vă mulțumim pentru sprijinul vostru pentru rolul asumat ca nași de botez ai copilului nostru. Rugăciunile voastre pentru el, dragostea cu care îl înconjurați, lumina călăuzitoare a credinței pe care o aduceți în viața lui sunt o adevărată binecuvântare pentru el și pentru noi toți. Dumnezeu să vă răsplătească!”

27. „Acest botez a fost atât de reușit datorită implicării și generozității voastre. Vă mulțumim foarte mult pentru sprijinul acordat, în special pentru suma frumoasă pe care i-ați dăruit-o finei voastre, care va intra în contul ei de economii pentru viitor!”

28. ”Scumpa mea prietenă, îți mulțumesc din suflet pentru faptul că îi ești o nașă așa de bună copilei mele! Legătura creată de-a lungul timpului între voi două mă umple de bucurie, este cu totul aparte - caldă, plină de dragoste, dar și de respect, fericită. Și fericiți suntem cu toții pentru asta!”

29. ”Vă mulțumim pentru rugăciuni și pentru sprijinul acordat în ziua binecuvântată a botezului copilului nostru. Spiritul vostru iubitor și lumina călăuzitoare a credinței creștine insuflate de voi vor fi o sursă de îndrumare și inspirație pentru (numele copilului) în toți anii vieții lui. Primiți toată recunoștința și dragostea noastră.”

30. ”Suntem atât de fericiți, prieteni dragi, că v-am ales ca nași pentru copilul nostru! Vă mulțumim că ne-ați făcut onoarea și ați acceptat această misiune de mentori spirituali pe drumul vieții sale! Prin aceasta, prietenia noastră a devenit și mai strânsă, mai puternică, iar devenirea creștină a micuțului nostru, mai sigură. Domnul să vă binecuvânteze!”

31. ”Înainte de a se naște puiuțul nostru, ne-ați mărturisit că v-ați dori sâ-l botezați, să-i fiți părinți spirituali. Am fost de acord fără a sta pe gânduri. Pentru că știam ce fel de oameni sunteți, doar vă alesesem deja ca prieteni!... Știm acum cî am avut dreptate. Știm că îl veți iubi pe acest pui de om la fel de mult ca și noi, părinții lui. Știm că îl veți ocroti, îl veți călăuzi și, într-o zi, îi veți deveni cei mai buni prieteni. Știm că veți fi mereu alături de el și că veți face tot ceea ce vă va sta în putință să-l știți fericit. Prieteni dragi, vă mulțumim!”

32. „Vă mulțumim că ați primit să fiți nașii de botez ai copilului nostru. Fără implicarea voastră și fără susținerea morală și materială primită de la voi, această zi nu ar fi devenit ceea ce a fost - o zi cu totul specială, o mare sărbătoare. ”

33. ”Dragi prieteni, am deschis azi albumul cu fotografii și, revăzând imagini de la botezul copilașului nostru, inima mi s-a umplut de bucurie la gândul alegerii bune pe care am făcut-o când v-am propus să-i fiți nași. Pentru că ați fost și sunteți o adevărată binecuvântare în viața lui și a noastră. Azi, ne despart distanțe mari, dar sufletește suntem mai aproape decât oricând! Ne e tare dor de voi! Mulțumim Domnului că existați! Și vă mulțumim și vouă pentru tot! ”

34. ”Apreciem toată dragostea și sprijinul pe care ni le-ați arătat în ziua botezului micuțului nostru (numele), ca nași. Vă mulțumim pentru generozitatea voastră, pentru darurile minunate pe care i le-ați oferit și, mai ales, pentru promisiunea de a-i fi mereu alături."

35. ”Cu aceste câteva cuvinte, aș dori să-ți mulțumesc că ai acceptat să fii nașa fetiței noastre, să devii o prezență semnificativă în viața acestui pui de om, pe care de acum îl poți numi”fiică”. Sunt fericită că tatăl ei și cu mine am decis că tu ești persoana cea mai potrivită pentru a juca acest rol important pentru ea și pentru noi. Această decizie am luat-o cu inima și nu ne-am înșelat. Fii binecuvântată!”

36. ”Am dori să ne exprimăm recunoștința pentru că ați făcut ca această zi sfântă a botezului micuței noastre (numele) să ne aducă tuturor multă bucurie spirituală și să creeze atâtea amintiri fericite. Vă mulțumim și pentru cadourile minunate!”

37. ”Dragă prietenă, inima mă îndeamnă să-mi exprim din nou bucuria și mulțumirea de a te ști nașa copilei mele. Nu am nicio îndoială că vei fi un model excelent și o prietenă de nădejde pentru această fetiță, care, într-o bună zi, va deveni femeie. Împreună, îi putem ghida cu dragoste și înțelepciune pașii în viață, așa încât să poată deveni o persoană minunată, asemenea ție, împlinită și fericită.”

38. „Vă mulțumesc că v-ați implicat atât de mult în reușita botezului fetiței mele. Cadoul primit de la voi este cu adevărat minunat; cu siguranță, va arăta ca o prințesă în rochițele frumoase dăruite de voi. “

39. ”Dragilor, simt nevoia să vă mărturisesc faptul că încântarea noastră de a vă avea ca nași ai micuțului (numele) crește odată cu trecerea timpului. Și aceasta, pentru că am putut vedea că v-ați luat foarte în serios rolul de mentori spirituali, susținîndu-ne îndeaproape în demersul de a-l forma ca om pe micuțul nostru, de a-l apropia tot mai mult de credință creștină și de valorile culturale și morale adevărate. Avându-vă alături, cu certitudine, vom reuși. Infinite mulțumiri!”

40. ”Mulțumim Bunului Dumnezeu și vă mulțumim și vouă, prietenii noștri de toată nădejdea, pentru că avem în voi cei mai minunați nași pentru micuții noștri! Suflete dragi, cine altcineva decât voi ar putea fi mai atent, mai iubitor, mai plin de bunătate față de copiii noștri?! Cine altcineva s-ar ocupa cu mai multă seriozitate și înțelepciune de educația lor spirituală, de apropierea lor de valorile creștine, de așezarea unor temelii solide pentru devenirea lor viitoare ca oameni!? Domnul să vă răsplătească înmiit!”

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.9 (13)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.