Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

5 adevăruri despre ţigara electronică

Bianca Geica, redactor DivaHair.ro

Ştim cu toţii că fumatul este un viciu extrem de nociv pentru sănătatea noastră şi că orice ţigară fumată ne scurtează durata de viaţă. Însă, a renunţa la fumat este unul dintre cele mai dificile lucruri pe care ţi le poţi propune. În această problemă irezolvabilă, ţigara electronică reprezintă o soluţie mult mai sigură decât ţigările clasice.

Iată 5 adevăruri esenţiale despre ţigara electronică, care te pot convinge să renunţi la fumat:

1. Ţigara electronică e mult mai sigură

Un număr semnificativ de studii a confirmat faptul că ţigara electronică este cu 95% mai sigură decât ţigările din tutun. De ce? Pentru că această nu conţine substanţe cancerigene, precum ţigările clasice, ci doar nicotină, propilen glicol sau glicerină vegetală şi arome. În plus, ţigara electronică va face că tenul tău să arate mai tânăr.

2. Te bucuri de stare de spirit mai bună

Toate persoanele care au renunţat la fumat cu ţigară electronică au declarat că au o stare de spirit îmbunătăţită. Acest lucru este posibil deoarece ţigările clasice au multiple efecte nocive, cresc riscul de accident vascular cerebral, infarct miocardic, cancer pulmonar, cancer la gât, pneumonie, osteoporoză, boala Alzheimer şi multe altele. Odată ce ai renunţat la ţigările clasice şi le-ai înlocuit cu ţigara electronică, corpul tău începe să se detoxifieze de toate substanţele nocive acumulate.

3. Ţigara electronică te ajută să faci economii

Dacă eşti fumător, nu ai cum să nu fii de acord cu asta: ţigările sunt scumpe. În medie, un fumător cheltuie lunar 300 de lei pe ţigări, fără a lua în calcul brichetele, scrumierele sau alte accesorii necesare fumatului. O ţigară electronică te costă mult mai puţin. În timp ce costurile de achiziţie pentru un kit de începători pot ajunge la suma cheltuită pe ţigări, în prima luna, începând cu a două luna, costurile se reduc la mai mult de jumătate. Iar tu vei avea mai mulţi bani pentru ţine şi pentru familia ta.

4. Ţigările electronice nu produc mirosuri neplăcute

Aproape toată lumea este deranjată de mirosul neplăcut de fum. Fumul de ţigară este, în general, deranjant: îţi impregnează hainele, pielea, părul, casă, etc. În plus, nefumătorii sunt de cele mai multe ori deranjaţi atunci când cineva fumează lângă ei şi sunt obligaţi să fumeze pasiv. Atunci când eşti fumătoare nu acorzi atât de multă atenţie fumului de ţigară, pentru că eşti obişnuită cu el şi reprezintă pentru ţine un rău necesar al acestui viciu. Însă pentru nefumători, în special pentru cei care au renunţat la ţigările clasice, mirosul este foarte neplăcut.

Unul dintre motivele pentru care ţigările clasice miros atât de urat este că, pe lângă tutun, acestea ard gudron şi alte substanţe chimice. Pe de altă parte, ţigările electronice nu produc niciun miros neplăcut, deoarece cei care le folosesc, expiră vapori cu arome în loc de fum. Vaporii produşi de ţigară electronică au arome plăcute: de măr, de cireşe, de vanilie, etc, aşa că nu au cum să deranjeze pe nimeni. În plus, aceştia se risipesc imediat în aer.

5. Social

În general, ţigările clasice au un impactul social negativ. Cei mai mulţi dintre nefumători sunt deranjaţi atunci când se fumează în preajma lor sau chiar în încaperea în care se află.

În schimb, ţigară electronică nu are un impact negativ asupra celor din jur. Vaporii produşi de ţigară electronică nu sunt un pericol pentru sănătatea celor din jur şi se risipesc mult mai repede decât fumul de ţigară.

Sper aceste 5 adevăruri te-au convins deja să renunţi la ţigările clasice şi să le înlocuieşti cu o ţigară electronică de calitate. E păcat să nu acorzi o şansă acestei alternative mai sigure decât fumatul clasic.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!