5 motive să înveți să dansezi

5 motive să înveți să dansezi

Redactor Divahair.ro

Este binecunsocut faptul că dansul nu reprezintă un simplu sport, ci este o activitate complexă care aduce atât beneficii pe plan emoțional, cât și fizic. Studiile echipei Arthur Murray București demonstrează faptul că persoanele care practică dansul ca activitate extra job au un ritm de viață mult mai echilibrat și sănătos. Printre multitudinea de beneficii pe care le aduce dansul în viața oricui, echipa Arthur Murray a ales 5 motive pentru care trebuie să înveți să dansezi. Iată-le:

1.Dansul este un adevărat medicament pentru sănătatea fizică

Pierderea în greutate, creșterea flexibilității, întărirea oaselor și a tonuslui muscular sunt câteva beneficii principale pe care dansul le are asupra corpului. Dansul este un adevărat antrenament fizic, care poate înlocui cu brio mersul la sală. Dansul poate fi o formă de sport pentru toate categoriile de vârstă, indiferent de siluetă sau condiție fizică. Acesta are o gamă variată de beneficii pentru sănătatea corpului, dar și a minții- îmbunătățește funcționarea inimii și a plămânilor, întărește masa musculară și sporește condiția fizică, tonifică musculatura, se pierd kilogramele în plus, elimină riscul de osteoporoză, creează o coordonare motrică mai bună, și nu în ultimul rând dezvoltă abilitățile sociale și crește încrederea de sine.

2.Te scapă de stresul acumulat la job

Este dovedit științific că prin dans se elimină endorfine, iar atunci când se întâmplă acest fenomen, mintea și corpul sunt într-o stare excelentă. Endorfinele sunt calmantele naturale pe care le elimină creierul și care reduc starea de anxietate. Prin eliminarea endorfinelor, percepția minții asupra vieții devine una pozitivă. Astfel, după un antrenament bun, endorfinele eliminate ajută la calmarea organismului și creează o atitudine optimistă. Un alt ajutor pe care îl aduce eliminarea de endorfine este îmbunătățirea somnului. Astfel, nopțile nedormite din cauza stresului pot fi tratate cu dans!

3.Creează noi conexiuni cu partenerul tău de viață

Echipa Arthur Murray recomandă dansurile pasionale ca fiind un început perfect de reconsolidare a relației cu partenerul. Dansurile pasionale transmit cele mai intense trăiri, începând cu muzica, care este factorul principal al emoției, până la conexiunea creată cu partenerul de dans. Pasiunea care se observă în ochii oricărui dansator în momentul în care dansează tango, rumba sau bolero, reprezintă transpunerea totală în caracterul respectivului dans. Ca un top trei al celor mai pasionale dansuri latino menționăm tangoul, rumba și bolero. Aceste trei dansuri sunt o îmbinare complexă între fluiditatea aparte a mișcărilor, ritmul senzual al muzicii și libertatea de a pune propria amprentă asupra coregrafiilor.

4. Dezvoltă capabilitatea de multitasking și imaginația

Pe lângă beneficiile sale spirituale, dansul este antrenamentul perfect pentru a-ți meține tinerețea creierului, gândirea aprigă și mereu conectată. Trăim în era vitezei, iar una din cele mai importante calități este capabilitatea de multitasking. Dansul dezvoltă această însușire extrem de importantă a zilelelor noastre. De ce? Deoarece, dansul reprezintă complexitate, coordonare motrică și dezvoltarea memoriei. Învățarea unei coregrafii presupune punerea în mișcare a tuturor resurselor, a calității de multitasking, pentru a putea îmbina: tehnica pașilor, ritmul muzicii și fluiditatea mișcărilor.

O altă calitate pe care dansul o dezvoltă negreșit este imaginația. De fiecare dată când vei învăța o coregrafie, vei urma tehnica profesorului îndrumător, dar, fără să îți dai seama, un strop din personalitatea și imaginația ta vor îmbrăca fiecare mișcare și vor face acea coregrafie unică. Tu îți definești propriul stil de dans, desigur, și cu ajutor din partea profesorilor care îndreaptă orice greșeală făcută.

5.Oferă un boost de încredere de sine

Este uman și natural ca simțul penibilului să fie dezvoltat în fiecare din noi, dar acesta este diferit de rușine. Rușinea și dansul nu fac casă bună, așa că pentru a scăpa de frica de dans trebuie să ne relaxăm, să scăpăm de ideile preconcepute și să lăsăm dansul să ne acapareze. Și cum putem face asta mai bine? Luăm lecții de dans la Studioul Arthur Murray Bucuresti! Știm deja, că un beneficiu principal al dansului este creșterea încrederii de sine, dar doar tu te poți convinge cu adevărat de acest lucru, pășind în sala de dans pe ritmurile muzicii.

Dansul vorbește despre un “boost” incredibil al încrederii de sine. Poate în primă instanță nici măcar tu nu vei realiza această îmbunătățire, dar cei din jurul tău o vor remarca cu siguranță! Gândește-te cât de bine te vei simți atunci când cineva te va invita la dans, iar tu vei accepta cu zâmbetul pe buze, fără nicio urmă de frică.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.