Află ce tip de lenjerie de pat se potrivește dormitorului tău

Află ce tip de lenjerie de pat se potrivește dormitorului tău

Redactor Divahair.ro

Cred că majoritatea vor fi de acord cu faptul că după o lungă zi de muncă, a te așeza pe un pat confortabil, cu așternuturi moi și curate, reprezintă una din cele mai mari plăceri ale vieții. Trebuie să ții cont că o treime din viața ta o petreci în aceste așternuturi și tocmai de aceea ar trebui să alegi ceea ce este mai bun, dar și mai frumos.

Atunci când trebuie să cumpere lenjerii de pat pe care le găsești pe tesaturialese.ro, multe persoane consideră că orice tip de material este bun. Din păcate, prea puțini acordă atenție tipului de material textil utilizat în compoziția acestor lenjerii și se uită mai mult la preț considerând că o lenjerie mai ieftină, este implicit mai bună. Însă, pentru a avea un somn liniștit, cel mai bine este să alegem lenjerii din fibre naturale (cum ar fi bumbacul sau bambusul).

O altă caracteristică pe care trebuie să o luăm în considerare este aspectul, pentru că nu orice tip sau model de lenjerie se potrivește decorului tău. A alege așternuturile potrivite pentru dormitorul tău poate reprezenta o adevărată provocare însă nu trebuie să fie deloc așa.
Iată câteva sfaturi pentru a asorta lenjeria de pat cu dormitorul, cu scopul de a obține camera de vis.


Niciodată nu trebuie să ții “cu dintîi” de idelile preconcepute în ceea ce privește stilul. Dacă pereții sunt verzi, nu este neapărat nevoie că și așternuturile să fie verzi. Încearcă să fii creativ și să îți lași imaginația să zburde. În cazul în care dormitorul tău este decorat în stil clasic, lenjeria de pat care se potrivește este una simplă, fără imprimeuri.
Întotdeauna trebuie să ții cont de nuanțele camerei în dormi, astfel încât în cazul în care nu o asortezi perfect, așa cum spuneam, peretele cu așternuturile, trebuie totuși că acestea să facă parte, pe cât posibil, din aceeași paleta cromatică sau ceva în contrast, dar care să nu “țipe” sau să dernajeze vizual.

La polul opus, texturile bogate, modelele abstracte și liniile netede sunt perfecte pentru decorul Scandinav sau tip anii ‘50-’60. De asemenea, nu mai este greșit să amesteci piesele de lenjerie. Desigur, “neglijență” această trebuie făcută într-un mod foarte studiat.
De asmenea, există lenjerii în acest stil numit de designeri mix match. Este valabilă și ideea de a avea perne cu model cât mai “încărcat” și restul lenjeriei să fie simplă. Achiziționează mai multe tipuri de lenjerii cu cromatică asemănătoare pe care le poți “combină” în cele mai inedite moduri.

Dacă îți place foarte tare simplitatea, atunci achiziționează așternuturi în culori cât mai deschise, albe chiar, dacă este posibil. Nu poți niciodată da greș cu așternuturi simple.
Stilul unui dormitor cozy, confortabil se face ușor, cu lenjerii de tip Poplin Love Code. Aceste lenjerii se potrivesc cu un dormitor asemănător camerelor dintr-o cabană de munte, unde mobilă este din lemn, tradițională și unde, desigur, există o sobă unde lemnul își imprastie mireasma.

lenjerie de pat inimioare

Pentru un dormitor decorat în stil avangardist, trebuie să acorzi o atenție mult mai mare modelului de lenjerie. Este recomandat să alegi un model colorat mozaic ce va arată fantastic. Galbenul, grâul, portocaliul sunt culori care se încadrează perfect în acest stil. Și aici poți fi inventiv, însă trebuie să fii extrem de atent pentru că a face un mix între o lenjerie cu design dramatic și un alt model, este destul de dificil și rezultatul poate fi unul dezastruos. Daca îți doresti din totul sufletul așa ceva, poți consulta ideile marilor designeri de a combină diverse texturi cu imprimeuri diferite.

Stilul minimalist se aseamănă cu cel clasic. Mobilierul dormitorului este cât mai simplu și la fel trebuie să fie și lenjeria. Stilul minimalist este unul masculin și de aceea culorile trebuie să fie tipic masculine. Un bun exemplu este lenjeria Bambus Latte sau Lorena, care deși este cu model, are linii simple și extrem de masculine.

lenjerie pat maro

Unul din stilurile de dormitor din ce în ce mai apreciate de tineri, este cel cu un design boem. Pentru un asemenea stil regulă de baza este: culoarea. Covoare împletite manual în culori cât mai vii, mix de țesături, draperii din materiale naturale precum și o lenjerie pe măsură sunt elementele de baza ale stilului boem. Lenjeria Francesca este ideală pentru a se încadra în acest stil.
A asorta lenjeria de pat și a alege ce este mai bun pentru dormitorul tău este un lucru important. O lenjerie de calitate îți va oferi un somn liniștit. O lenjerie frumoasă îți va oferi o stare de spirit bună.

lenjerie pat floricele

 

Articolul urmator
Te-ai ars la limbă? Află care sunt remediile ce alungă rapid și ușor disconfortul. Sunt la îndemâna oricui!
Te-ai ars la limbă? Află care sunt remediile ce alungă rapid și ușor disconfortul. Sunt la îndemâna oricui!
Ce tip de lenjerie intima ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce tip de lenjerie intima ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.