Alegerea lenjeriei de baie: cum să o alegeți?

Alegerea lenjeriei de baie: cum să o alegeți?

Andreea Constantin

Lenjeria de baie profesională este foarte importantă pentru sentimentul de bunăstare al clinetului dumneavoastră, fiind un adevărat element de diferențiere. În ciuda spălării la temperaturi ridicate, uscării sau chiar călcatului, prosoapele trebuie să rămână confortabile, estetice și practice. Deci cum alegem cele mai bune prosoape pentru hotel?

Să începem cu ce mărimi și forme ar trebui să alegeți pentru prosoapele de baie profesionale.

În general, prosopul de 70x140 cm, este cea mai comună piesa de lenjerie de baie în industria hotelieră.

prosop alb cu fundita

Prosoapele pentru corp sunt mult mai mari. Dimensiunile lor generoase sunt de 100x150 cm și vă permit să vă înfășurați complet pentru o senzație de lux și plăcere. Sunt foarte populare în spațiile de cazare de lux.

Nu uitați să aveți în baie și un prosop mediu. Dimensiunea sa standard este de aproximativ 50 x 100 cm. Acesta este un plus valoros pentru invitații tăi, de exemplu pentru uscarea părului.

Trebuie să aveți în baie și un prosop de dimensiuni mici, de obicei de 30 x 50 cm. Acest tip de prosop este în prezent foarte popular și practic pentru uscarea mâinilor și a feței. Vă permite să decorați baia unității de cazare și să oferiți oaspeților o senzație de abundență. De asemenea este esențial într-un set de lenjerie de spa.

Pentru a se simți și mai răsfățati, clienții ar trebui să aibă acces și la un halat din bumbac, moale și plăcut. Pus la dispoziția oaspeților, el reprezintă o atenție deosebită acordată confortului lor și dă o impresie de lux suplimentar. Nu uitați și de o pereche de papuci pentru hotel care să  sporească senzația de relaxare din baia hotelului.

Ce greutate ar trebui să alegeți pentru lenjeria de baie profesională?

Prosoapele de baie pentru hotel sunt cel mai adesea realizate din fibre de bumbac. Țesutul specific sub formă de bucle confera materialului profesional din bumbac, calitățile sale absorbante. Greutatea sa reprezintă greutatea materialului pe cm², deci cu cât greutatea este mai mare, cu atât lenjeria de baie va fi mai moale și mai absorbantă.

Iată un scurt ghid al greutății, după care să alegeți prosoapele de baie în funcție de standardul unității dvs. de cazare:

- Hotel economic: greutatea prosoapelor trebuie să fie de 400-450 gr/m²;

- Hotel confort sporit: greutatea prosoapelor trebuie să fie de 500 până la 550 gr/m²;

- Hotel de lux: greutatea prosoapelor trebuie să pornească de la 600 gr/m².

Pentru halatul de baie de hotel, greutatea este în general de 380 până la 420 g în funcție de categoria unității de cazare. Nu trebuie să depășească 500 gr/m², pentru a evita greutatea excesivă care ar fi incomodă pentru clientul care îl poartă.

Ce material ar trebui să alegeți pentru lenjeria de baie?

Bumbacul moale și absorbant este preferat pentru prosoapele de baie de la hotel. Pentru un aspect mai mătăsos, optați pentru bumbac pieptănat,mult mai moale la atingere. Fibrele sale de două ori mai lungi își vor păstra suplețea și strălucirea în ciuda spălărilor frecvente. În plus, noile tehnici fac posibilă obținerea unei lenjerii de baie profesională și mai moale, păstrându-i în același timp rezistența.

De asemenea, puteți oferi halate de baie pentru oaspeții hotelului din material buretat. Acest tip de material este o alegere bună în ceea ce privește eficiența uscării. Halatul de baie tip fagure are avantajul lejerității și uscării rapide. Este recomandat atunci când oferiți un serviciu precum spa sau jacuzzi.

Noile metode de țesut fac posibilă combinarea moliciunii microfibrei din exteriorul halatului de baie cu absorbția bumbacului pe interior. Aceste halate de baie profesionale din material dublu sunt foarte populare în hotelurile de lux.

Lenjeria de baie profesională alb strălucitoare reprezintă curățenia impecabilă. În plus, este mai ușor de curățat cu înălbitori profesionali. Pentru a vă diferenția, puteți alege prosoape de baie personalizate. De exemplu, brodați sigla hotelului pe prosoapele și halatele de baie furnizate clienților.

Alegerea lenjeriei de baie pentru hotel nu trebuie trecută cu vederea. Este mai importantă decât credeți!

Articolul urmator
Cum poți vinde o bibliotecă întreagă de cărți într-o singură zi?
Cum poți vinde o bibliotecă întreagă de cărți într-o singură zi?
Ce costum de baie trebuie sa porti vara asta?
Incepe quiz
Ce costum de baie trebuie sa porti vara asta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.