Asociaţia The Social Incubator oferă sprijin tinerilor instituţionalizaţi din România

Asociaţia The Social Incubator oferă sprijin tinerilor instituţionalizaţi din România

Redactor Divahair.ro

Asociaţia The Social Incubator a realizat o deplasare la Oslo în vederea identificării şi dezvoltării parteneriatelor pentru elaborarea de proiecte comune de educaţie vocaţional şi integrare a tinerilor instituţionalizaţi din România.

În urma acestei deplasări, obiectivele au fost atinse – s-au încheiat parteneriate cu organizaţii cu scop similar din Norvegia în ceea ce priveşte traficul de persoane şi integrarea tinerilor instituţionalizaţi pe piaţa muncii şi se urmăreşte dezvoltarea şi elaborarea de proiecte comune în perioada următoare.

Schimbul de know-how a fost unul benefic şi a condus la aplicarea diverselor cunoştinţe împărtăşite de colegii norvegieni, care au avut un impact real în sesiunile de educaţie informală şi non-formală cu tineri instituţionalizaţi.

Această vizită a fost posibilă datorită Fondului pentru Relaţii Bilaterale constituit la nivelul Programul RO18 - Întărirea capacităţii şi cooperare instituţională între instituţiile publice, autorităţile locale şi regionale române şi norvegiene, în cadrul Granturilor Norvegiene - şi realizarea acestuia a condus la întărirea capacităţii instituţionale şi dezvoltarea resurselor umane între România şi Norvegia.

Asociația The Social Incubator este o organizație non-profit lansată de un grup de profesioniști și prieteni care și-au dorit să creeze o platformă pentru inițiativele cu impact social semnificativ în viața persoanelor aflate în dificultate, fie că este vorba despre tineri din centre de plasament, vârstnici, femei în situații de risc sau alte categorii marginalizate economic sau social. Misiunea organizației este integrarea socio-profesională a persoanelor aflate în dificultate prin ateliere de instruire și soluții de antreprenoriat inovative.

La aproape doi ani de la lansare, principalul program derulat de asociație, „Un viitor normal pentru tinerii orfani”, a ajutat peste 180 de tineri instituționalizați. Ei au beneficiat de consiliere vocațională și psihologică, au participat la ateliere de dezvoltare personală și au urmat cursuri și stagii de pregătire profesională.

Pe lângă rata scăzută a tinerilor din centre de plasament care reușesc să își găsească un loc de muncă, România ocupă primul loc între țările UE la numărul de victime ale traficului de persoane, 2 din 5 dintre acestea fiind fete sub 18 ani. La vârsta majoratului, tinerii sunt obligați să părăsească orfelinatele și să își găsească o locuință și un loc de muncă, mulți dintre aceștia ajungând victime ale traficanților.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.