"Breeding" sau ce înseamnă să fii crescător

"Breeding" sau ce înseamnă să fii crescător

Redactor Divahair.ro

După 3 ani de pauză, weekend-ul acesta a fost organizată Expoziția Felină Internațională de primăvară „SOFISTICAT”, care a adus împreună crescători din mai multe țări, și mai mult de 150 de exemplare feline din toate rasele.

Printre felisele participante la eveniment ne-am numărat și noi, felisa Pawsitive British Shorthair.

Cum a început totul...

În 2018 , din dorința de a ne mări familia, am achiziționat o pisică de care ne-am îndrăgostit iremediabil. Acei ochii, acea culoare de chihlimbar, acea atitudine imperială ne-a transformat în cei mai fericiți oameni, dorindu-ne astfel să împărtășim bucuria și cu alte persoane, precum, la rândul său, crescătorul ne-a oferit-o nouă.

femeie care tine o pisica in brate

Așa a luat ființă felisa Pawsitive British Shorthair.

Zâmbind acum, ne aducem aminte cum am întrebat ce înseamnă breeding, cum nu am înțeles nimic după răspuns, dar dorința și curiozitatea de a porni pe acest drum a fost mai puternică, astfel devenind crescători autorizați.

Odată cu venirea pe lume a primului cuib, ne-am dat seama de însemnătatea adevarătului breeding și de responsabilitatea pe care trebuie să o ai.

În toți acești ani, am învățat că nu este neapărat necesar să mergi în vacanțe, că poți dormi câteva ore pe noapte și, în rest, să ai grijă de puii nou-născuți. Sau că te poți lipsi de confortul casei tale pentru amenajarea unor noi spații de joacă pentru pui.

Nu știu dacă suntem nebuni sau prea tipicari, dar știu sigur că suntem pasionați, acest lucru făcându-ne să învingem de fiecare dată dezamăgirile și greutățile pe care trebuie să le depășească orice crescător.

femeie cu pisica in brate

Când un pui pleacă de la noi în noua sa familie, avem satisfacția și mândria lucrului bine făcut, suntem mulțumiți pentru că am cunoscut oameni frumoși, cărora am reușit să le aducem un strop blănos de bucurie în viață. Și am întâlnit destui, iar anunțul organizării Salonului Internațional Felin “Sofisticat” de la București, după 2 ani de pandemie, ne-a făcut să nu mai stăm pe gânduri și să participăm.

Felisa noastră, „PAWSITIVE CATTITUDE”, o felisă la început de drum, participase până acum la o singură expoziție, unde a câștigat cu mândrie locul 1 la puiuți.

Anul acesta, ne-am prezentat la expoziție cu două feline de care suntem foarte mândri: ERMINA BONIBRIT, o femelă superbă din rasa British Shorthair de culoare lilac, venită la noi de la una dintre cele mai bune felise din Europa, și  masculul GHOST BLAUSCHATZ, pe care am reușit să îl aducem la noi de la o felisa extraordinară din Polonia.

Deși ne aduc bucurie in fiecare zi prin caracterul lor iubitor, la expoziție ne-au adus o bucurie enormă. ERMINA BONIBRIT a câștigat în cele două zile de expoziție calificativele EX 1 CAC și nominalizare la Best in Variety și Best in show. GHOST BLAUSCHATZ a câștigat calificativele EX 2 CAC și EX 1 CAC și nominalizare la Best in Variety.

Știu ca cititorii nu au cunoștință despre codificarea premiilor, dar este mult de explicat, așa că o să vă spun doar că felinele noastre sunt la un pas de titlul de Campion.

Ne-am întors acasă cu bateriile încărcate pentru a o lua de la capăt.

Pentru că am luat-o pe acest drum din pasiune și dragoste pentru pisici, dar și pentru că suntem competitivi, am încercat să aducem în felisa noastră exemplare pe care sa le prezentam cu mândrie arbitrilor, exemplare care să câștige atât premiile competiției cât și inimile vizitatorilor. Iar noi zicem că am reușit.

Facebook: Felisa Pawsitive Cattitude British Shorthair

E-mail: pawsitivecattitudebsh@gmail.com

Articolul urmator
Timpul vindeca orice rana… dar trebuie sa-l lasi
Timpul vindeca orice rana… dar trebuie sa-l lasi
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta
Incepe quiz
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.