Nu Skin

Care sunt cele mai bune exerciții pentru deschiderea chakrelor

Redactor Alexa Galgau

Conform hinduismului, chakrele sunt puncte energetice din corpul nostru care ne influențează trăsăturile mentale și creează o armonie între spirit și corp. Există șapte chakre principale în corp, patru în partea de sus a acestuia (legate de minte și spirit) și trei în partea de jos (legate de partea noastră instinctuală, animalică). Orice dezechilibru la nivelul chakrelor rezultă în probleme de sănătate sau probleme psihologice - uneori, chakrele sunt parțial închise, alteori sunt prea active.

Pentru a avea armonie în viață, aceasta trebuie să vină în primul rând din tine și, dacă ești o persoană spirituală, trebuie să acorzi mai multă atenție deschiderii chakrelor, pentru a-ți schimba viața în bine!

cele sapte chakre

Exerciții pentru deschiderea chakrelor

Chakra 1: Muladhara

Prima chakră este situată la baza coloanei vertebrale și este cea care face legătura între energia ta și energia pământului și este, așadar, legată de sentimentul de siguranță sau de putere pe care îl avem referitor la lumea înconjurătoare. Un exercițiu simplu pe care îl poți face pentru a deschide această chakră este să stai în picioare, cu călcâiele depărtate și bine fixate pe sol. Mai departe, trebuie să apeși cu putere prin tălpi, ca și cum ai încerca să separi podeaua cu ele. Repetă exercițiul până simți că picioarele încep să vibreze. Partea bună a acestui exercițiu este că îl poți practica oriunde, chiar și în locuri publice.

Chakra 2: Svadhisthana

Localizată deasupra osului pubian, sub buric, această chakră este cea asociată cu energia sexuală și cu creativitatea, deci activarea ei îți va aduce beneficii în această direcție. Pentru că este guvernată de elementul apă, scopul ei este fluiditatea. Stai așezată confortabil, cu picioarele încrucișate turcește, în poziția lotus sau semi-lotus. Trage aer pe nas în timp ce împingi în față pieptul, lăsând și abdomenul să se umfle când inhalezi. În timp ce scoți aerul din piept, împunge buricul spre coloană. Repetă acest exercițiu de mai multe ori, mărind viteza.

Citește mai multe despre cum să îți activezi chakra sexuală pentru o viață intimă perfectă!

Chakra 3: Manipura

Cea de-a treia chakră se află între buric și stern și controlează metabolismul și digestia, dar și stima de sine și puterea noastră de a trece peste obstacole. Problemele pe care le avem cu stima de sine sunt adesea legate de inactivitatea acestei chakre. Pentru a o deschide, va trebui să faci un exercițiu pe care sigur îl știi dacă ai făcut fitness până acum: scândura. Stai în poziție de flotare, sprijinită în palme și în vârfurile degetelor de la picioare. Este important să ai coloana dreaptă, să nu ridici umerii și să menții poziția timp de un minut.

activarea chakrelor

Chakra 4: Anahata

Cea de-a patra chakră este centrul celorlalte și se mai numește și „chakra inimii”, fiind considerată zona unde fizicul se întâlnește cu spiritualul. Este localizată în centrul pieptului și este răspunzătoare pentru sentimentele noastre de iubire și compasiune, iar atunci când este închisă provoacă mânie, ură, teamă sau gelozie. Stai cu picioarele încrucișate și cu coloana dreaptă și concentrează-te pe bătăile inimii, respirând lent și profund. Atunci când tragi aer in piept, vizualizează o mărire pe partea stângă a inimii, apoi la următoarea respirație pe partea dreaptă, apoi la baza acesteia și, în cele din urmă, în partea superioară a acesteia, imaginându-ți cum se extinde energia ei spre umeri.

Chakra 5: Vishuddha

Aceasta este prima din cele trei chakre spirituale și se află în zona gâtului, ajutându-te să te exprimi mai bine și să îți găsești cuvintele mai ușor. Această chakră are legătură cu sunetele și vibrațiile, așa că poți să o deschizi cu ajutorul recitării unei mantre antice. Repetă sunetele iar și iar, în ritmul care este cel mai plăcut pentru tine, mărind viteza dacă vrei sa activezi această chakră.

Chakra 6: Ajna

A șasea chakră este cea legată de intuiție, imaginație și sinele superior. Atunci când o activezi, este posibil să vezi lucrurile mult mai în profunzime și să „ghicești” adesea ce urmează să se întâmple. Cel mai simplu exercițiu pentru deschiderea acestei chakre este ca atunci când vezi lumină să îți imaginezi că o absorbi prin spațiul dintre sprâncene, în centru, unde este localizat al treilea ochi. Repetă exercițiul cât mai des pentru a spori puterea acestei chakre.

Chakra 7: Sahasrara

Localizată în vârful capului, această chakră este sursa noastră de iluminare și conectare spirituală la restul Universului și la energia divină. Pentru a deschide această chakră, va trebui să înveți să meditezi, pentru că nu poate fi accesată printr-un exercițiu fizic, având în vedere că este pur spirituală. Citește despre cele mai bune tehnici de meditație, cu sfaturi utile pentru începători!

Deschiderea chakrelor nu te va ajuta doar să devii mai sănătoasă, ci și să atingi un nou nivel spiritual, care îți va oferi o viață armonioasă și plină de iubire.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (8)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta