Adevarata Stare de Bine
Nu Skin

Care sunt cele mai căutate locuințe în anul 2020

Miercuri, 22.01.2020

Pe parcursul anului 2019 a avut loc o creștere constantă a prețurilor locuințelor, fapt care a atras și o scădere ușoară a numărului de tranzacții imobiliare.

În anul 2020, specialiștii imobiliari spun că prețurile vor continua să crească ușor. În același timp, numărul de tranzacții va fi aproximativ la fel, urmând a avea oscilații de până la plus/minus 5 procente.

Totodată, în 2020 se estimează că vor fi date în folosință circa 70.000 de locuințe noi. Conform datelor site-ului de imobiliare Korter.ro, peste 200 de ansambluri rezidențiale vor fi finalizate în acest an. Peste 110 dintre acestea sunt localizate în capitală. Cu toate acestea, Bucureștiul este doar pe locul doi în topul celor mai scumpe locuințe. Prima poziție este ocupată în continuare de Cluj-Napoca, ce înregistrează o medie a prețurilor de peste 1.700 euro/mp, cu circa 300 de euro mai mult decât în București.

În schimb, în anul 2019, București este singurul dintre marile orașe care a înregistrat mai multe tranzacții decât în 2018.

Potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, în anul 2019 au fost încheiate 95.557 tranzacții, în timp ce în anul 2018 au fost doar 83.066.

Chiar dacă tranzacțiile au fost în scădere, numărul anunțurilor de vânzare apartamente s-a menținut la același nivel, transmite site-ul de imobiliare Flatfy.ro.

Ansambluri rezidențiale în București: Palladium Residence și Militari Residence
În ceea ce privește ansamblurile rezidențiale noi, Palladium Residence și Militari Residence sunt două dintre complexele ce încă mai au spre vânzare locuințe. În cadrul celor două pot fi achiziționate garsoniere și apartamente cu două sau trei camere.

Palladium Residence

Palladium Residence este alcătuit din crica 2.500 de locuințe, peste 2.100 dintre acestea fiind deja vândute. „Apartamentele sunt predate la cheie, cu parchet, faianță, gresie, centrală proprie, obiecte sanitare, geamuri termopan și ușă metalică”, transmite constructorul Palladium Residence. Mai mult, în cadrul complexului au fost amenajate și locuri de parcare (terane, subterane, și supraetajate), iar clienții au posibilitatea achiziționării unei boxe de depozitare. În cadrul Palladium Residence au fost amenajate locuri de joacă pentru copii, teren de activități sportive și zonă de street fitness.

Prețurile unei locuințe în cadrul Palladium Residence pornesc de la 1.048 euro/mp + TVA. Astfel, prețul unui apartament cu două camere la Palladium Residence începe de la 45.900 + TVA.

Militari Residence

Ansamblul imobiliar Militari Residence este alcătuit din 53 de blocuri, care însumează peste 5.000 de apartamente. „Am gândit acest proiect ca pe un micro oraș și am dorit să oferim mai mult decât o locuință: un stil de viață”, transmit reprezentanții Militari Residence. În cadrul complexului sunt amenajate spații verzi, parcări, grădiniță, piscine, restaurante, spa și sală de fitness.
Locuințele din Militari Residence au suprafețe cuprinse între 32 și 69 mp. În ceea ce privește prețul, acesta pornește de la 785 euro/mp + TVA.

La nivel național, dar și în cadrul Palladium Residence și Militari Residence, cele mai căutate locuințe sunt apartamentele cu două camere.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!