Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Cât costă să ai un antrenor personal la sală?

DivaHair

Activitatea fizică este un obicei pe care specialiștii îl recomandă a fi adoptat și pus în practică zilnic. Cum sportul făcut din proprie inițiativă, fără vreun fel de legătură sau obligație, este destul de dificil de practicat în mod consecvent, majoritatea oamenilor decid să meargă la o sală de fitness. Aceste săli pot reprezenta un mister pentru un sportiv începător, iar riscul de accidentare este și el destul de mare. Pentru a evita munca în zadar și pericolul, cei interesați de fitness pot apela la un antrenor personal. Care sunt avantajele unei astfel decizii și cât poate costa o colaborare cu un astfel de specialist? 

antrenor sala

Sursa foto: Pixabay

De ce să apelezi la un antrenor personal?

Modul de execuție a exercițiilor este un aspect esențial în vederea desfășurării unei activități eficiente. Dacă vrei rezultate, indiferent de ce obiective îți propui, nu este suficient să te prezinți la sală și să repeți câteva mișcări care ți se par accesibile. Fiecare aparat și accesoriu din sală este conceput pentru a fi folosit doar apelând la anumite mișcări și exerciții, iar execuția este esențială. Dacă poți învăța exercițiile online sau prin observarea celorlalți colegi din sală, modul în care tu le execuți este foarte posibil să nu fie cel corect. 

Cel mai potrivit pentru a te învăța să-ți ajustezi mișcările este un antrenor personal, care cunoaște în detaliu fiecare tip de mișcare și îți poate oferi sfaturi personalizate, în funcție de tipul corpului tău, de nivelul la care te afli, dar și de mobilitatea de care dispui. 

Pe lângă eficiența execuțiilor, nu trebuie să pierzi din vedere nici aspectul referitor la sănătate. Lucrând cu aparate și accesorii fabricate din metale dure, te poți lovi cu ușurință, iar o accidentare la spate sau la mușchii picioarelor, de pildă, te poate ține departe de sport o perioadă bună de timp. 

Pentru a evita situațiile neplăcute, alegerea unui antrenor personal este o opțiune foarte bună. Acesta te va asista la fiecare antrenament, îți va corecta mișcările și va avea grijă să nu te lovești. Tot antrenorului personal îi poți cere și sfaturi alimentare pentru că, așa cum spune o vorbă din bătrâni, pătrățelele se fac în bucătărie. O dietă potrivită nevoilor și obiectivelor tale poate însemna cel puțin la fel de mult precum antrenamentele de la sală, iar antrenorul personal te poate ajuta și la acest capitol. 

Un alt argument în favoarea alegerii unui antrenor personal este reprezentat de motivația și disciplina pe care ți le poate oferi colaborarea cu un personal trainer. Simplul fapt că plătești pentru astfel de servicii poate fi un element important, care să te motiveze să fii consecvent și să încerci să transformi suma plătită din cost în investiție, nu într-un cost. Pe lângă banii pe care îi vei plăti, te va motiva și planul pus la punct alături de instructor, precum și progresul pe care îl vei observa alături de acesta. 

Cât costă să ai un antrenor personal? 

Trebuie să știi că, pentru a beneficia de ajutorul unui antrenor personal, este necesar să plătești o sumă suplimentară, pe lângă cea aferentă abonamentului la sala de fitness. În București, prețul a 8 ședințe cu instructor pleacă de la aproximativ 100 de euro, în cazul antrenorilor afiliați la sălile obișnuite. Lanțurile premium, în schimb, sunt ceva mai costisitoare, astfel că dacă îți dorești un instructor personal la una dintre sălile de top din capitală ai putea fi nevoit să scoți din buzunar chiar și 200 de euro pentru 8 ședințe de antrenament. 


Totuși, dacă ai determinarea și motivația necesară de a te apuca de treabă, suma nu este foarte mare și nici greu de obținut. Motivația nu durează foarte mult, dacă nu este transformată în disciplină, astfel că o idee bună ar fi să acționezi cât mai rapid. Viaconto îți stă la dispoziție, dacă ai nevoie de ajutor financiar, iar de acolo totul depinde de tine. Cu Viaconto, decizia de creditare se face rapid si nici nu este nevoie sa te deplasezi la un anumit ghiseu, pentru ca cererea este 100% online. Antrenorul personal poate determina într-o bună măsură nivelul pe care îl vei atinge în sala de fitness, iar colaborarea cu un astfel de specialist poate să te scutească de mulți bani cheltuiți aiurea, dar și de timp investit în mod inutil.

Surse foto: Pixabay

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!