Adevarata Stare de Bine

Ce trăsătură unică ascund fiorii provocaţi de muzică

Luni, 03.04.2017
de Violeta Ieremie

Muzica este vocea prin care divinitatea ne vorbeşte. Este limbajul universal care apropie oamenii, fără să vorbească neapărat aceeaşi limbă.

Rolul ei este extrem de important, vital chiar, şi ne colorează viaţa.

Muzica ne stimulează creativitatea, ne dă energie sau ne induce o stare de relaxare.

femeie cu casti pe urechi

Indiciul care ne spune dacă o piesă ne stârneşte o anumită emoţie şi stare de exaltare este dat de efectul pielii de găină sau de fiori care se simt ca valuri de plăcere pe toată pielea.

Notele muzicale care ne ating sufletul şi ne dau fiori cel mai des le întâlnim în piesele care ne amintesc de persoane sau de evenimente care au avut un anumit impact în viaţa noastră. Acelaşi lucru se întâmplă şi atunci când vedem un film sau când vorbim cu o persoană care ne place.

Experţii în domeniu spun că experimentăm această stare în care ne contopim cu muzica cu atât mai mult cu cât suntem mai implicaţi din punct de vedere cognitiv în atmosfera creată de piesa pe care o auzim.

În plus, chiar dacă suntem atenţi la stimulii oferiţi de muzica ascultată, fiorii pe care-i simţim dezvăluie tipul nostru de personalitate.

În acest sens, experţii au făcut teste în care participanţii au fost conectaţi la o maşinărie care măsoară gradul de receptivitate al pielii şi au dat drumul la diferite piese aparţinând lui Air Supply, Hans Zimmer şi Chopin.

S-a demonstrat că fiecare piesă la care au fost expuşi participanţii conţinea un moment care poate da fiori.

Concluzia: cei cărora li s-a făcut pielea ca de găină au o trăsătură de personalitate numită deschidere către experienţă.

Studiile arată că cei care experimentează această senzaţie au o imaginaţie ieşită din comun, apreciază frumuseţea şi natura, caută noi experienţe, sunt introspectivi cu privire la sentimentele lor şi iubesc diversitatea.

fiori pe piele

Specialiştii au venit cu ipoteza că, de fapt, nu latura emoţională a personalităţii lor provoacă fiorii, ci latura cognitivă.

Cu alte cuvinte, cei care simt cu toată fiinţa lor muzica la un nivel intelectual sunt mai predispuşi să experimenteze fiori pe şira spinării.

Deşi muzica face parte din domeniul artei şi are un mare impact emoţional asupra noastră, specialiştii au găsit şi o legătură cu latura cerebrală, care ne scoate la iveală trăsături de personalitate precum imaginaţia, aprecierea pentru frumos, pentru contemplare. Cei care au legături puternice cu muzica sunt visători şi au o intuiţie bună, fiind vizionari.

Ascultă cât de multă muzică poţi, găseşte stilul care rezonează cu tine şi-ţi dă fiori. Viaţa merită trăită frumos şi în armonie. Iar muzica este ca un fir invizibil care ne conectează pe toţi.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!