Cele mai bune dansuri pentru tonificare și slăbit

Redactor Divahair.ro

Știm că uneori sala poate deveni o rutină, așa că aceasta poate fi înlocuită cu brio de dans! Dansul este o formă de mișcare care poate fi comparată cu exercițiile de la sală, dar este un sport extrem de distractiv, care ajută atât la delectarea spirituală, cât și la păstrarea tonusului muscular.

Diferitele mișcări ale dansului lucrează toate părțile corpului, fiind tonifiată fiecare grupă de mușchi în parte. Iar cu cât ritmul dansului este mai rapid, cu atât caloriile scad mai repede. Întărirea oaselor, a tonusului muscular, pierderea în greutate și creșterea flexibilității sunt câteva beneficii principale pe care le are dansul asupra corpului. Dansul poate fi practicat de către toate categoriile de vârstă, indiferent de siluetă sau condiția fizică.

 dansuri arthur murray

Dansurile energice, ritmate și rapide sunt cele mai potrivite pentru a pierde în greutate într-un timp mai scurt. Dar și dansurile mai lente ajută la tonificare și pierdere în greutate, deoarece ritmurile lente trebuie susținute cu mișcări grațioase, care pun toate grupele de mușchi în funcțiune.

În cele ce urmează vă prezentăm dansurile alese de profesorii de la școala de dans Arthur Murray București, ca fiind cele mai bune pentru tonificare și slăbit:

1.Salsa:

Mișcarea continuă a șoldurilor și a taliei va tonifia partea superioară a trunchiului. Ritmul alert al dansului latino salsa te va ajuta să pierzi în jur de 400 de calorii pe oră. De asemenea prin salsa se lucrează și partea inferioară a corpului. Prin pașii care urmează un ritm alert se lucrează mușchii picioarelor și fesierii. Poziția brațelor este, de asemenea, un exercițiu fizic benefic.

 dans arthur murray

2.Cha-Cha-Cha

Cha-Cha-Cha-ul este un alt dans extrem de benefic pentru arderea de calorii. Mișcările segmentate ale dansului lucrează mușchii de la mâini, picioare, șolduri și talie. Prin acest dans se pot pierde până la 400 de calorii per oră.

3.Samba

Samba este un dans extreme de energic si vesel, cu un ritm rapid și mișcări ale corpului care ajută la pierderea a 500 de calorii pe oră. Mișcările de șold, brațe și a picioarelor vor tonifia fiecare parte a mușchilor și vor crește masa musculară.

4.Swing

Swing presupune un ritm extrem de alert și pași rapizi, așadar este un antrenament de cardio intens, unde poți pierde între 300 și 550 de calorii pe oră. Folosirea picioarelor într-un ritm alert duce către tonificare a mușchilor din partea inferioară a corpului.

5.Jive

Unul dintre cele mai alerte dansuri este Jive-ul. Este un dans extrem de energic similar cu un antrenament de aerobic. Pașii ritmați și săriturile creează arderi de 400 de calorii pe oră. Energia și buna dispoziția acestui dans sunt molipsitoare, iar beneficiile fizice de tonificare a mușchilor sunt vizibile.

Articolul urmator Ce să nu mai faci în ziua de salariu, ca să eviți ghinionul și sărăcia

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.