Cifra destinului în numerologie: semnificație și interpretare

Redactor Raluca Margean

În numerologie, cifra destinului este calculată în funcție de suma cifrelor din data de naștere a unei persoane. Acest număr dezvăluie identitatea unui individ, punctele forte și vulnerabilitățile sale, talentele și ambițiile pe care le are. Îți prezentăm în acest articol cum se calculează cifra destinului și ce semnificații are fiecare număr!

Cum se calculează cifra destinului?

Femeie care calculează pe o hârtie cifra destinului

Cifra destinului se calculează prin adunarea tuturor cifrelor din data nașterii tale și reducerea sumei acestora la o singură cifră. De exemplu, dacă te-ai născut pe 2 septembrie 1980, calculul pentru cifra destinului tău este următorul: 2+9+1+9+8+1= 30= 3+0=3. Așadar, cifra destinului în acest caz este 3.  

Singura dată când nu se reduce numărul final este dacă din adunarea cifrelor se obține 11 sau 22. Acestea sunt considerate Numere Maestre, superioare, care oferă o energie vibrațională extrem de puternică. Persoanele care au ca cifră a destinului un astfel de număr sunt considerate a fi înzestrate cu abilități cu totul speciale, care trebuie folosite în proiecte constructive, benefice pentru comunitate. 

Cifra destinului se mai poate calcula și în funcție de nume. Conform teoriilor matematicianului grec Pitagora, anumite litere au valori numerice specifice, și anume:

1 = A, J, S

2 = B, K, T

3 = C, L, U

4 = D, M, V

5 = E, N, V

6 = F, O, X

7 = G, P, Y

8 = H, Q, Z

9 = I, R

Folosind această tehnică, este ușor să găsești numărul asociat numelui tău complet (nume+prenume). De exemplu, dacă numele tău complet este Alina Maria Petre, cifra destinului tău va fi:

Alina = 1+3+9+5+1=19=1+9=10=1+0=1

Maria=4+1+9+9+1=24=2+4=6

Petre=7+5+2+9+5=28=2+8=10=1+0=1

Cele 3 numere adunate fac 1+6+1=8, așadar cifra destinului pentru Alina Maria Petre este 8.

În timp ce cifra destinului calculat pe baza datei de naștere îți dezvăluie calea vieții, identitatea, dorințele și ambițiile tale, numărul calculat pe baza numelui îți oferă o perspectivă asupra modului în care îți vei exprima obiectivele.

Ce reprezintă cifra destinului

Fiecare număr vine cu un set de trăsături pe care o persoană le are, așadar îți prezentăm mai jos semnificația fiecărei cifre!

Femeie înconjurată de numere

Cifra destinului 1 – Inovativă, ambițioasă, independentă și puternică

Persoana care are cifra destinului 1 are calități de conducere naturale și este destinată să fie un lider. În general, este o persoană inovatoare, hotărâtă și îndrăzneață, cu multă încredere în propria persoană. Ea deține mereu controlul, gândește în mod independent și acționează în consecință, găsind întotdeauna o modalitate de a-i conduce pe alții spre ceea ce ea consideră că este corect. Are succes în tot ceea ce face, este puternică din punct de vedere mental și se dedică în totalitate îndeplinirii obiectivelor pe care și le stabilește. Ea ar trebui să fie mai atentă să nu devină dominatoare și arogantă.

Unii oamenii îi consideră pe cei cu cifra destinului 1 intimidanți și obositori. Adevărul este că, fiind destul de egocentrice, acestor persoane le este greu să-și verbalizeze sentimentele și emoțiile și, din acest motiv, sunt adesea dificil de înțeles. De multe ori, persoanele cu cifra destinului 1 se simt singure și izolate. Suferind din interior, ele învață curând să-și ascundă rănile cu un zâmbet și să-și ascundă adevăratele sentimente despre situații și oameni.

Cifra destinului 2 – Diplomată, pașnică, cooperantă și echilibrată

Cifra 2 este asociată cu sensibilitatea, echilibrul și armonia. Persoana cu această cifră a destinului își asumă rolul de mediator, deoarece este capabilă să creeze armonie prin compasiune, empatie și bunătate. O astfel de persoană este extrem de intuitivă și poate să observe schimbările subtile de energie și emoțiile oamenilor din jur. De multe ori, din cauza sensibilității și adversității sale față de situațiile conflictuale, persoana cu cifra destinului 2 se poate simți subapreciată. De aceea, ea nu trebuie să caute validarea din exterior, ci trebuie să-și găsească echilibrul pe care-l are în interior.

Oamenii cu cifra destinului 2 sunt diplomați, plini de tact și persuasivitate. Se înțeleg de minune cu oamenii din jurul lor, sunt foarte afectivi și înțelegători. Partea negativă a personalității lor este că devin uneori prea ezitanți, ceea ce îi face să amâne decizii importante. Aceste persoane au un atașament puternic față de trecut, devin dependente emoțional și simt nevoia să fie dirijate, ghidate de altcineva. Suferă de timiditate, frică și inconstanță.

Cifra destinului 3 – Energică, creativă, optimistă și sociabilă

Persoana cu cifra destinului 3 excelează în crearea și menținerea relațiilor, fiind în același timp creativă și având înclinații artistice. Toată lumea și-ar dori să aibă alături o astfel de persoană doarece te umple de energie pozitivă. Este optimistă, veselă, încrezătoare și sociabilă. Comunicarea este esențială pentru ea și îi face plăcere să-i învețe pe alții să se bucure de viață, să râdă și să fie fericiți. Deoarece este o persoană foarte creativă, talentată și inovatoare, este predestinată să exceleze în artă, scriere și discurs. Are o personalitate atrăgătoare, mulți prieteni și o viață socială foarte activă.

Totuși, atunci când își pune ceva în cap, persoana cu cifra destinului 3 este nemiloasă, fiind dispusă să facă orice pentru a-și îndeplini obiectivele. De asemenea, ca parte negativă a personalității sale, cifra 3 poate ajunge să exagereze cu exhibiționismul, ostentația, superficialitatea și vanitatea și uneori, își irosește talentele, deoarece nu are un scop bine definit. Totodată, dacă se simte neînțeleasă, se poate retrage, poate deveni necomunicativă, cârcotașă, intolerantă și nerăbdătoare!

Cifra destinului 4 – Stabilă, pragmatică, perseverentă și serioasă

Persoana cu cifra destinului 4 este foarte legată de rădăcini, de pământ. Ea crede cu fermitate în lumea fizică, este pragmatică, muncitoare și responsabilă. Se concentrează pe crearea de sisteme logice care pot sprijini creșterea scalabilă, este foarte rațională și conservativă. Funcționează după reguli bine stabilite și uneori, poate deveni foarte rigidă și încăpățânată. Își dorește să aibă succes în tot ceea ce întreprinde și are nevoie de putere. Urăște frivolitatea, superficialitatea și inutilitatea și este, de obicei, o persoană foarte inteligentă, curajoasă și calmă.

Cifra 4 se poate simți foarte bine în compania unei alte persoane, însă preferă să fie singură decât să stea alături de un individ care nu este la fel de profund ca ea. În ceea ce privește partea negativă a personalității cifrei 4 este că tinde să fie prea rigidă, prea limitată. Fiindu-i teamă de tot ce este nou, persoana cu cifra destinului 4 este prea tradiționalistă și atașată de trecut. De multe ori îi lipsește creativitatea. Ar trebui să învețe să se relaxeze și să iasă din zona de confort, să-și asume mai multe riscuri.

Cifra destinului 5 – Impulsivă, aventuroasă, curajoasă și cu spirit de antreprenor

Dacă ai cifra destinului 5, înseamnă că ești o persoană căreia îi place aventura. Ai un spirit libertin, progresiv, îți place să fii spontană, jucăușă, impulsivă și plin de viață. Îți place să descoperi lucruri noi, atât pe plan personal, cât și profesional și nu accepți să stagnezi în viața ta. Îți plac schimbările, provocările constante și vrei să fii liberă. Profiți de orice oportunitate care ți se ivește, dar ai tendința să te duci încotro bate vântul și astfel, să devii instabilă, neliniștită și nerăbdătoare.

Ca parte negativă a personalității cifrei 5 este că poate deveni foarte ușor infidelă, anxioasă, iritabilă și iresponsabilă. Poate avea dificultăți să-și ia angajamente concrete, atrăgând multă confuzie și dezacorduri și poate deveni excentrică.

Cifra destinului 6 – Empatică, prietenoasă, afectuoasă și tandră

Persoana cu această cifră a destinului este de încredere, empatică și prietenoasă. Are capacitatea de a rezolva probleme, de a-i ajuta pe alții prin abordarea sa simplă și blândă. De obicei, o astfel de persoană are un puternic simț al responsabilității și ține foarte mult la prietenii, familia și animalele sale. Este altruistă, manifestă o tandrețe și o afecțiune deosebită, fiind bună ca și îngrijitor. Este dornică să-i ajute pe cei nefericiți și slabi și este gata să lupte pentru binele comun, dar uneori poate deveni dominatoare. Ar trebui să învețe să ofere ajutorul celor care au nevoie, însă nu ar trebui să se amestece prea mult în treburile altora, dacă nu i se cere acest lucru.

De asemenea, persoana cu cifra destinului 6 nu îi apreciază pe cei care tulbură ordinea lucrurilor, obiceiurile tradiționale și normele sociale. Ca și trăsături negative, cifra 6 poate fi supraprotectoare și geloasă, de-a dreptul sufocantă. Anxietatea, atașamentul excesiv, instabilitatea și lipsa de încredere în sine sunt alte posibile manifestări ale acestei personalități. În plus, căutarea constantă a perfecțiunii și comportamentul scrupulos pot fi interpretate ca pedanterie.

Cifra destinului 7 – Analitică, neliniștită, exigentă și perfecționistă

Persoana cu cifra destinului 7 are abilități analitice foarte bine dezvoltate. Este orientată spre detalii și are un ochi ager, de aceea este perfectă pentru investigații și în domenii științifice. Totuși, tinde să fie un pic prea perfecționistă, să vadă doar greșelile celor din jur și să exagereze cu scepticismul. Însă, îi place să învețe și să împărtășească cu alții ceea ce a învățat ea însăși și este profesionistă în tot ceea ce face.

Partea negativă a cifrei 7 constă în dificultatea de exprimare, care o împiedică să-și arate sentimentele. De asemenea, de multe ori, persoana cu cifra 7 este detașată, melancolică, extrem de critică, autodistructivă și fără un scop anume. Are tendința de a trece de la o stare la alta, poate fi capricioasă, pesimistă și irascibilă.

Cifra destinului 8 – Încăpățânată, ambițioasă, orientată spre rezultate și plină de succes

În numerologie, cifra destinului 8 este asociată cu bogăția materială și succesul financiar. Ambițioasă și orientată spre obiective, persoana cu cifra 8 știe exact ceea ce vrea și își poate asuma fără efort poziții de conducere. Are o imagine de ansamblu excelentă și o capacitate extraordinară de a-și lărgi orizonturile. Îi place să fie respectată și își propune să realizeze lucruri mari și să obțină un succes remarcabil în viața sa. O astfel de persoană este foarte responsabilă și sârguincioasă, dar poate deveni rapid dependentă de muncă.

Ca părți negative, excesul de ambiție și dorința imensă de putere o pot face pe o astfel de persoană să devină egocentrică, intolerantă, arogantă și autoritară. De asemenea, numărul 8 este legat și de despărțiri, amenințări, distrugeri și tot felul de lupte și dificultăți.

Cifra destinului 9 – Activ, determinat, curajos și sofisticat

Fiind ultima cifră în numerologie, 9 este adesea considerat un suflet vechi cu experiență de viață. Are un mare entuziasm pentru viață și nu-i sunt necunoscute nici suișurile, nici coborâșurile vieții. Nu se teme să se transforme și își dorește să fie o inspirație pentru alții. O persoană cu cifra destinului 9 este liniștită, bună, generoasă, iertătoare și plină de compasiune. Totodată, este romantică, idealistă, vizionară, disciplinată, curajoasă și hotărâtă. Nu-i place să fie limitată, preferă să extindă experiența personală în contexte mai largi, cu posibilități și puncte de vedere multiple.

Dezavantajul personalității acestui număr este excesul de altruism, sacrificiu și singurătate. Un astfel de individ poate dezvolta comportamente tendențial posesive, temperamentale și autodistructive, ceea ce poate duce la dezamăgiri pe tot parcursul vieții, eșecuri și infidelitate în relații. Numărul 9 are rapid succes, dar ceea ce câștigă  poate fi ușor pierdut. Poate fi cel mai mare dintre cei ambițioși, dar și cel mai dezinteresat.

Cifrele superioare ale destinului - 11 și 22

Numerele 11 și 22 nu se pot reduce la alte numere, deoarece ele sunt considerate superioare. Iată trăsăturile de caracter ale persoanelor care au aceste cifre ale destinului:

Cifra destinului 11 – Idealistă, lider spiritual

Persoană care-și calculează cifra destinului

Oamenii care dețin acest număr superior sunt interesați de calea spirituală a vieții. Ei sunt excelenți asistenți sociali, consilieri, profesori și filozofi. Caută mereu adevărul și, când îl găsesc, îmărtășesc altora din experiența lor. O astfel de persoană este extrem de intuitivă, vizionară și idealistă, este înzestrată cu o personalitate fascinantă și are extrem de multe de oferit societății. Totuși, ca parte negativă, persoanele cu numărul destinului 11 iau greu decizii și uneori nu pot face diferența între imaginație și realitate.

Cifra destinului 22 – Vizionară, reformatoare

O persoană cu cifra destinului 22 are o mare putere interioară pentru a avea mari realizări în viață. Este excelentă în tot ceea ce întreprinde și, prin urmare, se ocupă în general de proiecte foarte mari, dovedindu-se a fi un mare lider. De obicei, se descurcă bine în domenii precum medicină, drept, politică și divertisment. Ca trăsături negative, cifra 22 poate deveni cinică, arogantă, vanitoasă și dispusă la infidelitate.

Compatibilități pentru cifra destinului tău

În ceea ce privește compatibilitatea în funcție de cifra destinului, ca și în astrologie, în numerologie, anumite cifre se împacă bine între ele, în schimb ce altele nu sunt deloc pe aceeași lungime de undă. De exemplu, cifra destinului 1 are o compatibilitate puternică cu cifra 1, 2 și 5, în timp ce nu se prea înțelege cu 4 și 6. Totodată, cifra destinului 5 are o compatibilitate bună cu 1,5 și 7 și poate fi la cuție cu 2, 4 și 6.

Iată, așadar, care este compatibilitatea numerologică, conform site-ului mindbodygreen.com:

 Tabel cu compatibilitățile cifrei destinului

  • Numerele care sunt pe aceeași lungime de undă sunt cele mai compatibile. Ele tind să se conecteze rapid între ele, se simt predestinate, suflete pereche. Aceste numere au aceeași energie și se completează reciproc în tot ceea ce fac.
  • Numerele care au o relație neutră pot funcționa împreună doar dacă reușesc să aibă aceleași obiective și scopuri în viață.
  • Numerele în care pot apărea scântei sunt acelea care au valori diferite. Nu este obligatoriu să nu se înțeleagă, însă relația lor poate fi plină de provocări. Dacă își mențin mintea deschisă, persoanele cu aceste numere pot învăța foarte multe una de la cealaltă.

Așadar, cifra destinului îți oferă indicii despre scopul și direcția vieții tale, dar și despre felul în care ești capabilă să abordezi provocările și să înveți lecțiile pe care ți le oferă viața. Ține cont că numerologia este doar un instrument care te ghidează, TU ești adevăratul stăpân al vieții tale!

 Citește și: Ce secret ascunde ultima cifră din anul nașterii tale

Surse foto: iStock.com

Articolul urmator Mit sau realitate - cifra 13 poartă ghinion?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.