Cum alegi fotograful perfect de familie: ghid de la A la Z

Cum alegi fotograful perfect de familie: ghid de la A la Z

Redactor Andreea Baluteanu

Unul dintre secretele unei vieți trăite frumos? Asigură-te că imortalizezi și că păstrezi cu grijă cele mai frumoase amintiri din viața ta. Din păcate, odată cu trecerea timpului, memoria ajunge să ne înșele și vom pierde astfel singura dovadă a momentelor emoționante ale existenței. Sau nu? Atât timp cât există fotografiile, știi că vei avea permanent acces la cele mai deosebite clipe ale vieții, fie că este vorba despre nunta ta sau despre primul Crăciun alături de bebe.

Un alt secret al unei vieți trăite frumos? Toate aceste neprețuite fotografii ar trebui să fie opera aceluiași artist. Nu numai că astfel vei obține o coeziune stilistică plină de armonie, dar te vei asigura și că ai aproape un profesionist care te cunoaște pe tine și pe ai tăi și care va doza într-o fotografie emoții cât cuprinde. Prin urmare, azi te învățăm cum să alegi fotograful perfect de familie: descoperă ghidul nostru de la A la Z!

6 sfaturi ca să alegi cel mai potrivit fotograf de familie

Fotograful de familie e mai mult decât un profesionist care să garanteze că tu și ai tăi ieșiți bine în poze! Este un artist care îți e apropiat precum un prieten, care ți-a fost alături într-unele dintre cele mai frumoase zile din viața ta și de care te leagă o relație trainică. Fie că îți e aproape la evenimente speciale sau de câte ori simți că arăți bine și ai chef de o sesiune foto, acest om va fi liantul dintre acele momente speciale de care vei dori să îți amintești pentru totdeauna.

Cum să îl alegi? Descoperă criteriile la care să te raportezi și vezi care este recomandarea noastră!

Caută o compatibilitate de stiluri

Îți plac fotografiile în natură sau cele de interior? Adori ipostazele naturale, pline de emoție sau, dimpotrivă, ești genul de persoană care țintește perfecțiunea și preferă instantaneele impecabil planificate? Să alegi fotograful al cărui stil să rezoneze cu tine este primordial. E primul pas spre albumul foto răsfoit cu un zâmbet imens pe față și cu lacrimi în ochi.

Cum îți dai seama că fotograful de familie a cărui muncă o admiri este cel cu care te vei împăca de minune? Privește câteva imagini reprezentative din portofoliul său. Vei regăsi cele mai reușite fotografii ale fiecărui artist în mediul online. Dacă, după ce ai consultat selecția de instantanee, simți că ai putea face parte și tu din ea, clicul a fost făcut.

Simte emoția

Dacă la acei profesioniști pe care îi angajezi pentru un simplu eveniment ceea ce contează este, în principal, aparatura și experiența, la un fotograf de familie, capacitatea de a filtra emoții în fotografie este pe primul plan. Din nou, raportează-te la imaginile din online. Simți că ți se umple sufletul de bucurie când privești instantanee cu străini? Atunci respectivul fotograf e alesul tău. Un artist bun va reuși să te facă să zâmbești sau să te emoționezi chiar și atunci când privești imagini cu persoane pe care nu le-ai mai văzut niciodată.

Nu face rabat de la calitate

E adevărat că oricine trebuie să pornească de undeva, dar îți recomandăm să alegi totuși profesioniști care par să știe ce fac. Chiar și o persoană care nu are cunoștințe de fotografie va reuși să își dea seama dacă o imagine nu se ridică la standardul de calitate necesar. Dacă poza pare mișcată (și nu e un efect artistic), dacă imaginea e neclară sau lumina cade complet aiurea, atunci știi că trebuie să mai cauți.

Orientează-te și după locație

E adevărat că pentru un fotograf de milioane am face orice, dar, de cele mai multe ori, mai ales dacă ai copii mici, îți va fi dificil să te deplasezi într-un alt oraș. De aceea e de preferat să te orientezi după fotografi de familie măcar din aceeași regiune, dacă nu chiar din localitatea ta.

Stabilește o întâlnire

Deși poți cunoaște un om și prin intermediul imaginilor care îi reprezintă munca, relația este întotdeauna întemeiată față în față. Mai ales dacă ești în căutarea acelui fotograf care să fie prezent la toate evenimentele din viața ta, e de preferat să ai măcar un contact verbal, dacă nu face to face. Sună-l sau stabilește o întâlnire rapidă la cafea sau la un brunch și descoperă omul din spatele camerei!

Cele mai importante întrebări

Ca să nu pierzi timpul degeaba atunci când te vezi cu fotograful tău, îți prezentăm un set de întrebări pe care să i le adresezi, recomandate chiar de către maeștrii acestei arte:

  • Unde îți place să realizezi fotografiile? – aici ne referim la acea compatibilitate de stiluri despre care ți-am vorbit mai sus.
  • Ce sfaturi îmi oferi înainte de ședința foto? – un fotograf de familie cu experiență va avea o mulțime de trucuri care vor asigura reușita sesiunii. Nu te aștepta însă să scoată toți așii din mânecă de la prima întâlnire.
  • În cât timp voi primi fotografiile? – poate că ai de gând să faci cadou imaginile tuturor rudelor și prietenilor de Crăciun. Fii întotdeauna explicită cu obiectivul tău și nu te aștepta la minuni. Nu ești singurul client al fotografului tău de familie (oricât ți-ar plăcea să consideri astfel).
  • Cât de mult vei retușa imaginile? – această întrebare te ajută să îți dai seama de silul fotografului. Din nou, întreabă-te ceea ce îți dorești și tu și ia decizia ținând cont de toți acești factori.

Ți-am promis că îți vom da o recomandare de fotograf de familie și ne ținem de cuvânt. Sugestia noastră este Cristina Jilavu, ochiul talentat și sufletul generos din spatele proiectului Event Portrait, specializat în realizarea de fotografii de evenimente, pentru familii, corporate și portrete. Pornind de la experiența surprinderii imaginilor pline de semnificație din propria și tandra familie, fotografii de la Event Portrait pun accentul mai ales pe emoție, pe care o consideră cea mai importantă parte din munca lor. Dincolo de cadre, dincolo de obiectivul camerei, o parte din sufletul tău: pentru noi, este cea mai bună definiție a unui instantaneu perfect realizat de un fotograf de familie.

Consultă portofoliul fotografic al Event Portrait online: acum știi cui îi vei încredința prețioasele tale amintiri!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.