Adevarata Stare de Bine

Cum ne va influenţa viaţa Era Vărsătorului

Luni, 13.02.2017
de Andreea Baluteanu

Alegerea lui Donald Trump ca Preşedinte, un candidat cu idei radicale, neobişnuit pentru scena politică americană, BREXIT, protestele stradale din România, revoluţia feminismului, a populaţiei de culoare şi a minorităţilor sexuale constituie un tablou în care revoluţia este cuvântul-cheie. Dacă tinzi să pui toate aceste fenomene pe seama coincidenţei, noi suntem aici să te contrazicem; ele au o explicaţie astrologică care te va năuci: este vorba despre Era Vărsătorului, următoarea perioadă astrală care va marca evoluţia umanităţii pentru aproximativ 2000 de ani.

Descoperă în rândurile de mai jos care este specificul Erei Vărsătorului şi cum va fi influenţată viaţa ta!

Ce este Era Vărsătorului?

Mercur în retrograd, Lună Plină în Leu: te-ai obişnuit ca fenomenele celeste să aibă interpretări din ce în ce mai aplicabile în viaţa de zi cu zi. Trebuie să fii însă încă de la început conştientă de faptul că Era Vărsătorului nu este un spectacol celest sau o influenţă trecătoare, ci o epocă în adevăratul sens al cuvântului, care va dura două milenii!

era varsatorului cer

Da, vorbim acum de lucruri serioase. Împărţirea în ere astrologice a vârstelor Pământului are legătură cu precesia echinocţiilor, care marchează deplasarea retrogradă a punctelor echinocţiilor (cele două momente când ziua şi noaptea sunt egale) de-a lungul elipticii, şi se desfăşoară pe o durată de aproximativ 26 000 de ani.

Dacă ai impresia că informaţiile de mai sus sunt prea greu de digerat pentru mintea ta, nu te lăsa descurajată: ele nu au fost încă descifrate complet nici de fizicieni, matematicieni sau astrologi. Astfel, ei nu pot să ne indice cu siguranţă de ce acest ciclu durează 26 000 de ani (cu exactitate, numărul este 25 765), dar nici data precisă când fiecare Eră îşi intră în drepturi.

Astfel, sunt voci care afirmă că Era Vărsătorului a început să se manifeste din anii 1900, iar alţii o stabilesc în jurul perioadei anilor 1960, corelând-o cu mişcarea hippie. Desigur, sunt şi opinii care gravitează chiar în jurul anului 2016...

varsatpr

Indiferent de debutul său, nu putem nega faptul că Era Vărsătorului ne influenţează profund! O scurtă privire aruncată asupra caracteristicilor sale te va propulsa exact în peisajul actual: dacă e să analizăm circumstanţele vieţii de azi, noi credem că trăim o plină Eră a Vărsătorului!

Cum ni se va schimba viaţa în Era Vărsătorului

Este vital să înţelegi acest fenomen, dat fiind faptul că te vei întreţine cu el pe tot parcursul vieţii! Am avut, într-adevăr, privilegiul de a trăi două ere astrologice (în opinia celei mai mari părţi a astrologilor, cei care leagă declanşarea Vărsătorului de momentele prezente), dar acum trebuie să uităm cu totul de trecut şi să ne concentrăm asupra celui mai important cuvânt al momentului: schimbare!

Vărsătorii adoră schimbarea! Acest semn de aer, intelectual, independent, extrem de inteligent, se află într-o permanentă evoluţie şi revoluţie. Crede şi luptă pentru progresul umanităţii şi afirmă cu sfinţenie principiile individualismului. Nu tolerează prea bine regulile, interdicţiile şi opreliştile şi are un apetit crescut pentru comunicare, pentru libertate şi un suflet înclinat spre bunăstarea tuturor.

Ca să înţelegem mai bine cum vor sta lucrurile în viitor, este bine să aruncăm un ochi asupra trecutului, care a stat sub semnul Peştilor (Erele se manifestă în sens invers, astfel că Peştii sunt urmaţi de Vărsător). A fost o perioadă a progresului cultural şi artistic, dar şi a conflictelor cauzate tocmai de moralitate, de apetitul pentru mistic şi religiozitate (marile războaie ale creştinismului). Structura societăţii era de tip piramidal, având în fruntea sa un conducător sau un lider, fie el zeitate sau nu. Influenţele negative ale Peştilor s-au remarcat prin timiditatea, prin supunerea marii mase a populaţiei, aspecte care vor lua acum sfârşit.

Cum se traduc însă aceste aspect teoretice în viaţa noastră de zi cu zi? În primul rând, printr-o afirmare puternică a individualismului. Era Vărsătorului debutează cu un interes tot mai redus pentru ordine: acum, fiecare doreşte să decidă, să se implice în marea schemă a lucrurilor şi să nu se mai lase condus de o personalitate autoritară, cu care nu are nimic de-a face.

Mai departe, Vărsătorul este recunoscut pentru dragostea sa faţă de tehnologie şi de tot ce e nou. Ne explicăm astfel perfect evoluţia internetului şi uluitoarele descoperiri ale ultimilor ani! Accesul la informaţie e tot mai puţin îngrădit! Dacă adăugăm şi înclinaţia spre comunicare a acestui semn, vom ajunge exact la perspectiva social media!

Independenţa este o altă trăsătură a Erei Vărsătorului. Perspectiva de familie tradiţională va fi tot mai mult respinsă, iar femeile, principalele protagoniste ale acestei ordini, vor fi iniţiatoarele celor mai mari schimbări. Tot mai multe reprezentante ale fostului sex slab vor ocupa poziţii de conducere şi tot mai puţine vor alege să fie casnice. Multe dintre noi deja nu mai considerăm că opinia bărbaţilor trebuie să fie primordială, motiv pentru care feminismul a căpătat aripi în ultima perioadă.

femeie

Din punct de vedere profesional, vom căuta tot mai mult independenţa la job. Astrologii sunt de părere că freelancingul va deveni tot mai pregnant şi tot mai mulţi oameni vor schimba rigiditatea birourilor cu o carieră mobilă, fluctuantă, e adevărat, dar mult mai bogată în libertate şi împliniri.

Sexualitatea se va schimba şi ea: inhibiţiile dispar treptat, orientările sexuale se vor multiplica, iar afirmarea şi satisfacerea propriilor dorinţe, în opoziţie cu ceea ce era până acum tradiţional afirmat ca fiind acceptabil, vor fi tot mai puternice.

Iubim, lucrăm şi trăim altfel, dar ce simţim? Era Vărsătorului este una a speranţei, a inovării şi a credinţei în mai bine. Peştii au fost, într-adevăr, empatici, dar lipsa lor de egoism s-a tradus în multe abuzuri. Vărsătorii preţuiesc binele colectiv, dar nu renunţă la propria independenţă.

În cele din urmă, trebuie să ne gândim şi la părţile negative. Inovator, Vărsătorul este şi un simbol al revoluţiilor: multe dintre aceste schimbări se vor efectua în mod violent, iar individualismul tot mai acut va declanşa în unele cazuri conflicte sângeroase.

Noi am recunoscut în descrierile de mai sus caracteristicile epocii actuale! Crezi că suntem în plină Eră a Vărsătorului? Ce părere ai despre evoluţia sa?

Surse foto: IStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.7 (13)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!