Cum poți merge în vacanța mult visată chiar și când nu ai bani

Cum poți merge în vacanța mult visată chiar și când nu ai bani

Redactor Divahair.ro

De cele mai multe ori, lipsa banilor te împiedică să te bucuri de micile plăceri ale vieţii. Astfel, eşti nevoit să renunţi la vacanţa mult visată sau să o tot amâni, tocmai pentru a reuşi să acoperi alte cheltuieli pe care le consideri prioritare. Totuşi, există soluţii care îţi permit să ai parte de un concediu relaxant, mai ales în condiţiile în care preţurile sejururilor se menţin scăzute şi în acest an, iar agenţiile turistice vin cu tot felul de oferte accesibile.
Sectorul turismului a avut grav de suferit, la nivel mondial, din cauza pandemiei de Covid-19, astfel că agenţiile şi hotelierii au continuat să reducă preţurile, pentru a atrage cât mai mulţi turişti.

Cu alte cuvinte, acum este momentul acelui concediu mult-visat dar pe care nu ți l-ai permis până acum. Chiar dacă nu ai banii necesari, ieftinirea concediilor înseamnă că este mult mai avantajos să soliciți un credit de vacanță și să folosești banii pentru a pleca în concediul mult visat. Alternativ, poți folosi un card de cumpărături pentru a achiziționa sejurul și a-l plăti chiar în rate fără dobândă.

femeie in vacanta

Ce este un credit de vacanță

Un credit de vacanţă reprezintă un împrumut de nevoi personale, fără garanţii sau ipotecă. Vei putea utiliza banii obţinuţi de la bancă fix cum consideri tu că este mai bine, pentru a-ţi organiza vacanţa mult visată sau pe care o amâni de o bună perioadă de timp, din motive financiare. De regulă, băncile acordă o finanţare de până la aproximativ 130.000 de lei (sau echivalentul în euro), iar perioada de rambursare se ridică până la maximum 5 ani. În plus, dobânda poate fi mai mică faţă de cea standard, dacă încasezi veniturile la banca de la care vrei să te şi împrumuţi sau dacă închei o asigurare pentru situaţii neprevăzute.

Pentru a stabili suma de care ai nevoie, este indicat să îţi schiţezi un buget, care să cuprindă, în primul rând, cheltuielile necesare cazării şi transportului, dar şi pe cele pe care estimezi că le vei face în perioada vacanţei, pentru mâncare, cumpărături şi diverse activităţi. Acest lucru te va ajuta să nu împrumuţi mai mult decât este cazul, tocmai pentru a nu ajunge la un cost total al împrumutului prea mare.

Poţi plăti sejurul şi în rate fără dobândă

O altă variantă pe care o poţi lua în considerare este plata sejurului prin intermediul unui card de cumpărături. Foarte multe agenţii de turism îţi oferă această posibilitate, urmând ca tu să achiţi tariful pachetului turistic în până la 12 rate fără dobândă, în funcţie de condiţiile băncii emitente.

De asemenea, poţi utiliza respectivul card de credit şi pentru a efectua diverse plăţi în străinătate, însă trebuie să ştii că sumele cheltuite astfel, mai precis la comercianţii care nu fac parte din reţeaua partenerilor băncii emitente, vor trebui rambursate integral şi nu în rate, la următoarea data scadentă. Astfel, va trebui să fii foarte atent la toate cheltuielile pe care la faci, tocmai pentru a nu le scăpa de sub control şi, implicit, pentru a te îndatora peste puteri. Spre deosebire de cardul de cumpărături, împrumutul de nevoi personale îţi poate oferi inclusiv garanţia unor rate egale pe toată perioada creditării, dacă optezi pentru o dobândă fixă.

Cum găsești cel mai bun credit de vacanță

Ofertele de pe piaţa bancară sunt atât de multe şi de diferite, încât poţi avea senzaţia că efectiv cauţi acul în carul cu fân, în goana după cel mai avantajos împrumut. Vestea bună este că există o cale mult mai simplă, care te ajută să găseşti rapid cea mai rentabilă soluţie financiară pentru a te bucura plin de o vacanţă fix cum îţi imaginezi.

Sortter este o platformă de comparare a produselor financiare care îți permite să găsești rapid și ușor cele mai avantajoase soluții de creditare pentru nevoile tale.

Cu Sortter, vei economisi şi timp, scăpând de stresul căutărilor obositoare pe site-ul fiecărei instituţii bancare şi chiar de drumurile până la sucursale, necesare când vrei să obţii detalii suplimentare. Sortter te scapă de toate aceste griji, întrucât, în timp real, îţi va oferi toate informaţiile importante despre condiţiile de creditare, dobânzi şi comisioane, DAE şi valoarea ratei în cazul creditelor care îndeplinesc cerinţele tale. Mai mult, ai şi posibilitatea de a afla costul real al fiecărui credit, astfel că vei putea compara ofertele, tocmai pentru a nu plăti mai mult decât trebuie şi pentru a o alege pe cea mai bună pentru tine.

Articolul urmator
Rusalii 2023: când pică și cum îți poți petrece mini-vacanța
Rusalii 2023: când pică și cum îți poți petrece mini-vacanța
Cum stai cu norocul in 2020? Iti va merge bine in dragoste, sanatate, cariera sau bani?
Incepe quiz
Cum stai cu norocul in 2020? Iti va merge bine in dragoste, sanatate, cariera sau bani?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.