Adevarata Stare de Bine
Nu Skin

Cum să ai haine neșifonate fără să le calci

Vineri, 17.03.2017
de Violeta Ieremie

Treburile gospodăreşti sunt uneori plăcute şi relaxante, dar avem şi momente când ne grăbim sau ni se pare plictisitor să le facem.

Un exemplu perfect este călcatul hainelor. Serios, cui îi place la nebunie să calce haine? Însă, dacă un lucru trebuie făcut, îl facem, mai ales dacă avem nevoie de o cămaşă călcată sau dacă un tricou este atât de şifonat, încât ne este ruşine şi renunţăm la el. În plus, sunt multe persoane care pur şi simplu nu se descurcă cu fierul de călcat şi renunţă, ieşind din casă cu hainele mototolite.

haina pe umeras

Minunea ar fi ca hainele să se calce singure. Ce bine ar fi, nu? Din păcate, nu se poate, dar sunt nişte trucuri care ne pot veni în ajutor.

Foloseşte un prosop umed

O metodă la îndemână, pe care o poţi folosi şi atunci când călătoreşti, este să întinzi haina pe o suprafaţă plată. Umezeşte un prosop şi pune-l deasupra hainei, apoi apasă şi netezeşte cu mâna cutele. Las-o să se usuce şi eşti gata de plecare.

Foloseşte uscătorul de păr

Este cel mai simplu mod cu putinţă pe care l-am văzut şi se poate realiza foarte uşor: ţine haina în mână, la câţiva centimetri distanţă de corp, apoi usuc-o cu uscătorul de păr până când cutele dispar. Şi iată că ai cu ce să te îmbraci şi fără să foloseşti fierul de călcat!

Tehnica duşului

Oricât de bizară ar fi această metodă, ea funcţionează şi e destul de populară în rândul celor care vor să-şi uşureze viaţa prin trucuri ieşite din comun.

Aşadar, închide ferestrele şi uşa băii, apoi ia haina cu pricina, pune-o pe un umeraş şi agaţ-o în interiorul cabinei de duş, însă fii atentă ca apa să nu ţi-o ude. Următorul pas este să faci duş aşa cum faci de obicei. Trucul constă în faptul că aburii vor netezi cutele şi o să poţi purta tricoul preferat fără să te scuzi că e şifonat.

Foloseşte o sticlă cu apă prevăzută cu pulverizator

pulverizator

O tehnică utilă şi la îndemână este să pui haina şifonată într-o zonă deschisă, aerisită. Ia un pulverizator în care ai pus apă şi începe să-ţi uzi haina, de la o distanţă de aproximativ 30 de centimetri, apoi netezeşte-o cu mâinile şi poţi ieşi din casă liniştită.

Foloseşte un ceainic cu abur

Un alt mod inedit de a-ţi îndrepta hainele este similar cu tehnica duşului, însă este potrivit pentru cute mai puţine şi mai mici. Umple un ceainic cu apă, las-o să fiarbă, apoi ţine partea mototolită în dreptul aburului, în timp ce o întinzi cu mâna.

Nu te limita la tehnicile clasice pe care toată lumea le ştie. Fii creativă şi treburile care înainte  nu-ţi plăceau vor deveni amuzante!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoide de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!