Cum să nu te plictisești de gătit

Cum să nu te plictisești de gătit

Redactor Divahair.ro

Gătitul este, într-adevăr o artă, dar îți poate da și bătăi de cap. Uneori, este mai simplu să comanzi ceva de mâncare și să sosească în aproximativ o oră decât să petreci trei ore în bucătărie, printre diverse vase și ingrediente, gătind.

Dar alteori îți este dor să te bucuri de plăcerea de a găti și de bucatele pe care tu însăți le-ai preparat. Indiferent dacă ești genul care gătește rar sau care face acest lucru mai mereu, următoarele idei te pot ajuta astfel încât gătitul să nu mai fie o corvoadă, nici o activitate plictisitoare, ci, dimpotrivă, una relaxantă și chiar distractivă.

Nu prepara mereu aceleași garnituri și salate

Dacă prepari des același fel de mâncare lângă care așezi garnituri și salate făcute cu ingrediente identice, te vei plictisi și de procesul de gătire în sine, și de gustul respectivei mâncări. Dacă îți place foarte mult un anumit fel de salată, încearcă să prepari diferite tipuri de dressing pentru aceasta, astfel încât să rezulte mereu combinații noi. În primul rând, va fi o provocare să încerci o rețetă nouă și, în al doilea rând, poți descoperi un gust nou, pe placul tău. De asemenea, experimentează cu diverse tipuri de garnituri, chiar dacă ești obișnuită să o consumi mereu pe aceeași. Rețetele noi te pot face să îți redescoperi pasiunea pentru gătit.

Gătește cu prietenii sau cu familia

Scenele din filme în care gătitul împreună cu copiii se transformă într-o mare luptă cu făină sunt celebre, iar tu le poți transpune chiar în bucătăria ta. Nu trebuie neapărat să te bați cu făină cu copiii ca sa te simți bine, același lucru îl poți face și cu adulții - care abia așteaptă un pretext de distracție. Activitățile în echipă sunt mereu mai amuzante, iar să gătești împreună cu cineva nu îți va permite să te plictisești. Îți poți chema iubitul, soțul sau o prietenă să te ajute în bucătărie. Desigur că veți avea păreri diferite despre cât de mărunt se toacă ceapa sau cât zahăr trebuie pus în gogoși, dar puteți învăța trucuri unul de la celălalt și veți dori să repetați experiența.

Prepară mâncăruri specifice altor culturi

Schimbă specificul mâncării pe care o prepari de obicei. Dacă știi să gătești absolut tot din bucătăria românească, de exemplu, înseamnă că trebuie să încerci și altceva, cât mai diferit de felurile cu care ești obișnuită: mâncare chinezească sau turcească, de exemplu. Caută rețeta unui fel de mâncare din străinătate care crezi că ți-ar plăcea, cumpără toate ingredientele necesare, cere sfatul unei cunoștințe care a mai încercat rețeta (sau ia-o de pe internet), apoi apucă-te de gătit. Poate că gustul nu va fi chiar cel așteptat, poate că vei greși ceva în preparare, dar vei fi mândră de tine că ai gătit un fel de mâncare deosebit. În plus, a doua oară sigur îți va ieși mult mai bine.

Gătește pe muzică

Dacă nu vrei să fii ajutată de nimeni prin bucătărie, dar nu prea ai chef de gătit, pornește acele melodii despre care știi că nu dau greș atunci când ai nevoie de energie și voie bună. Desigur că nu te vei putea abține și vei începe să fredonezi și să dansezi prin bucătărie, și, dacă nu ești singură acasă, le vei oferi un moment amuzant chiar și celorlalți din apropiere.

Timpul va trece mult mai repede, iar la final poate vei fi obosită, dar nu din cauza gătitului, ci din cauza mișcărilor de dans pe care le-ai pus în practică. Niște melodii antrenante sigur nu îți vor da ocazia să te plictisești în timp ce gătești, chiar dacă poate nu e activitatea ta favorită.

Sursă foto: https://unsplash.com

Articolul urmator
Tată a trei băieți, preotul Vasile Ioana dă sfaturi de căpătâi părinților: „Nu deveniți slugile copiilor!”
Tată a trei băieți, preotul Vasile Ioana dă sfaturi de căpătâi părinților: „Nu deveniți slugile copiilor!”
Ce să faci când te plictisești, în funcție de personalitatea ta
Incepe quiz
Ce să faci când te plictisești, în funcție de personalitatea ta

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.