Cum să protejezi vopseaua și caroseria mașinii tale

Cum să protejezi vopseaua și caroseria mașinii tale

Lorena Teacă

Legile lui Murphy spun că, imediat ce vei ieși pe poarta spălătoriei auto, va începe să plouă cu găleata, iar dacă nu ai trecut niciodată printr-un episod asemănător, înseamnă că nu conduci de multă vreme. Ce poate fi și mai frustrant de atât este să observi cum caroseria mașinii tale își pierde din strălucire pe zi ce trece, se zgârie foarte ușor sau chiar „a făcut cunoștință” cu rugina.

Am pregătit pentru tine câteva sfaturi esențiale pentru a menține aspectul autoturismului cât mai plăcut și pentru cât mai mult timp. Iată ce ar trebui să faci pentru a avea o mașină impecabilă, indiferent de anotimp.

Ai grijă unde parchezi

Și nu ne referim aici la faptul că nu e indicat să iei locul de parcare al vreunui vecin, care, supărat pe situație, ți-ar putea pune bețe în roate, la propriu. Evită cât poți să parchezi sub copaci. În afară de pericolul la care îți expui mașina în cazul unei furtuni, când copacul sub care ai lăsat-o s-ar putea prăbuși peste ea, printre crengi se ascund cei mai mari dușmani ai vopselei de pe mașină - păsările. Excrementele lor sunt corozive și cu cât intră mai des sau pentru o perioadă mai lungă în contact, cu atât caroseria autoturismului tău va avea nevoie mai curând de vopsea nouă.

Spală mașina cât mai des

Poluarea, praful, insectele, ploile sau ninsoarea pot fi cauzele pentru care mașina ta nu mai strălucește la fel ca în ziua în care ai luat-o. Cu cât vei merge mai des la spălătorie și vei avea grijă ca autoturismul tău să fie cât mai curat, cu atât vei putea prelungi viața caroseriei și nu va fi nevoie să o revopsești. Însă ai mare grijă pentru ce spălătorie optezi. Dacă le preferi pe cele cu perii, ai în vedere că nisipul depus pe acestea poate acționa asemenea unui șmirghel în contact cu vopseaua de pe caroseria ta.

Mână care curătă masina

Nu uita de polish și de ceară

Nevoile caroseriei tale pot fi comparate cu cele ale unei perechi de pantofi din piele. Cu cât o vei curăța mai des și o vei izola de factorii externi cu ajutorul cerii, cu atât ea se va păstra mai bine. Chiar dacă operațiunea de polish și ceruire a caroseriei nu este tocmai ieftină, o dată pe an este suficient să o faci pentru a te asigura de faptul că mașina ta nu va face rugini.

Repară zgârieturile

O zgârietură a caroseriei poate fi asociată cu o julitură a pielii tale, iar așa cum tu folosești un plasture imediat ce ai sesizat asta, tot așa trebuie să te îngrijești și de mașină. Păstrează la îndemână un spray de vopsea în aceeași nuanță precum a caroseriei tale și nu lăsa să treacă mult timp până să refaci imperfecțiunea acesteia.

Nu uita că găsești piese auto și accesorii pentru autoturismul tău pe site-ul epiesa.ro, acolo unde specialiștii sunt gata să îți sară în ajutor cu orice nelămurire ai avea despre componentele mașinii tale. Drumuri bune!

Surse foto: Pixabay

Articolul urmator
Psalmul 13 și puterea lui vindecătoare și binecuvântătoare. Cum și când trebuie rostit
Psalmul 13 și puterea lui vindecătoare și binecuvântătoare. Cum și când trebuie rostit
Cum va fi noaptea nuntii tale?
Incepe quiz
Cum va fi noaptea nuntii tale?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.