Cum suni cu număr ascuns în funcţie de reţea

Cum suni cu număr ascuns în funcţie de reţea

Redactor Andreea Baluteanu

Indiferent dacă intenționezi să faci o glumă de zile mari sau ai motivele tale pentru care vrei să îți ascunzi identitatea, să afli cum suni cu număr ascuns poate fi o informație mai mult decât folositoare.

Noi îți dezvăluim aceste detalii în rândurile de mai jos. Descoperă cum să îți ții secret numărul atunci când faci un apel telefonic, în funcție de rețea, dar și alte informații folositoare!

Astrolog Vlad Daia

Articol revizuit de Astrolog Vlad Daia

Despre
Am ca pasiune astrologia de mai bine de 20 de ani, cand am si inceput studiul în acest domeniu fascinant. Am absolvit primul curs de astrologie la ‘Școala de Astrologie Fidelia’, cea mai veche școală de astrologie din...

Cum suni cu număr ascuns

Numărul privat, respectiv numărul ascuns, nu dezvăluie informațiile de contact ale apelantului, dar nu reprezintă întotdeauna o amenințare. Poate fi vorba despre o surpriză sau despre o glumă, despre un apel oficial în care interlocutorul tău livrează sau primește un serviciu, dar nu își dorește să îi păstrezi numărul sau, desigur, despre o încercare de fraudă. Pot exista, firește, multiple alte situații, dar în general acestea sunt cele mai frecvente cazuri de apel cu număr privat.

femeie cu manichiura facuta care tine in mana un telefon pe care suna un numar ascuns

Desigur, telefonul tău nu te va avertiza „hei, cineva te sună cu număr ascuns”. Iată cum poate însă să îți marcheze identitatea apelantului:

  • Blocked (Blocat);
  • Private Caller (Apelant privat);
  • No Caller ID (Fără ID Apelant);
  • Restricted (Restricționat);
  • Unknown (Necunoscut).

Dar cum poți, totuși, să suni cu un număr ascuns? E super simplu: tastând #31# înaintea numărului de telefon pe care urmează să îl apelezi. Identitatea ta va rămâne, astfel, un mister, dar numai temporar.

Mai trebuie să menționăm că această combinație de taste funcționează pentru orice rețea de telefonie.

Apelare cu număr ascuns Telekom

Așa cum am subliniat, metoda de a-ți ascunde numărul de telefon care funcționează în toate rețelele mobile este prin utilizarea combinației #31#. Indiferent dacă ești abonat Orange, Vodafone, Digi Mobil sau Telekom ori ești posesoare de cartelă, știi ce trebuie să faci.

Cum îți poți seta telefonul să sune mereu cu număr ascuns

În rândurile de mai sus te-am învățat cum suni cu număr ascuns o singură dată, dar poate că intenționezi să menții această practică. Află de mai jos cum să te asiguri că identitatea ta rămâne mereu un mister!

Ai Android? Iată cum procedezi!

Accesează meniul Settings, alege opțiunea Apps - System app settings, selectează apoi Call settings și Caller ID, iar dintre variantele pe care le vei primi optează pentru Hide number.

Dacă ai un dispozitiv iOS e mai simplu să suni mereu cu număr ascuns. Și de această dată intră în meniul Settings, opțiunea Phone, de unde vei accesa Show my caller ID. Dezactivează această opțiune.

Dezactivare număr ascuns

Nu mai vrei să suni cu număr ascuns? Tot ce trebuie să faci este să reiei parcursul de mai sus, inversându-ți pașii.

Dacă ai folosit varianta cu alăturarea tastelor #31# la numărul de telefon, nu îți face grij, căci e valabilă numai pentru apelul în curs.

Pot să blochez apelurile cu număr ascuns?

Poate că nu te interesează cum suni cu număr ascuns, ci dorești să faci tot posibilul pentru a nu te afla în această situație. E simplu. Telefoanele noastre super inteligente îți dau ocazia să blochezi orice apel care vine din partea unei persoane „misterioase”.

Pentru posesorii de Android, ce trebuie să faci este să intri în lista de apeluri sau de contacte, accesând meniul reprezentat prin cele trei puncte orizontale și alegând apoi secțiunea Settings. Intră apoi în Blocked numbers, unde vei regăsi opțiunea de a bloca apelurile cu identitate ascunsă.

Ai un iPhone? Serviciile iOS nu pun la dispoziție opțiunea de a bloca apelurile cu identitate ascunsă, dar le poți pune automat pe silent ca să nu te mai deranjeze. Apelul va intra direct în mesageria vocală. Ești interesată de această procedură? Intră din nou la setări (Settings), alege varianta Phone și apoi Silence unknown callers.

desen cu mana de barbat care tine un telefon cu numar ascuns

Cum pot afla cine m-a sunat cu număr ascuns?

Ne pare rău, dar este imposibil să afli cine te-a sunat cu număr ascuns. Cu toate că există numeroase aplicații care îți promit „marea cu sarea”, garantând că îți vor dezvălui identitatea celui care te sună cu număr ascuns, acestea nu sunt funcționale.

Mai mult, în contextul protecției datelor GDPR, o mare parte din aceste aplicații sunt și ilegale, căci îți cer acces la informații confidențiale, așa că ai mare grijă ce instalezi.

Unele aplicații, precum TrueCaller și CallApp, îți vor afișa numere de telefon străine din baza de date proprie, dar numai atunci când apelantul necunoscut nu își ascunde identitatea.

Cum procedez dacă suspectez o ilegalitate comisă la adăpostul unui număr ascuns?

Crezi că ești victima unei fraude sau ești sunată continuu și amenințată de pe un număr ascuns? Nu mai aștepta, contactează neapărat Poliția. Numai organele legii pot cere operatorilor de telefonie mobilă să divulge informațiile confidențiale privind identitatea apelantului tău.

Se va deschide astfel un dosar, iar dacă acuzațiile tale sunt demonstrate în urma cercetărilor, autoritățile vor lua măsuri pentru stoparea hărțuirii. Chiar și în acest caz, însă, este puțin probabil să afli identitatea apelantului.

Ce pățești dacă suni cu număr ascuns?

Teoretic, nimic. Atât timp cât nu comiți o ilegalitate, nu vei suporta consecințe adverse dacă vrei să afli cum suni cu număr ascuns. Dacă folosești, însă, această practică pentru o fraudă, pentru șantaj, hărțuire sau amenințare, vei fi pusă sub acuzație.

Acum, că ai aflat cum suni cu număr ascuns, suntem curioase: folosești această practică? Dacă da, în ce scop?

Surse foto: iStock

Surse articol: orange.ro, https://comunitate.orange.ro/,  flip.ro

Articolul urmator
Cum poți vinde o bibliotecă întreagă de cărți într-o singură zi?
Cum poți vinde o bibliotecă întreagă de cărți într-o singură zi?
Ce talent ascuns ai?
Incepe quiz
Ce talent ascuns ai?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.