Cum te pregătești pentru o vacanță lipsită de griji

Cum te pregătești pentru o vacanță lipsită de griji

Redactor Divahair.ro

„Paza bună trece primejdia rea”. De vorba aceasta înțeleaptă este bine să ții cont și atunci când te pregătești de vacanță, ca să previi, pe cât posibil, situațiile neplăcute odată ce ai ajuns la destinație. Pentru ca toată perioada de dinaintea concediului să nu se transforme într-una stresantă, regula de aur este să planifici totul din timp.

Pe lângă aceasta, însă, mai sunt câteva aspecte la care este indicat să te gândești înainte de a pleca la drum, ca să ai parte de o vacanță lipsită de griji. În cele ce urmează, îți propunem un scurt ghid în acest sens.
Fă-ți bagajul din timp

Unul dintre cele mai importante aspecte legate de vacanță este pregătirea bagajului. Încearcă să nu faci această operațiune pe ultima sută de metri și scrie o listă cu tot ce trebuie să iei cu tine. Astfel, nu vei uita să pui în bagaj lucruri importante cum ar fi actele, banii, rezervările sau trusa medicală.

Verifică-ți toate documentele de călătorie, asigură-te că totul este în regulă în ceea ce privește cazarea și biletele pe care le-ai rezervat din timp, ca să vizitezi obiectivele turistice fără a sta la coadă, de exemplu. Din trusa medicală, nu ar trebui să-ți lipsească analgezicele, antipireticele, medicamentele pentru problemele gastrointestinale sau plasturii. De asemenea, nu uita să iei cu tine anticoncepționalele, dar și pastila de a doua zi, ca măsură de siguranță pentru situațiile de urgență în care nu ți-ai amintit să iei contraceptivele obișnuite sau în cazul în care prezervativul se rupe accidental. Detalii aici!

Încadrează-te în bugetul pe care ți l-ai propus

Când vine vorba de vacanțe, te relaxezi, nu-ți refuzi nicio plăcere, încercând să le fii pe plac celor care te însoțesc, fie că e vorba de familie sau prieteni și constați că depășești cu mult bugetul stabilit inițial, acest aspect fiind unul dintre cei mai stresanți factori. Ca să nu te confrunți cu situația neplăcută de a te întoarce fără rezerve acasă și de a fi nevoită să te împrumuți ca să plătești facturile, de pildă, sau, mai rău, să rămâi fără bani la mijlocul vacanței, trebuie să fii organizată.

Din timp, asigură-te că pe lângă bugetul estimat, ai un fond de rezervă pentru situațiile neprevăzute. Acesta te salvează, practic, de la cheltuieli suplimentare care te iau prin surprindere. Apoi, atunci când faci estimările, documentează-te bine despre prețurile practicate de localnici la mâncare, băutură, transport și fă-ți toate rezervările din timp pentru cazare, avion, transferul de la aeroport la hotel sau obiectivele turistice. Pe lângă faptul că poți prinde oferte promoționale avantajoase, nu dai toți banii odată, ci treptat, ceea ce te ajută să-ți organizezi mai bine bugetul.

Lasă-ți casa curată și în siguranță

Înainte de a pleca la drum, lasă-ți casa în ordine, pentru că astfel, vei pleca în vacanță cu o stare de bine că totul este pus la punct și atunci când te vei întoarce nu vei găsi un dezastru în locuință. Asigură-te că închizi alimentarea cu apă și gaze, pentru un plus de siguranță.

Apoi, este bine să ai două rânduri de chei. Pe unul îl iei cu tine și pe celălalt lasă-l în grija unui vecin de încredere care poate interveni în caz de urgență. De asemenea, roagă-l să se uite din când în când la ușa ta, să ia corespondența din cutia de scrisori și pliantele publicitare agățate de clanța de la intrare.

Rezolvă toate problemele de la job

Studiile au demonstrat că, pentru a avea o vacanță fără griji, este bine să lași în ordine treburile legate de serviciu. De la a-ți programa din timp perioada de concediu, astfel încât toată lumea să știe când vei lipsi de la birou, până la a rezolva toate taskurile care îți sunt atribuite.

Nu lua cu tine telefonul de serviciu și nu folosi alerte de e-mail. Relaxează-te și bucură-te împreună cu cei dragi de frumusețea vacanței. În plus, asigură-te că după ce te întorci, mai ai câteva zile libere înainte de a reîncepe serviciul. Psihologii spun că avem nevoie de o perioadă de tranziție între concediu și reluarea jobului de cel puțin două-trei zile.

Așadar, dacă vrei să te bucuri de vacanța visurilor tale, nu uita că pregătirile sunt foarte importante ca să eviți situațiile neplăcute ce pot apărea în timpul concediului. Nu uita să pui în bagaje lucrurile de care ai nevoie, verifică toate actele și rezervările, fă-ți un buget realist și organizează-te în așa fel încât să nu lași treburile de la serviciu să-ți strice vacanța.

Sursa foto: Shutterstock

Articolul urmator
Cum ar trebui să se îmbrace femeile la biserică, conform părintelui Vasile Ioana. "Dacă apare ceva care te atrage și te fură, nu e în regulă"
Cum ar trebui să se îmbrace femeile la biserică, conform părintelui Vasile Ioana. "Dacă apare ceva care te atrage și te fură, nu e în regulă"
Care ar trebui sa fie urmatoarea ta destinatie de vacanta?
Incepe quiz
Care ar trebui sa fie urmatoarea ta destinatie de vacanta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.