Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Curățare chimică: 6 țesături care trebuie curățate profesional

DivaHair

Viața ar fi mult mai ușoară dacă ați putea arunca pur și simplu toate rufele murdare în mașină de spălat. Cu toate acestea, nu toate țesăturile sunt create la fel; unele necesită un alt tip de îngrijire și tratament pe care spălarea manuală sau la mașină nu le poate oferi.

Ce este curățarea chimică?

Curățarea chimică poate îndepărta murdăria și petele de pe haine fără a folosi apă și săpun. Probabil că acum vă întrebați: cum funcționează curățarea chimică? Contrar credinței populare, nu este un proces „uscat”. Țesăturile sunt scufundate și îmbibate într-un solvent chimic lichid special, în principal percloretilenă. Solvenții alternativi sunt tricloroetanul și lichidele spirtoase din petrol.

Deși percloretilena a fost recunoscută timp de multă vreme ca o soluție eficientă de curățare chimică, fiind un solvent organic volatil, aceasta poate prezenta în continuare pericole pentru sănătate, dacă expunerea nu este bine controlată. Persoanele care au alergii sunt predispuse la iritații la nivelul ochilor, nasului și gâtului, atunci când sunt expuse la urme de solvent.

curatenie chimica de haine

Ce înseamnă simbolurile de îngrijire de pe etichetele hainelor?

Înainte de a tăia acele etichete enervante, gândiți-vă că poate sunt acolo cu un scop! Le puteți folosi ca ghid, atunci când vă spălați țesăturile, pentru a vă asigura că vor rezista mai mult timp în stare bună.

Ce puteți vedea pe aceste etichete? Acestea vă oferă instrucțiuni adecvate de spălare și uscare destinate țesăturii folosite la îmbrăcăminte. Există cinci simboluri de bază pentru îngrijirea țesăturilor - spălare, înălbitor, uscat, călcat și, desigur, curățat profesional. Simbolurile pot fi combinate pentru a crea un ghid complet despre cum să aveți grijă de hainele dvs.

Ca regulă generală, cămășile din bumbac, spandex și poliester pot fi spălate manual sau la mașină, în timp ce hainele de iarnă, costumele, îmbrăcămintea formală și cea de seară trebuie curățate profesional. Mai jos sunt cele 6 țesături care trebuie curățate profesional.

 1. Mătase
  Țesăturile de mătase au fibre puternice, naturale, care nu absorb complet coloranții folosiți pentru a le nuanța. Spălarea mătăsii cu apă și săpun nu numai că îi va uza culoarea, ci îi va și micșora și distorsiona țesătura. Curățați profesional hainele din mătase, pentru a vă asigura că culorile rămân vibrante și țesătura este protejată de daune.
 2. Lână
  Țesătura din lână poate fi la fel de rezistentă ca mătasea, dacă nu o scufundați în apă, ceea ce poate cauza micșorarea acesteia. Curățarea chimică vă ajută să evitați acest risc și să vă ajutați acele sacouri de damă din lână să reziste mai mult timp.
 3. Piele întoarsă
  Pielea întoarsă este un tip special de piele din piele de miel, vacă și de capră. Pielea întoarsă este scumpă, dar și dificil de întreținut. Este sensibilă la lumină, umiditate și produse de curățare pe bază de apă, precum și produse de curățat pe bază de soluții chimice. Serviciile profesioniștilor în domeniul curățătoriei care utilizează substanțe chimice nontoxice vă pot asigura că pielea întoarsă este întreținută și îngrijită corespunzător.
 4. Piele
  Îmbrăcămintea din piele include, de obicei, instrucțiuni de îngrijire speciale, care trebuie urmate în mod explicit. Curățarea profesională a pielii trebuie făcută numai pentru a îndepărta petele severe, precum cele de cerneală și scurgerile de ulei.
 5. In
  Inul este o țesătură derivată din semințe. Este destul de puternică, absorbantă și, în comparație cu bumbacul, se usucă mai repede. Aveți câteva opțiuni pentru a curăța. Deși acesta poate fi spălat manual și uscat la aer, necesită adesea să fie călcat, deoarece fibrele sale sunt cunoscute ca fiind mai potrivite pe vreme caldă. Din păcate, dacă sunt manipulate incorect, articolele de îmbrăcăminte din in își pot pierde claritatea și calitatea lor generală se poate deteriora. Curățarea chimică este ideală pentru această țesătură.
 6. Denim
  Contrar credinței populare, denimul nu poate fi trecut printr-un uscător. Deși este durabil, îngrijirea adecvată a denimului ar trebui să includă spălarea țesăturii din interior spre exterior în apă rece, apoi articolele trebuie agățate pentru a se usca. Cele mai multe tipuri de denim de înaltă calitate, în special cele care sunt în forma sa cea mai pură, vor beneficia mai mult de curățarea chimică.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  LIKE si intra in universul divelor!