Adevarata Stare de Bine

De ce este bine să stai cu mâinile în noroi

Luni, 20.03.2017
de Violeta Ieremie

Stilul de viaţă agitat pe care îl ducem ne poate crea anumite stări mai puţin plăcute, precum anxietate, depresie sau oboseală cronică. Avem momente când pur şi simplu spunem că nu mai putem, vrem să ne retragem şi să ne odihnim.

Din fericire, avem la dispoziţie o întreagă gamă de opţiuni de care putem profita, de la meditaţie până la yoga, dans sau grădinărit.

Grădinăritul este o activitate care ne pune în contact cu natura, ne ajută să ne descărcăm energia negativă şi să ne umplem „rezervorul” cu linişte şi o stare de bine. Această activitate te relaxează şi îţi aduce energie şi vitalitate în corp.

strop de apa pe planta

De asemenea, grădinăritul îţi dă ocazia să practici tehnica mindfulness. Această tehnică te ajută să fii mai conştientă de sinele tău, reduce stresul și ameliorează durerile. În zumzetul din zilele noastre, un echilibru interior poate fi un scop în sine pentru care să ne trezim dimineaţa. A fi prezentă în viaţa ta înseamnă să ştii cine eşti şi ce vrei să faci, cum poţi să-ţi foloseşti abilităţile pentru a aduce valoare. Pentru asta însă, gândurile care curg încontinuu trebuie stopate cumva.

Zenul este o practică prin care începi să te descoperi, o tehnică prin care îţi eliberezi mintea de gânduri şi te ajută să te concentrezi, să aduci linişte în fiinţa ta. Aşadar, dacă ai un colţ de pământ unde să te conectezi cu sufletul tău, să citeşti, să scrii, să-ţi petreci timpul cu prietenii sau să stai cu tine, pur şi simplu, eşti printre cei norocoşi.

Grădinăritul te ajută să fii responsabilă pentru viaţa ta. Înseamnă grijă pentru plante, pentru viaţă. Începi să înţelegi viaţa, să iubeşti natura, să-ţi pese de cei din jur şi de tine.

mama si fiica gradinarit

De asemenea, grădinăritul îţi sporeşte creativitatea. Fiind în aer liber, vei da frâu liber ideilor, lăsându-te inspirată de natură. Faptul că eşti în contact cu pământul îţi aduce conectare profundă cu tine, cu universul, cu tot ce înseamnă rădăcini, amintiri, vindecare.

Totodată, grădinăritul îţi creează mijloace de socializare. Plantele „adună” oamenii. Se formează echipe pe principiul „unde-s doi puterea creşte”, în care oamenii se ajută, iese la iveală colaborarea umană, redescoperi plăcerea să faci lucruri împreună cu ceilalţi.

În acelaşi timp, înveţi multe lucruri despre plante, despre alimente, sănătate, redescoperi viaţa în afara zonei tale de confort.

Grădinăritul îţi aminteşte să iubeşti oamenii, să te iubeşti, să respecţi natura şi să ai grijă de ea!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!