De ce se schimbă gustul berii când asculți muzică

De ce se schimbă gustul berii când asculți muzică

Paula Rotaru

Te-ai întrebat vreodată cum se face că berea are întotdeauna un gust mai bun atunci când o savurezi ascultând muzica preferată? Dacă ai avut această curiozitate și nu ai reușit să afli explicația, oamenii de știință au făcut-o pentru tine.

Află de ce are berea o savoare aparte atunci când asculți muzică!

De ce percepi diferit gustul berii când asculți muzică

Sunetele, culorile și emoțiile pot influența gustul berii – este concluzia la care au ajuns cercetătorii belgieni de la Universitatea Vrije din Bruxelles.

Compania The Brussels Beer Project, în colaborare cu trupa britanică The Editors, a reușit să creeze un sortiment de bere special, inspirat din muzica trupei respective. Această bere blondă are un gust echilibrat și este infuzată cu un strop de ceai Earl Grey, care îi conferă note citrice licorii.

Cercetătorii au realizat un experiment cu scopul de a vedea dacă muzica și ambalajul influențează în vreun fel gustul berii respective. Ei au monitorizat 231 de persoane care au consumat berea respectivă în diferite situații.

Primul grup a consumat bere din sticle fără etichete și fără să asculte muzică; persoanele din al doilea grup au gustat bere din sticle care erau etichetate; ultimul grup a savurat berea din sticle etichetate și ascultând o melodie a trupei The Editors, „Oceans of Light”.

Înainte de începerea experimentului, participanții au fost rugați să spună cât de gustoasă cred ei că va fi berea pe care o vor consuma. La finalul studiului, ei au revenit asupra răspunsului, spunându-le cercetătorilor cât de bună sau de rea a fost berea pe care au consumat-o.

Concluziile sunt surprinzătoare, dar totodată previzibile: cei care au consumat bere din sticle etichetate și au ascultat muzică în acest timp au spus că licoarea a avut un gust mult mai bun decât previzionaseră.

„Am observat că oamenii simt mai multă plăcere consumând bere în timp ce ascultă muzică. Se pare că gustul bun al berii este datorat în mare parte emoțiilor pozitive de care participanții au avut parte ascultând piesa respectivă”, a declarat doctorul Felipe Reinoso Cavalho, unul dintre autorii studiului, pentru dailymail.co.uk.

Iar acesta este doar începutul, sunt de părere oamenii de știință. Ei speră că pe viitor vor descoperi noi modalități prin care alimentele și băuturile să fie percepute pozitiv, în funcție de miros, aspect și textură.

Tu știai de ce are berea un gust mai bun când asculți muzică? Acum știi! Spune-le și prietenilor tăi acest secret! 

Afl și ce înseamnă când ai un gust amar în gură și care sunt cauzele!

Articolul urmator
Sâmbăta morților 2023. Când pică moșii de iarnă anul acesta
Sâmbăta morților 2023. Când pică moșii de iarnă anul acesta

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.