Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL
Adevarata Stare de Bine

Diagnoza auto: ce este și de ce ai nevoie de ea

Ionelia Olteanu

Buna funcționare a mașinii este strâns legată de siguranța pasagerilor, iar acest lucru nu poate fi contestat. Dacă este vorba despre automobilul familiei, acesta trebuie întreținut cât mai bine cu putință pentru a evita apariția unor evenimente neplăcute. Din nefericire, accidentele rutiere sunt foarte frecvente și provoacă pierderea multor vieți omenești.

Fiecare deținător de mașină este responsabil pentru aceasta și are datoria de a o îngriji. Se impune verificarea periodică a acesteia și întreținerea fiecărei componente care o alcătuiește. În plus, dacă se observă o problemă, diagnoza auto este procedura disponibilă pentru a ajunge direct la sursă și a o elimina. Există o mulțime de locuri pe care le poți alege pentru a te asigura că mașina ta funcționează cum trebuie, dar recomandarea noastră este Soft Auto, service-ul cu peste 15 ani experiență.

reparare masina

Iată ce este diagnoza auto și de ce ai nevoie de ea!

În primul rând este necesară definirea noțiunii de diagnoză pentru persoanele care nu sunt familiarizate cu aceste detalii tehnice. Așadar, diagnoza auto este o activitate de service care se concretizează în totalitatea operațiilor ce constau în verificarea și măsurarea efectuate în vederea identificării unor defecte apărute la autovehicul. Metodele prin care aceasta poate fi realizată sunt diverse, de la mijloace vizuale până la cele computerizate, care sunt folosite din ce în ce mai mult.

Diagnoza a devenit un procedeu absolut necesar în ultimii ani, mai ales datorită apariției automobilelor ce sunt dotate cu un computer de bord. Majoritatea celor care dețin un astfel de automobil știu că orice defecțiune apărută la motor va fi afișată în bord. Cu toate acestea, mai există și situații în care computerul de bord poate să afișeze erori nejustificate, despre care nu ai avea cum să îți dai seama, tocmai de aceea se impune diagnoza auto.

Dignoza auto constă într-o scanare computerizată, care se dovedește a fi extrem de eficientă, în special pentru mașinile fabricate în ultimii douăzeci de ani. Acestea sunt dotate cu din ce în ce mai multe sisteme asistate electronic ce funcționează ca o buclă închisă. Astfel, atunci când o componentă cedează, nici celelalte nu mai funcționează, iar sistemul va intra într-un „regim de avarie”.

service auto

Diagnoza auto poate fi făcută și la modelele care nu sunt asistate electronic, prin mijloace necomputerizate, adică prin utilizarea observării optice și acustice sau măsurare mecanică, electrică și electronică. Pe lângă detectarea la timp a defecțiunilor, diagnoza auto poate fi folosită și la schimbarea indicației numărului de kilometri de la bord, dar asta doar în situația înlocuirii panoului de bord cu un altul.

Atunci când vine vorba despre alegerea unui service care să îți ofere ceea ce ai nevoie, prima tentație este să realizezi o căutare pe internet. Așadar, dacă vei căuta „diagnoză București”, rezultatele vor trebui să te conducă la Soft Auto. Acolo vei găsi toate informațiile de care ai nevoie legate de diagnoza auto, iar experții te așteaptă cu sfaturi potrivite nevoilor tale.

Datorită cercetărilor ample pe care le-au efectuat, cei de la Soft Auto și-au dezvoltat propriul software personalizat ce poate fi ușor adaptat pentru fiecare tip de mașină. Printre lucrurile pe care le obții dacă alegi să faci o diagnoză auto la Soft Auto se numără regenerarea filtrului de particule, sincronizarea de chei, rescrierea de softuri, repararea pompei injectoare și repararea calculatorului de airbag.

Este momentul să te bucuri de o mașină fără cusur, mai performantă pe zi ce trece și care să nu îți creeze probleme. Mergi la Soft Auto și vei avea parte de cele mai bune servicii de diagnoză auto la prețuri care o să te încânte!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!