Nu Skin

Jocuri escape room in Romania: ce inseamna si unde te poti juca

Alexa Galgau

Indiferent de varsta, jocurile sunt mereu binevenite in vietile oamenilor, pentru ca ne aduc aminte ca mai putem fi si copii din cand in cand. Pentru cei cu spirit de aventura, exista nenumarate activitati care cresc adrenalina si numarul lor tot sporeste, avand in vedere ca apar noi si noi jocuri si sporturi tot mai interesante. Nu demult a aparut un nou concept de joc perfect pentru cei care au sange de detectiv in ei: escape room.

Afla mai multe despre jocurile escape room si unde poti avea parte de aceasta distractie inedita in Romania!

Ce sunt jocurile escape room?

Imagineaza-ti ca esti inchisa intr-o camera si trebuie sa evadezi cat mai repede - nu suna ca un scenariu prea atragator, nu-i asa? Totusi, daca este vorba despre un simplu joc de evadare, lucrurile devin cat se poate de incitante. In cadrul jocurilor escape room, participantii sunt inchisi intr-o incapere din care trebuie sa iasa folosindu-se de indiciile ascunse prin aceasta, intr-un timp limita (in general o ora). Fiecare jucator devine un fel de Sherlock Holmes si analizeaza obiectele si ungherele ascunse din camera, punand cap la cap piesele unui "puzzle" si gasind calea de a iesi din incapere. Pentru cei cu un simt al observatiei ascutit, jocurile escape room se pot transforma cu usurinta intr-una dintre activitatile preferate. Ideea a fost preluata din jocurile video bazate pe acelasi scenariu, care au prins la un public foarte larg. Gandirea analitica este cheia castigarii acestui tip de joc care poate fi o provocare pentru oricine.

Deja un fenomen la nivel mondial, jocurile escape room sunt acum foarte populare si in Romania si sunt tot mai raspandite, in special in orasele mari ale tarii. In Capitala, ai multe variante la dispozitie, fiecare cu mai multe variante de jocuri, cu diferite grade de dificultate.

Iata cateva locuri in care te poti distra cu jocuri escape room in Bucuresti:

Mystery Rooms Escape te asteapta cu cateva camere cu tematici diferite, iar sediul nu este departe de centrul orasului: Bd. Schitu Magureanu, nr. 45. Pretul variaza in functie de numarul de persoane participante: de la 60 RON / persoana (2 jucatori) pana la 40 RON / persoana (5-6 jucatori) pentru varianta de joc cu indicii, iar pentru cea fara indicii, exista un tarif fix - 0.75 RON / minut / persoana, pretul final depinzand de numarul de minute necesare pana participantii gasesc cheia (limita este totusi de 90 de minute);

- Escape Experience te provoaca sa iti folosesti logica si spiritul de observatie la sediul din Centrul Vechi, de pe Calea Victoriei, nr 21. Preturile sunt stabilite in functie de numarul de persoane: 65 RON /persoana pentru echipele formate din 2 oameni, 45 RON pentru cele de 3,4,5 sau 6 persoane;

- Locked In iti pune la dispozitie 2 camere cu teme diferite: Prison Cell si Dracula's Secret, urmand sa fie inaugurata si o a treia camera, a carei tematica este inca secreta. Adresa este: str. Radu-Voda, nr 16A, sector 4. Preturile variaza de la 65 RON / persoana, in cazul echipelor de 2 persoane pana la 40 RON / persoana, in cazul echipelor de 6 persoane;

Chambers iti pune la dispozitie un joc escape room pe care trebuie sa il rezolvi in 60 de minute. Sediul este aproape de parcul Cismigiu, pe Calea Plevnei, nr. 5-7. Preturile variaza in functie de ora rezervarii: 35 RON / persoana de luni pana vineri, intre orele 14:00-18:00, 45 RON in acelasi interval dupa ora 18:00 si in weekend, indiferent de ora.

In Cluj, ai la dispozitie mai multe jocuri escape room, printre care:

- Room Escape, pretul fiind stabilit pe grup (2-5 persoane), nu pe persoana: 100 RON / 75 RON pentru elevi si studenti;

- The Dungeon , cu pretul fix de 100 RON (2-4 persoane) / 80 RON pentru elevi si studenti;

- The Panic Room , cu preturi care variaza in functie de numarul de persoane: 45 RON / persoana (2 persoane), 35 RON / persoana (3 persoane), 25 RON / persoana (4 persoane) si 20 RON / persoana (5 persoane);

- The Museum , cu doua camere de tip muzeu, cu un grad ridicat de dificultate, preturile fiind intre 75 RON (2 persoane) si 150 RON (6 persoane).

In Iasi, poti opta pentru urmatoarele variante de jocuri escape room:

- Escape Room of Iasi , cu preturile: 80 RON / echipa de 2 persoane, 90 RON / echipa de 3 persoane, 100 RON / echipa de 4 persoane;

- Puzzle Room Iasi , cu preturile: 80 RON / echipa de 2 persoane, 90 RON / echipa de 3 persoane, 100 RON / echipa de 4 persoane.

In Timisoara, poti gasi jocuri de tip escape room la Exit Games , cu preturi care variaza intre 50 RON / persoana si 35 RON / persoana in functie de numarul de participanti. In Constanta, exista The Escapers, cu preturi ce variaza in functie de numarul de persoane (intre 45 RON- 30 RON/ persoana). In Brasov, te poti distra cu aceste jocuri la Escape Rooms Brasov, cu preturi stabilite in functie de numarul de participanti: 100 RON (2 persoane), 130 RON (3-4 persoane), 150 RON (5-6 persoane).

Nu este de mirare ca jocurile escape room sunt tot mai populare - ele iti pun la incercare logica, creativitatea, dar si abilitatile de comunicare, pentru ca este esential sa colaborezi cu restul membrilor pentru a evada.

Tu ai incerca un astfel de joc?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!