Prognoza iernii: meteorologii anunță deja primele ninsori consistente! Când vine vremea rea peste România!

Cristian Iacov

Până acum, toamna nu ne-a adus temperaturi negative care să ne oblige să scoatem din dulap gecile groase. Din noiembrie însă, vremea se răcește semnificativ. Află când va veni vremea rea în România!

Luna noiembrie, mai friguroasă decât în mod normal

Potrivit meteorologilor, se pare că vremea rece va veni mult mai repede decât se pregonizase inițial. Primele temperaturi negative vor fi înregistrate spre sfârșitul lunii în curs, accentuându-se în luna noiembrie.

În majoritatea nopților din luna noiembrie vor fi înregistrate temperaturi negative. Așadar, se pare că ultima lună a toamnei 2019 nu va fi așa cum speram, ci mult mai friguroasă decât în mod normal.

Iarna 2019 își intră în drepturi din decembrie

Încă de la începutul lunii decembrie, iarna își va îmbrăca straiele de drept și ne va aduce ninsori abundente, viscol și temperaturi de până la minus 15 grade Celsius. 

Potrivit specialiștilor, vremea rece și capricioasă din iarna 2019 va fi mult mai severă decât în iarna precedentă. 

„La nivelul celor 3 luni de iarnă se discută despre posibilitate ca fenomene mai severe să apară în prima parte a iernii, iar pe ansamblul ei, cel puţin în Europa Centrală şi de Est, să fie uşor mai caldă decât ar fi firesc. E un semnal care trebuie luat cu foarte mare reţinere, pentru că această circulaţie la scară mare induce o incertitudine destul de mare în estimările de durată lungă”, a declarat directorul ANM.

În Europa, specialiștii trag semnale de alarmă cu privire la nivelul scăzut al temperaturilor, care vor fi cu mult sub pragul de îngheț.

Nici începutul anului 2020 nu este mai blând. Viscolul și gerul își vor face simțită prezența din plin, în mare parte a continentului, dar și la noi în țară.

Surse foto: Unsplash, pixabay

Articolul urmator Se spală sau nu în primele opt zile de după Bobotează? Care este declarația oficială a Bisericii Ortodoxe Române

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.