Top 10 cele mai frumoase restaurante interbelice din centrul Bucureștiului

Top 10 cele mai frumoase restaurante interbelice din centrul Bucureștiului

Redactor Andreea Baluteanu

Din fericire, numărul de atracții turistice pe care ni-l oferă Capitala în ultima perioadă a crescut extrem de mult. Avem la dispoziție restaurante superbe, în care papilele gustative ne sunt delectate cu mâncăruri fine, iar ochii ne sunt scăldați cu o priveliște superbă.

Dar parcă finețea, clasa și eleganța ating apogeul în restaurantele cu specific interbelic din Capitală. Atmosferă somptuoasă, servire ireproșabilă și gusturi selecte, inspirate de o perioadă în care fast-foodul nu exista, iar dress code-ul chiar avea importanță. Descoperă în rândurile de mai jos o listă cu 10 restaurante interbelice din București pur și simplu superbe.

Topul eleganței absolute: restaurantele interbelice din București cărora să le treci pragul

Te vom ispiti mai jos cu la creme de la creme din domeniul restaurantelor: cele interbelice. Clădite în perioada respectivă sau pur și simplu reînviind atmosfera extraordinară a anilor dintre cele două războaie mondiale, locațiile exclusiviste de mai jos sunt pur și simplu feerice.

  1. Restaurant Interbelic

Sursa foto: Facebook

Situat în Strada Petre Ispirescu, nr. 6A, din Drumul Taberei, Restaurantul Interbelic asociază feluri delicioase din bucătăria românească și internațională a celor 21 de ani de pace (1918-1939), caracterizați printr-o emancipare culturală cu totul extraordinară. Evoluția artei a atras-o, după sine, și pe cea a gusturilor și poți capta o parte din acest farmec nepieritor în cadrul locației aflate pe locul 10 în topul nostru.

  1. Berăria Gambrinus

Caragiale a scris și se pare chiar că a fost manager al berăriei Gambrinus, iar una dintre cele mai bune vești este că localul s-a redeschis, încântându-ne și simțurile noastre de cetățeni „turmentați” ai secolului XXI cu feluri de mâncare românești, inspirate de bucătăria tradițională, țărănească, dar și boierească. Cu o atmosferă ce amintește de perioada interbelică, situată pe Bulevardul Regina Elisabeta, la nr. 38, berăria trebuie să se afle pe lista ta de tentații interbelice.

  1. Restaurant Grand Hotel Continental Concerto

La Continental cânta odinioară Maria Tănase, iar cei peste 100 de ani de experiență vorbesc de la sine. Azi, restaurantul îți oferă o experiență de fine dining de lux, în care mai poți capta încă aerul interbelic al acestui loc încărcat de istorie, grație eleganței supreme și aerului nobil. Concerto te va îmbia cu o abordare contemporană a bucătăriei franceze, iar descrierea „creativitate, inspirație, răsfăț culinar într-o ambianţă regală” e cea mai potrivită.

  1. Restaurant Micul Paris

Se spune că anii 1859-1946 au fost cei mai frumoși din toată istoria Bucureștiului, atunci când Capitala și-a căpătat și porecla de „micul Paris”. Farmecul perioadei interbelice este recreat în sânul locației din Centrul Vechi, de pe strada Smârdan nr. 16. Delectează-te cu preparatele ce răsfățau papilele gustative ale frumoaselor domnițe de altădată și ale admiratorilor lor, cu un ruj roșu așternut suav pe buze și o rochie decorată cu volane.

Sursa foto: Facebook

  1. Restaurant Ambasador

Nu se știe cu precizie când a început construcţia Ambasador, dar mijlocul anilor 1930 poate fi considerat un reper corect. Acum o clădire considerată monument de arhitectură, hotelul adăpostește un restaurant cotat la patru stele, cu o atmosferă relaxantă, sunet de saxofon vibrând în fundal și o voie bună pe care numai rafinatele femei ale anilor interbelici o mai puteau conjuga cu atâta grație.

  1. Restaurant Lido

Una dintre cele mai bune vești pentru locuitorii Bucureștiului este că s-a redeschis Hotelul Lido, simbolul frumoasei perioade interbelice. Cotat acum la patru stele și făcând parte din lanțul Phoenicia Hotels, acest loc impregnat de tradiție și noblețe revine la viață sub ochii noștri. Pregăteşte-te să strălucești din nou ca în anii 1940, îmbracă-ți rochia de catifea cu aură de noblețe și bucură-te de atmosfera rafinată a unuia dintre cele mai uluitoare restaurante interbelice.

  1. Hanu’ Berarilor Casa Oprea Soare

Chelnerii ferchezuiți te vor ierta dacă pășești fără mărgele, cu partenerul lipsit de joben, în cadrul acestui restaurant ce reînvie tot farmecul interbelic, dar crede-ne, tu te vei simți un pic nelalocul tău în outfituri moderne, atât de bine e captat spiritul epocii. Un decor splendid, mâncare pentru toate gusturile și servire impecabilă: sunt numai câteva dintre atuurile acestui loc de poveste.

Sursa foto: Facebook

  1. Hanu’ Berarilor Elena Lupescu

Hanu’ Berarilor are nu una, ci două locații deschise în București, una mai îmbietoare decât cealaltă. De data aceasta, te invităm la adresa din centru, din inima Capitalei, unde eleganța și rafinamentul interbelic sunt la ele acasă. Casa Lupescu uimește prin arhitectura în care te aștepți parcă să îl vezi sărind pe Charlie Chaplin, cu un ambient neoromânesc ce poartă accente neogotice și Art Nouveau, permițându-ți să redescoperi nealterat farmecul uneia dintre cele mai frumoase epoci.

  1. Casa Capșa

Cu siguranță cel mai luxos restaurant al Bucureștiului de altădată, aparținând familiei care i-a dat numele, Capșa e și acum un spațiu privilegiat, al „oamenilor cu stare”. Având sediul în inima capitalei, restaurantul își respectă în continuare aura de opulență specific interbelică, înnebunindu-te cu gusturi alese. Nu rata celebrele prăjituri, botezate, conform tradiției, după numele mari ce au trecut pragul Capșa, a căror rețetă e păstrată și acum cu sfințenie de cofetari și patiseri.

  1. Restaurantul Elisabeta

Reține această adresă: Bulevardul Regina Elisabeta, nr. 45, București, deoarece trebuie să o bifezi măcar o dată în viață (deși suntem sigure că vei reveni fericită). Locul 1 este ocupat cu grație în clasamentul celor mai frumoase restaurante interbelice de Restaurantul Elisabeta. Clădirea monument de arhitectură a fost construită în 1912, reprezentând unul dintre simbolurile elegante ale unei epoci ce se remarca prin caracterul său sofisticat.

Impunătoarea și rafinata clădire a fost ridicată de arhitectul Rudolf Quich, ce a îmbinat în mod genial trăsături ale artei occidentale și elemente ce țin de modernism, Art Deco, dar și clasicism. Ce te așteptă? Uluitoarea Sală Elisabeta, cu o capacitate de 120 de persoane, în care eleganța te va uimi cu noi înțelesuri, Cafe & Bistro Elisabeta, un loc perfect pentru cele mai sofisticate petreceri restrânse, și Salonul Carol I, o cafenea intimă în care vei resimți alături de prietenii tăi savoarea unui loc doldora de spirit interbelic. Structura este completată de salonul Carol al II-lea, unde te vei simți inspirată de atmosfera „a la belle epoque” și de la joie de vivre, dar și de Sala Teatrului Elisabeta, Sala Oglinzilor și Sala Coloanelor.

Un concept extraordinar care a motivat perfect prezența Restaurantului Elisabeta ca prim punct de reper în galeria restaurantelor interbelice este „Dinner & A Show”, ce îmbină cultura cu gastronomia: prin intermediul său, ai parte de o reducere de 10% la biletul de spectacol găzduit de Teatru și de un meniu diversificat în cadrul restaurantului, în funcție de preferințele tale, la numai 89 de lei.

Istoricul, decorul sublim, amplasarea ultracentrală, în buricul târgului, care sperăm să mai rezoneze măcar puțin de spiritul Micului Paris, sunt argumentele care ne-au determinat să alegem Restaurantul Elisabeta ca protagonist al topului nostru. Trece-i pragul și bucură-te și de celelalte locații de pe lista noastră, pentru momente savuroase ca în clipele de aur ale istoriei noastre!

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.