Top 30 cele mai bune seriale care s-au făcut vreodată

Redactor Raluca Margean

Televiziunea a schimbat modul în care oamenii își petrec timpul liber, iar serialele de televiziune ne-au făcut pe toți să nu ne mai putem dezlipi ochii de televizor. De la serialele de comedie până la cele mai serioase, cu subiecte „grele”, toate au farmecul lor. Ele ne ajută să evadăm din cotidian și, pentru o scurtă perioadă, să trăim alte vieți, mai palpitante. În aceste condiții, serialele sunt un adevărat medicament împotriva stresului și o bună metodă de relaxare.

Dintre toate serialele care au rulat pe ecranele televizoarelor de-a lungul timpului, au fost unele care ne-au marcat și au rămas în sufletele noastre dintr-un motiv sau altul, iar în lista de mai jos veți regăsi astfel de seriale. Nu au câștigat toate premii și nu au fost toate aclamate de critici, însă ne-au ținut treji noaptea și ne-au cucerit pentru totdeauna.

Lista cu 30 cele mai bune seriale care s-au făcut vreodată conține titluri din toate categoriile, iar acestea sunt prezentate în ordine aleatorie. Așadar, iată serialele care nu trebuie ratate!

Top 30 cele mai bune seriale din toate timpurile

1. Big little lies (Marile minciuni nevinovate)

Distribuție: Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Laura Dern, Zoe Kravitz, Meryl Streep, Shailene Woodley

Acest serial este unul dintre cele mai bune din toate timpurile. Cu o distribuție de excepție, „Marile minciuni nevinovate” ne-a cucerit definitiv. Un grup de mămici din Monterey ascunde multe secrete. Să aibă ele vreo legătură cu moartea accidentală a lui Perry, soțul bogatei, frumoasei și fragilei Celeste?

Serialul a început în 19 februarie 2017 în SUA și este acum la al doilea sezon.

2. Mad Men (Nebunii din New York)

Distribuție: Jon Hamm, Elisabeth Moss, Christina Hendricks, John Slattery, January Jones

Serialul, a cărui acțiune se petrece în New Yorkul anilor ’60, explorează „Epoca de Aur” a publicității, unde toată lumea vinde ceva și nimic nu e ceea ce pare. Filmul se concentrează pe afacerile agențiilor de publicitate din Madison Avenue, New York, dar prezintă și viața personală a personajelor și moravurile sociale ale Statelor Unite din anii ’60.

Mad Men a rulat pentru prima dată în SUA în 19 iulie 2007, a avut 92 de episoade, timp de 7 sezoane și a câștigat nenumărate premii de televiziune, printre care 16 Emmy și 5 Globuri de Aur.  

3. The Americans (Americanii)

Distribuție: Keri Russell, Matthew Rhys

Elizabeth și Philip Jennings par a fi cuplul perfect de americani obișnuiți care trăiesc într-o suburbie din Washington D.C., în anii ’80. Părinți perfecți, cu joburi în turism, cei doi Jennings se dovedesc a fi agenți KGB sub acoperire care încearcă să dea în vileag secretele de stat ale Administrației Reagan.

Serialul a rulat în SUA între 30 ianuarie 2013 și 30 mai 2018 și a ținut telespectatorii cu sufletul la gură timp de 6 sezoane. De asemenea, serialul a fost și pe placul criticilor, obținând nenumărate premii de televiziune, inclusiv 1 Glob de Aur.

4. Scandal

Distribuție: Kerry Washington, Tony Goldwyn, Darby Stanchfield, Katie Lowes, Bellamy Young, Guillermo Diaz

Serialul „Scandal” o are în prim-plan pe Olivia Pope, femeia care rezolvă toate crizele. Dacă ai o problemă care-ți pune viața în pericol, atât cea personală, cât mai ales cea profesională, atunci persoana pe care ar trebui s-o chemi în ajutor este Olivia. Fost director de comunicare la Casa Albă, Olivia și echipa ei au soluții la orice problemă. Olivia deține secrete uluitoare despre tot felul de personaje, iar viața ei este pe muchie de cuțit.

Creat de Shonda Rhimes, serialul a rulat în SUA între 5 aprilie 2012 și 19 aprilie 2018, a avut 124 de episoade, timp de 7 sezoane. A avut un succes imens atât la public, cât și la critici, obținând diverse premii de televiziune.

5. Sex and the city (Totul despre sex)

Distribuție: Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis, Cynthia Nixon

Aceasta este o serie legendară a HBO care a dus serialele de televiziune la un alt nivel. Patru femei care au peste 30 de ani și locuiesc în New York vorbesc sincer despre sex, prieteni, viața socială și familie, în timp ce încearcă să-și găsească sufletul pereche.

Serialul a rulat între 6 iunie 1998 și 22 februarie 2004 în SUA și toate femeile au stat cu ochii lipiți de ecran să vadă aventurile lui Carrie, Miranda, Samantha și Charlotte în Manhattan. Le-au copiat stilul vestimentar și modul de a trăi, iar serialul a rămas un punct de referință în istoria televiziunii.   

6. Downton Abbey

Distribuție: Hugh Bonneville, Dame Maggie Smith, Michelle Dockery, Dan Stevens, Lily James

Serialul despre viața aristocrației engleze la începutul secolul XX a fost extrem de popular și a ținut cu sufletul la gură mulți telespectatori. „Downton Abbey” este o dramă cu ușoare accente melodramatice, dar care știe să uimească și să cucerească.

A rulat între 26 septembrie 2010 și 25 decembrie 2015, timp de 6 sezoane, și a câștigat 3 Globuri de Aur.

7. Law & Order (Lege și ordine)

Distribuție: Jerry Orbach, Sam Waterston, Chris Noth, Benjamin Bratt 

Având acțiunea plasată în New York, „Law & Order” este un serial polițist în care sunt investigate o serie de crime de către detectivi ai Departamentului de Poliție din New York. Abordarea episoadelor se face în două părți: prima jumătate de oră constă în investigarea crimei și reținerea unui suspect, iar a doua jumătate se axează pe urmărirea penală a inculpatului de către procurorul districtului Manhattan. Episoadele sunt bazate pe cazuri reale și a inspirat apariția altor seriale de acest gen.

Serialul a rulat timp de 10 ani, între 13 septembrie 1990 și 24 mai 2010, timp de 20 de sezoane, și a câștigat nu mai puțin de 6 Globuri de Aur.

8. Twin Peaks

Distribuție: Kyle MacLachlan, Joan Chen, David Lynch, Sherilyn Fenn, Lara Flynn Boyle

„Twin Peaks” a fost un serial plin de suspans care ne-a înspăimântat cu adevărat. Povestea agentului FBI Dale Cooper, trimis în Pacificul de Nord-Vest pentru a investiga uciderea adolescentei Laura Palmer, a deschis calea multor altor seriale de acest fel. Însă stilul nonconformist în care a fost creat filmul cu greu poate fi copiat.

Serialul a rulat o perioadă scurtă, între 8 aprilie 1990 și 10 iunie 1991, și a avut 29 de episoade.

9. Seinfeld

Distribuție: Jerry Seinfeld, Julia Louis-Dreyfus, Michael Richards, Jason Alexander

„Seinfeld” a fost un serial „despre nimic” pe care-l urmărim și acum cu mare încântare. Comediantul Jerry Seinfeld a reușit să facă un serial despre evenimente minore din viața fiecăruia, de exemplu, despre cum aștepți să ocupi o masă la restaurant sau despre cum nu-ți mai găsești mașina în parcare. Serialul a avut un succes fantastic, a rulat în SUA între 5 iulie 1989 și 14 mai 1998 și a câștigat 3 Globuri de Aur.

10. The X-Files (Dosarele X)

Distribuție: David Duchovny, Gillian Anderson, Robert Patrick, Annabeth Gish, Mitch Pileggi

Doi agenți FBI investighează cazuri paranormale, ciudate și care nu pot fi explicate. Fox Mulder și Dana Scully sunt personajele care ne-au fascinat în anii ’90.

Serialul a rulat în SUA între 10 septembrie 1993 și 19 mai 2002 și a câștigat 5 Globuri de Aur.

11. Friends (Prietenii tăi)

Distribuție: Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry, David Schwimmer

Serialul prezintă aventurile a cinci prieteni care trăiesc în New York. Amuzant și savuros, „Friends” este unul dintre cele mai populare seriale din toate timpurile. A rulat în SUA între 22 septembrie 1994 și 6 mai 2004 și a fost rampa de lansare pentru actorii care i-au interpretat pe Rachel, Ross, Chandler, Monica, Joey și Pheebe.

12. Buffy the Vampire Slayer (Buffy spaima vampirilor)

Distribuție: Sarah Michelle Gellar, Nicholas Brendon

Buffy Summers este o adolescentă de 16 ani care, pe lângă provocările pe care le are de înfruntat la liceu, trebuie să se lupte și cu vampirii. Norocul ei este că e ajutată de un observator, Rupert Giles, și de un grup de prieteni loiali.

Serialul a rulat în SUA între 10 martie 1997 și 20 mai 2003 și a făcut furori printre adolescenți.

13. The Sopranos (Clanul Soprano)

Distribuție: James Gandolfini, Lorraine Bracco, Edie Falco, Michael Imperioli, Dominic Chianese, Steven Van Zandt, Tony Sirico, Robert Iler, Jamie-Lynn Sigler

Tony Soprano este un tip care încearcă să-și găsească echilibrul între familie și serviciu. Doar că serviciul lui nu este chiar unul obișnuit, ci este unul care are legătură cu mafia.

Clanul Soprano a rulat în State între 10 ianuarie 199 și 10 iunie 2007 și este unul dintre cele mai bune seriale ale tuturor timpurilor.

14. Beverly Hills 90210

Distribuție: Jennie Garth, Shannon Doherty, Jason Priestley, Tori Spelling, Luke Perry, Brian Austin Green

Acesta este un serial reprezentativ al anilor ’90 și prezintă viața fraților Walsh și a prietenilor lor din Beverly Hills. Serialul se întinde pe o perioadă destul de lungă din viața personajelor: începe cu ei în liceu, continuă în facultate și apoi în calitate de adulți.

„Beverly Hills 90210” a rulat în SUA între 4 octombrie 1990 și 17 mai 2000 și este unul din acele seriale care au scris istorie.

15. The Simpsons (Familia Simpson)

Distribuție: Dan Castellaneta, Julie Kavner, Nancy Cartwright, Yeardley Smith, Hank Azaria, Harry Shearer

Cel mai lung serial animat de televiziune, „The Simpsons” urmărește o familie disfuncțională și reprezintă o parodie nemiloasă la adresa culturii și societății americane. A rulat pentru prima dată în SUA în 17 decembrie 1989 și este activ și astăzi.

16. Star Trek

Distribuție: William Shatner, Leonard Nimoy, DeForest Kelley

Serialul urmărește echipajul USS Enterprise în timp ce explorează galaxia și „merge cu îndrăzneală unde nu a mai plecat niciun om”. „Star Trek” a rulat în SUA între 8 septembrie 1966 și 3 iunie 1969 și este considerat un clasic ale genului SF.

17. Prison Break

Distribuție: Dominic Purcell, Wentworth Miller, Amaury Nolasco

Datorită unei conspirații politice, un bărbat nevinovat este trimis la închisoare, iar singura lui speranță este fratele său, care își face o misiune de a ajunge în mod deliberat în aceeași închisoare pentru a-l ajuta să evadeze. Șase sezoane, 2 Globuri de Aur și alte premii, un personaj principal charismatic - toate acestea în „Prison Break”, un serial care nu te lasă să dormi.

18. The Game of Thrones (Urzeala tronurilor)

Distribuție: Emilia Clarke, Peter Dinklage, Kit Harington

„Urzeala tronurilor” nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este un serial care creează dependență și pe care nu-l uiți prea ușor. A rulat în SUA între 17 aprilie 2011 și 19 mai 2019, a avut 8 sezoane și... mai vrem!

19. The Tudors (Dinastia Tudorilor)

Distribuție: Jonathan Rhys Meyers, Henry Cavill, Anthony Brophy 

Acesta este un serial dramatic despre domnia Regelui Henric al VIII-lea. Cu multe trădări, violențe, iubiri, „Dinastia Tudorilor” este de neratat. A avut 4 sezoane și a fost difuzat între 1 aprilie 2007 și 20 iunie 2010.

20. M*A*S*H*

Distribuție: Alan Alda, Wayne Rogers, Loretta Swit etc

Viața în armată poate fi distractivă? „M*A*S*H*” ne arată că da! Un serial amuzant, original, care te face să râzi cu lacrimi, „M*A*S*H*” este și el un clasic. Având 11 sezoane, numeroase premii și foarte mulți fani, serialul a fost difuzat în SUA între 17 septembrie 1972 și 28 februarie 1983.

21. Grey ’s Anatomy (Anatomia lui Grey)

Distribuție: Ellen Pompeo, Jessica Capshaw, Eric Dane, Patrick Dempsey etc

„Anatomia lui Grey” nu este doar o poveste despre medici și despre ce se întâmplă în spital, ci este o lecție despre viață, în care avem dragoste și infidelitate, minciuni și trădări, traume și mici bucurii ale vieții. A rulat pentru prima dată în SUA în 27 martie 2005 și a ajuns deja la al 16-lea sezon. Wow!

22. Midnight Caller (Telefonul de la miezul nopții)

Distribuție: Gary Cole, Wendy Kilbourne, Dennis Dun, Arthur Taxier, Mykelti Williamson

Jack Killian s-a retras din Departamentul de Poliție din San Francisco după ce l-a împușcat accidental pe partenerul lui, Rusty, într-un schimb de focuri cu o bandă criminală. El intră într-o perioadă neagră din viața sa, însă norocul său devine show-ul de radio pe care-l moderează și care se difuzează la miezul nopții. Un criminal în serie începe să-l sune și să-i explice circumstanțele crimelor lui.

„Telefonul de la miezul nopții” a fost difuzat în SUA între 25 octombrie 1988 i 17 mai 1991 și a fost unul dintre cele mai iubite seriale americane ale tuturor timpurilor.

23. Dallas

Distribuție: Victoria Principal, Larry Hagman, Patrick Duffy, Linda Gray, Charlene Tilton etc

E cineva care nu a văzut acest serial? Poate că „Dallas” nu este unul dintre cele mai bune seriale, dar este unul care a strâns milioane de telespectatori în fața ecranului și a fascinat o generație. Bogata familie Ewing, intrigile din jurul afacerilor cu petrol, trădări, infidelități, „Dallas” le are pe toate. A fost difuzat în SUA între 2 aprilie 1978 și 3 mai 1991 și a avut 3 sezoane.   

24. The Wire (Cartelul crimelor)

Distribuție: Dominic West, John Doman, Deirdre Lovejoy, Wendell Pierce, Lance Reddick, Sonja Sohn, Seth Gilliam, Domenick Lombardozzi

Considerat de unii drept cel mai bun serial din toate timpurile, această producție originală HBO zugrăvește tabloul orașului Baltimore, un loc în care drogurile, corupția și criminalii sunt la fiecare pas. Serialul a rulat în SUA între 2 iunie 2002 și 9 martie 2008 și a totalizat 60 de episoade în 5 sezoane.

25. Dexter

Distribuție: Michael C. Hall, Jennifer Carpenter, David Zayas

Dexter nu are cum să nu te prindă. Îl urăști și îl iubești în același timp și efectiv nu te poți desprinde de el. În timpul zilei, Dexter este un analist al poliției din Miami, este manierat, un pic ciudat, dar foarte de treabă. Noaptea însă, el este un criminal în serie care ucide... alți criminali.

„Dexter” a rulat în SUA între 1 octombrie 2006 și 22 septembrie 2013, a avut 7 sezoane și a câștigat 2 Globuri de Aur.

26. The Handmaid’s Tale (Povestea slujitoarei)

Distribuție: Elisabeth Moss, Yvonne Strahovski, Joseph Fiennes

Acțiunea are loc în Gilead, unde un regim autoritar a privat femeile de toate drepturile și libertățile, transformându-le în adevărate sclave care trebuie să procreeze pentru a crește populația distrusă de război. Serialul are la bază cartea cu același nume, a rulat pentru prima dată în 26 aprilie 2017, acum este la al 3-lea sezon și a câștigat 2 Globuri de Aur.

27. House of Cards (Culisele puterii)

Distribuție: Kevin Spacey, Robin Wright, Michel Gill

Francis Underwood este un politician nemilos care vrea să dețină puterea și pentru asta nu se dă în lături de la nimic. El este charismatic, manipulator, diabolic, dar nu poți să-ți iei ochii de la el.

Serialul a rulat pentru prima dată în 1 februarie 2013 , a ajuns la al 7-lea sezon și a câștigat 2 Globuri de Aur.

28. Rome (Roma)

Distribuție: Kevin McKidd, Ray Stevenson, Polly Walker etc

„Rome” urmărește povestea orașului Roma înainte de a dispărea Republica. Este un serial istoric foarte bine realizat, are doar 22 de episoade comprimate în două sezoane, dar este unul dintre cele mai bune seriale care au existat vreodată. A fost difuzat între 28 august 2005 și 25 martie 2007.

29. Veep (Vicepreședinta)

Distribuție: Julia Louis-Dreyfus, Tony Hale, Anna Chlumsky

Fostul senator Selina Meyer constată că a fi vicepreședintele Statelor Unite nu este deloc așa cum și-a imaginat. Serialul plin de umor a fost difuzat pentru prima dată în 22 aprilie 2012, este la al 7-lea sezon și a fost nominalizat la mai multe premii Golden Globe.

30. The crown (Coroana)

Distribuție: Claire Foy, Matt Smith, Olivia Colman

Cu politică, povești de dragoste și evenimente deosebite care au avut loc în a doua jumătate a secolului XX, „The crown” este un serial de neratat. A fost difuzat prima dată în 4 noiembrie 2016 și are 2 sezoane până acum.

Surse foto: capturi Youtube

Articolul urmator Raiul și Iadul încep pe Pământ! Vei deveni vreodată om fără să-ți cureți păcatul? Vei învăța ceva vreodată fără prea multă muncă?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.