Top 5 gradini zoologice din Romania

Cuprins
- 5. Gradina zoologica din Oradea
- 4. Gradina zoologica din Targu Mures
- 3. Gradina zoologica din Bucuresti
- 2. Gradina zoologica din Sibiu
- 1. Gradina zoologica din Brasov
Unul dintre cele mai frumoase puncte de atractie care exista in aproape fiecare oras al tarii il reprezinta gradina zoologica. Desi, in cele mai multe cazuri, aceasta este situata limitrof, motiv pentru care ajungem mai greu sa o vizitam, nu ar fi rau ca, din cand in cand, sa ne bucuram alaturi de cei mici de o astfel de iesire. Poate fi o alternativa buna la parcurile de distractii sau la locurile de joaca banale. O vizita la zoo este relaxanta, educativa si dezvolta atasamentul copiilor nostri fata de animale. Asa ca, daca nu ti-ai planuit nimic pentru weekendul acesta, iti recomandam sa iti iei familia si sa dati o fuga pana la gradina zoologica.
In continuare, iti prezentam topul celor mai frumoase gradini zoologice din Romania.
5. Gradina zoologica din Oradea
Plasata intr-o zona populata de arbori seculari si de arbori nou plantati si arbusti, gradina zoologica din Oradea se afla in cel mai propice habitat din Romania. Pe o suprafata de 7 hectare sunt gazduite peste 700 de animale si pasari. Dintre acestea, amintim: antilope, babuini, ponei, canguri, cerbi, lilieci de fructe, suricate, fazani, papagali, diferite specii de rate, pesti curcubeu, pesti zebra, serpi boa, pitoni sau iguane. Cea mai recenta achizitie este o specie rara, tigrul siberian (tigrul Amur). Gradina zoologica este situata in sud-vestul municipiului, in parcul Reday.
4. Gradina zoologica din Targu Mures
Gradina zoologica din Targu Mures este amenajata pe platoul Cornesti, in apropierea unei paduri de stejar si carpen. Se intinde pe o suprafata de 40 de hectare si adaposteste aproximativ 500 de animale din 80 de specii. Aici poti vizita, printre altele, semirezervatia pentru ursi si lupi, care are 5 hectare, semirezervatia de 10 hectare in care vietuiesc ierbivore europene, un pavilion pentru feline, un pavilion african care adaposteste girafe si elefanti, lacul pasarilor de balta. In cadrul zoo Targu Mures, cei mici vor putea vedea sarpele anaconda, jaguarul, ursul spalator, porcul spinos, papagalul nimfa, pavianul cu mantie, pesti exotici, dar vor putea participa si la numeroase activitati educationale.
3. Gradina zoologica din Bucuresti
Gradina zoologica din Capitala are o suprafata de 5.85 hectare si gazduieste aproximativ 100 de specii de animale salbatice, indigene si exotice, totalizand peste 800 de vietuitoare. Printre animalele aflate aici se numara: serpi anaconda, pitoni, broaste testoase, canguri, cimpanzei, pasari flamingo, iguane, jaguari, mufloni, ponei de Wales, pume, lupi de Alaska sau tigri indieni. In fiecare weekend, copiii au posibilitatea sa se plimbe cu poneii sau cu trasurile. Asadar, daca vrei sa-i faci o surpriza frumoasa celui mic, du-l in weekendul viitor in vizita la Zoo Baneasa, aflat la iesirea din Bucuresti, pe DN1. Cu siguranta va fi mai mult decat incantat. |
![]() |
2. Gradina zoologica din Sibiu
La Sibiu, in padurea Dumbrava, se afla prima gradina zoologica din tara noastra. Infiintata in 1929, aceasta se intinde in prezent pe o suprafata de 15 hectare si gazduieste peste 200 de animale si pasari din 52 de specii. Locul este pitoresc, iar vizitatorii pot petrece ore intregi plimbandu-se pe aleile care serpuiesc printre custi. Printre animalele pe care le poti vedea aici se numara: zebre, camile, maimute, ursi, lupi, tigri, lei, mistreti, lame, fazani si un jaguar. Zoo Sibiu beneficiaza si de un lac de agrement, in mijlocul caruia se afla o insula de 350 metri patrati. De aceea, daca pasii te vor purta in aceasta vara prin Sibiu, nu ocoli gradina zoologica din acest oras. Vei avea parte de o oaza de relaxare si iti vei reincarca bateriile pentru inca mult timp.
1. Gradina zoologica din Brasov
Zoo Brasov detine peste 60 de specii de animale, pasari si reptile, totalizand aproximativ 750 de vietuitoare. Acestea nu au mai putut fi vizitate insa din anul 2011, cand gradina zoologica a fost inchisa pentru lucrari de modernizare. Redeschiderea, care va avea loc in luna iunie a anului in curs, le va da posibilitatea brasovenilor sa se bucure de cea mai moderna gradina zoologica din tara, un adevarat parc natural care va avea o suprafata de 10 hectare. Animalele se vor bucura de un spatiu extins, iar cele de talie mare vor beneficia de tarcuri de pana la 500 metri patrati.
De asemenea, in interior va exista o constructie care va semana, din punct de vedere arhitectural, caselor din zona Rucar-Bran, ce va adaposti animalele si pasarile domestice, dar si un spital veterinar. In plus, intrucat se vrea a fi un spatiu nu doar de agrement, dar si educativ, zoo Brasov va avea si un planetariu in cadrul caruia cadrele didactice vor putea tine ore de botanica, zoologie si geografie, iar cei mici vor putea afla o multime de informatii si de curiozitati despre animale. Asa ca daca in aceasta vara ai drum prin Brasov, nu rata acest obiectiv, situat langa padurea si lacul din cartierul Noua!
Tu cand ai vizitat ultima oara gradina zoologica din orasul tau?


