14 stațiuni balneare care te vor ajuta să tratezi problemele coloanei

14 stațiuni balneare care te vor ajuta să tratezi problemele coloanei

Redactor Andreea Baluteanu

Din cauza posturii defectuoase, a orelor prelungite petrecute pe scaun, la birou, și a lipsei de activitate fizică, tot mai mulți dintre noi ne regăsim în situația de a suferi de durere cronică de spate și de afecțiuni ale coloanei încă de la vârste timpurii. Dacă în trecut aceste boli erau prezente mai ales după vârsta de 60 de ani, în prezent poți descoperi în mod șocant cum această situație se propagă și la tinerii sub 30 de ani.

Balneoterapia poate fi o soluție de efect contra acestor probleme de sănătate. Recomandate mai ales pentru că asociază extraordinarele proprietăți ale apelor termale cu un efect de relaxare, stațiunile balneare pentru tratamentul coloanei pot fi alinarea la care visai. Află ce trebuie să știi despre ele de mai jos!

Probleme ale coloanei care pot fi tratate la stațiuni balneare

Orele acelea lungi în care nu te mai ridicai de pe scaun la birou, pauzele petrecute în compania unică a telefonului sau poziția defectuoasă pe care degeaba părinții tăi tot au încercat să ți-o corecteze au condus în timp la probleme cu coloana. Pe lângă acestea, sursa durerii aproape insuportabile este legată și de înaintarea în vârstă: cu timpul, discurile intervertebrale, respectiv țesuturile moi care absorb șocurile și presiunea de la nivelul coloanei se tocesc și se degradează, iar cartilajul se roade, din acel moment oasele frecându-se unul de celălalt cu dureri atroce.

Știm, nu sună deloc bine acest scenariu și crede-ne că ne dorim din tot sufletul să ajungi să îl eviți. Din fericire există un dar al naturii, un mic miracol numit stațiunile balneare pentru tratamentul coloanei. Combinând scăldatul în ape minerale sau termale cu împachetările cu nămol, balneoterapia poate fi de ajutor în multe probleme ale coloanei așa cum sunt: dureri de spate, discopatie cervicală, discopatie toracală, discopatie lombară, scolioză, cifoză, lordoză, hernie de disc, lombosciatică sau osteoporoza algică a coloanei vertebrale.

Stațiuni balneare din România care te ajută în tratarea problemelor de coloană

Promovate intens ca destinații de vacanță în perioada comunismului, multe dintre neprețuitele noastre stațiuni balneare au fost abandonate în tranziție, lăsate să putrezească în paragină. Vestea bună este că de câțiva ani se investește masiv în ele, așa că, dacă vei face o vizită în aceste spații binecuvântate cu atâtea daruri, vei descoperi facilități moderne, spa-uri, piscine, servicii de tratament, de divertisment și de relaxare, saună, masaje și pachete turistice imbatabile.

Ce stațiuni balneare pentru tratamentul coloanei te așteaptă în România? Iată!

Băile Herculane

Înzestrate de divinitate cu o climă minunată, mediteraneeană, un relief, o faună și o floră parcă desprinse din Rai și ape termale binefăcătoare, Băile Herculane sunt gata să devină o destinație de cinci stele. Cu băi și apeducte construite încă de pe vremea romanilor și frecventate de împărați și regi, Băile Herculane sunt un loc de vis pentru tratamentul următoarelor afecțiuni ale coloanei: spondiloză cervicală și discopatii cervicale- sindroame, spondiloze și discopatii dorsale, spondiloze și discopatii lombare. Totodată, la Băile Herculane se pot ameliora simptome ale bolilor sistemului nervos, aparatului locomotor, dar și afecțiunilor digestive, problemelor cu somnul, afecțiunilor oculare, bolilor respiratorii și cardiovasculare, diabetului zaharat, tulburărilor endocrine și afecțiunilor dermatologice.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Băile Culturale Herculane (@baileculturaleherculane)

În această stațiune vei descoperi fermecat/ă izvoare termale fierbinți cu concentrații ridicate de sulf, clor, sodiu, calciu, magneziu și oligominerale, dar te vei desfăta și cu un aer îmbibat cu ioni negativi cu efecte miraculoase. În hoteluri și resorturi se desfășoară tratamente cu masaj, electroterapie, hidroterapie, recuperare funcțională și acupunctură.

Băile Felix

Cea mai mare stațiune balneară pentru tratamentul coloanei și nu numai te așteaptă cu porțile deschise să îi treci pragul. A fost atestată pentru prima dată în 1763 și include instalații pentru băi cu apă minerală termală și/sau nămol cald, electro și hidroterapie, aerosoli și inhalații, o multitudine de bazine în aer liber, săli de gimnastică medicală și masaj, saună, cosmetică cu tratamente corporale și faciale realizate cu Gerovital și Aslavital, dar și împachetări cu parafină. Toate aceste facilități și efectele lor fabuloase asupra psihicului și spiritului îți explică de ce latinii au botezat acest loc cu numele „Felix” – fericitul.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baile Felix (@baile.felix)

Izvoarele geo-termale din cadrul acestei stațiuni situate în apropiere de Oradea au temperaturi cuprinse între 45-112°C și proprietăți curative extraordinare. Bonus: stațiunea e curată și îngrijită, ai la dispoziție numeroase restaurante și terase unde poți mânca pe săturate și în apropiere se află superbul Lac cu Nuferi, o atracție turistică de o frumusețe aparte.

Ce poți trata la Băile Felix? Spondiloza cervicală, dorsală și lombară, dar și boli reumatice inflamatorii, afecțiuni neurologice centrale și periferice, afecțiuni ginecologice, metabolice, nutriționale sau endocrine.

Băile 1 Mai

La 2 kilometri distanță de Băile Felix te așteaptă să te trateze Băile 1 Mai. La început, tratamentul zonelor dureroase se făcea cu nămolul scos de pe fundul pârâului Peta, dar din anii 50 inovația a cuprins și acest spațiu dotat cu puterea tămăduitoare a apelor minerale, a curenților, ultrasunetelor, undelor scurte, laserterapiei, aerosolilor, ionizării, băilor terapeutice și galvanice. Ai la dispoziție facilități de kinetoterapie, masaj, împachetări cu parafine, termoterapie, cure de nămol, dar vei avea de profitat și de pe urma bioclimatului atât de odihnitor.

De ce te poți trata la 1 Mai? Iată o listă atât de cuprinzătoare: boli ale articulațiilor și coloanei, boli reumatice, afecțiuni ginecologice, afecțiuni post-traumatice și neurologice, boli metabolice și de nutriție.

Geoagiu Băi

Dacă tot suntem la noul nostru capitol preferat, și anume băile, să vedem cu ce se laudă și această stațiune balneară pentru tratamentul coloanei. La poalele Munților Metaliferi, surâzând dintr-o zonă împădurită care îți mângâie sufletul și tentându-te cu peisaje pitorești și un aer atât de curat, Geoagiu Băi este nici mai mult, nici mai puțin decât cea mai veche stațiune termală din România. Romanii construiseră în ea celebrele terme, captând apele vindecătoare ale izvoarelor prin tuburi de teracotă. Istoria nu se oprește aici: Regina Isabela a Ungariei a refăcut băile în secolul al XVI-la, iar primele instalații balneare au apărut în secolul XX.

Azi te poți bucura de băi calde cu apă minerală în căzi și bazine, electro și hidroterapie, cure interne cu ape minerale, bazine în aer liber, solarii pentru aerohelioterapie, gimnastică medicală și masaj, cu ajutorul cărora poți trata reumatismul, afecțiunile post- traumatice, bolile coloanei, afecțiuni ginecologice și neurologice, dar și boli endocrine, metabolice, de nutriție, dermatologice și cardiovasculare.

Eforie Nord

Ne mutăm la mare și tratăm acum afecțiunile coloanei la Eforie Nord. Se folosește apă și nămol sapropelic pentru împachetări din Lacul Techirghiol, la rândul său un punct balnear important. Ce regăsești aici? Instalații pentru băi calde, bazine cu apă sărată, hidrokinetoterapie, aerosoli, electro și hidroterapie, gimnastică medicală, dușuri subacvale și scoțiene, inhaloterapie, băi cu plante medicinale și uleiuri eterice, masaj, saună și aerohelioterapie. Eforie Nord e și o stațiune cu istorie, aici petrecându-și vacanțele figuri celebre precum Mihail Kogălniceanu, Constantin Tănase sau Mircea Eliade.

Ca și în cazul celorlalte stațiuni balneare pentru tratamentul coloanei, și la Eforie Nord poți găsi alinare pentru afecțiuni inflamatorii și degenerative (spondiloza cervicală, dorsală sau lombară), reumatism, boli ale sistemului nervos, boli dermatologice, respiratorii și ginecologice, dar și rahitism sau anemii la copii.

Sovata

Lacul Ursu are o particularitate care ne convinge să vizităm cât mai curând Sovata – este unicul lac din Europa helioterm, ceea ce însemnă că deține la adâncimi apă sărată încălzită de soare, protejată apoi de straturile de apă dulce de deasupra. Înconjurată de păduri pitorești, cu unele dintre cele mai frumoase peisaje din România, Sovata îți oferă cu generozitate împachetări cu nămol, kinetoterapie, gimnastică și masaj medical, tratamente balneare, electro și hidroterapie, aerohelioterapie și băi în lacurile sale superbe.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Visit Sovata (@visit_sovata)

Sovata e un centru prețuit de tratare a bolilor ginecologice și de piele, a afecțiunilor degenerative, inflamatorii și reumatismale, post-traumatismelor, bolilor cardiovasculare, neurologice și endocrine.

Buziaș

Ne mutăm acum în județul Timiș, într-un loc magnific cu ape încărcate de minerale binefăcătoare, unde te poți bucura de aportul la sănătate al salinelor, magnetoterapiei, electroterapiei, hidroterapiei și termoterapiei, băilor galvanice, aerosolilor și inhalațiilor, kinetoterapiei și masajului, gimnasticii medicale și băilor de plante. Poți trata cu succes afecțiuni cardiovasculare, spondiloze cervicale, dorsale și lombare, artroze și poliartroze, reumatism, afecțiuni post-traumatice, neurologice, respiratorii, ginecologice, metabolice și de nutriție, dar și nevroze.

Vatra Dornei

În județul Suceava se situează minunata Vatra Dornei, într-o depresiune montană cu peisaje care îți taie respirația. Izvoarele minerale carbogazoase și termale au o mare concentrație de CO2 și rezerve de nămol și turbă care pot alina durerea și neplăcerile cauzate de boli cardiovasculare, boli reumatismale degenerative și diartritice, boli neurologice, traume, tulburări endocrinologice, afecțiuni ginecologice, respiratorii, digestive, boli ale sângelui și ale metabolismului. Totodată, acest loc mirific te poate ajuta să îți revii după surmenaj, grație băilor carbogazoase, cu plante medicinale, dușurilor cu termoterapie, electroterapie și fototerapie, pulmoterapie, kinetoterapie, masaj, mofete, mecanoterapie, aerosoli și cură de teren.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VISIT VATRA DORNEI (@visitvatradornei)

Neptun

Vizităm din nou marea și punem piciorul la Neptun, unde ai parte de instalații pentru băi calde cu apă de mare la căzi și bazine, împachetări cu nămol, inhalații și aerosoli, electro – hidroterapie, gimnastică medicală și masaj medical.

Alte stațiuni balneare pentru tratamentul coloanei includ: Saturn, Mangalia, Vața de Jos, Turda, Slănic Prahova (aici regăsești și atât de lăudata salină Unirea), Sângeorgiu de Mureș, Pucioasa, Ocna Șugatag, Lacul Sărat, Băile Govora, Amara și Bazna.

Stațiuni balneare din afară care te ajută în tratarea problemelor de coloană

Nu numai plaiurile noastre mioritice sunt înzestrate cu puterea tămăduitoare a apelor termale. Iată unde mai poți beneficia de sprijinul naturii pentru problemele coloanei!

Heviz, Ungaria

Cu cel mai mare lac termal din lume, de un turcoaz fermecător, acoperit de nuferi atât de frumoși, orașul Heviz are mai puțin de 5000 de locuitori conform recensământului din 2015, dar e mai tot timpul plin de turiști. Nămolul și apele termale vindecă majoritatea afecțiunilor coloanei, iar apele bogate în minerale au un conținut scăzut de radon. Printre facilitățile de cazare se numără Spa Hotel Europa Fit (unde poți trata bolile scheletului, boli neurologice, ginecologice și digestive) și Spa Hotel Ensana Thermal Heviz (la doar 650 de metri de Lacul Heviz).

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hévízi Tófürdő (@spa_heviz)

Naftalan, Azerbaidjan

Renumit mai ales grație uleiului de naftalan (utilizat în tratamentul a peste 70 de boli, inclusiv afecțiuni muscolo-scheletice), acest centru balnear se ocupă cu brio de tratamente ale coloanei, boli dermatologice, ginecologice, neurologice, urogenitale, cardiovasculare și ale scheletului. Centru al turismului balnear din Azerbaidjan, Naftalanul te poftește să te cazezi la Spa Hotel Magic, Spa Hotel Gozel Naftalan sau Hotel Garabag Spa and Resort.

Piestany, Slovacia

Cu o superbă arhitectură, această stațiune balneară pentru tratamentul coloanei e chiar specializată în bolile muscolo-scheletice. Depozitele de sulfid de hidrogen, ape termale și nămol sunt gata să îți schimbe viața. Ai la dispoziție super opțiuni de cazare pentru o minunată vacanță cu indicații terapeutice, precum Spa-Hotel Maj, Spa Hotel Esplanade Alameda sau Spa Hotel Thermia Palace.

Teplice, Cehia

Una dintre cele mai spectaculoase destinații europene, Cehia nu lipsește de pe harta turismului balnear. Pe lângă bolile de coloană, poate să te ajute să îmblânzești manifestările afecțiunilor sangvine și ale sistemului nervos, grație minunatelor ape minerale. Spa Hotel Beethoven, Military Spa Hotel Judita și Spa Hotel Kamenne Lazne sunt locații de vis unde poți scăpa de durere.

Ein Bokek (Marea Moartă, Israel)

O plimbare în Israel? Da, vă rog, spune coloana mea. Apa intens mineralizată, nămolurile cu proprietăți curative și climatul unic sunt motive pentru care atât afecțiunile locomotorii, dar și psoriazisul și bolile dermatologice, precum și sistemul respirator își regăsesc alinarea. Vizitează Spa Hotel Lot, Spa Hotel Daniel sau Spa Hotel Crowne Plaza, resorturi luxuriante, de poveste.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Krystina | Why not? (@girlversusglobe)

Alte stațiuni balneare pentru tratamentul coloanei din afară includ: Rogaska Slatina (Slovenia), Birstonas (Lituania), Druskininkai (Lituania), Termas de Rio Hondo (Argentina), Chaudfontaine (Belgia), Águas de Lindoia (Brazilia), Sapareva Banya (Bulgaria, cu cel mai fierbinte izvor termal din Balcani), Harrison Hot Springs (Canada), Hanko (Finlanda), Vichy (Franța), Bad Aachen (Germania), Aidipsos (Grecia), Bali (Indonezia), Onsen (Japonia), Mondorf-les-Bains (Luxemburg), Rotorua (Noua Zeelandă), Caldas da Rainha (Portugalia), Vrnjačka Banja (Serbia), Alhama de Aragon (Spania), Ramlösa (Suedia), Baden (Elveția), Jiaoxi, Yilan (Taiwan), Morshyn (Ucraina), Matlock Bath (Marea Britanie), Chena Hot Springs, Alaska (SUA).

Stațiunile balneare pentru tratamentul coloanei pot face o diferență extraordinară în viața ta. Suntem curioase: ai încercat vreuna dintre aceste locații?

Surse foto: iStock, Instagram

Surse articol: sfatulmedicului.rozonadeconfort.ro, statiunibalneare.com, sanatoriums.com, Wikipedia

Articolul urmator
Lista capitalelor culturale din 2024. Merită vizitate!
Lista capitalelor culturale din 2024. Merită vizitate!
Câți bărbați vor plânge după tine?
Incepe quiz
Câți bărbați vor plânge după tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - travel

    1. Lista capitalelor culturale din 2024. Merită vizitate! (78 vizite)