19 plaje ieftine din Europa pe care trebuie să le vezi

19 plaje ieftine din Europa pe care trebuie să le vezi

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Litoralul se află pe primele locuri în preferințele de vacanță ale turiștilor, iar destinațiile trebuie alese cu grijă, pentru a te asigura că vei avea un concediu de neuitat! Deși vara este pe sfârșite, mai poți „fura” câteva zile de soare pe ultima sută de metri sau îți poți organiza vacanța viitoare. Post Office Travel Money a întocmit o listă cu 19 cele mai ieftine plaje din Europa, unde te poți bucura de un peisaj sublim, fără a rămâne fără niciun ban în buzunar la final de sejur.

19. Ibiza, Spania

Insula Ibiza se află în arhipelagul Baleare, în vestul Mării Mediterane. Cunoscută și ca „Insula Albă”, Ibiza este renumită pentru petrecerile extravagante din cluburile de noapte, fiind considerată destinația ideală pentru tinerii dornici de distracție. Ibiza nu are ca atracție principală doar cluburile, ci și cultura, sporturile extreme, precum scuba diving sau snorkelingul, dar și plajele absolut superbe. Pentru o cafea vei plăti aproximativ 1.5 dolari, iar pentru o masă de două persoane cu două feluri de mâncare, 38 de dolari.

Sursa foto: Pixabay

18. Sorrento, Italia

Sorentto este un mic oraș din Italia, situat în sud, la 50 de kilometri de Napoli. Orășelul este unul liniștit și răcoros, cu mulți lămâi, plaje mici cu nisip fin și multe cafenele. Este popular în rândul turiștilor datorită poziționării în vârful unor stânci, ce oferă priveliște de vis asupra Golfului Napoli. Pentru o cafea vei plăti în jur de 3 dolari, iar pentru o masă de două persoane cu două feluri de mâncare, 33 de dolari.

Sursa foto: Pixabay

17. Nisa, Franța

Nisa este un oraș din sud-estul Franței, situat pe coasta Mării Mediterane, la poalele Alpilor Maritimi. O vacanță la Nisa este considerată o călătorie în țara bunului gust, datorită climei blânde și a farmecului nopților mediteraneene, dar și a plajelor superbe. Capitala Rivierei Franceze pune la dispoziție turiștilor 15 plaje private, dar și câteva publice, unde te poți așeza cu prosopul direct pe nisip. Diferența este la dotări, întrucât pe plajele publice nu există toalete sau dușuri. Pentru o cafea vei plăti aproximativ 2 dolari, iar pentru o masă în doi, cu două feluri de mâncare, 33 de dolari.

Sursa foto: Pixabay

16. Zadar, Croația

Zadar este un oraș din Croația, cu ieșire la Marea Adriatică. Este o locație efervescentă, animată de festivaluri, concerte și evenimente, iar centrul vechi reprezintă una dintre atracțiile principale. Langă plaja Queen, la 1 kilometru de Nin, există și o zonă cu nămol medicinal, des frecventată de turiști. Plaja nu este aglomerată, are un aer pitoresc și ai toate șansele să te întâlnești și cu localnici. O cafea costă 1.5 dolari, iar pentru o masă cu două feluri, pentru două persoane, vei plăti aproximativ 30 de dolari.

Sursa foto: Pixabay

VEZI ȘI: Totul despre vacanța la mare cu copiii

15. Coasta Lisabonei, Portugalia

Lisabona nu are plaje proprii, însă Estoril și Cascais sunt două orășele transformate în destinații turistice, ce dispun și de plaje. Cascais este un oraș istoric, destul de mic, iar Estoril este ceva mai luxos, atracția principală fiind cazinoul. Există o plajă mare, de-a lugul mării, de la Cascais până la Estoril. Cascais este unul dintre cele mai mari porturi din Portugalia, iar acolo vei descoperi o priveliște impresionantă, cu sute de iahturi de lux. Pentru o cafea vei plăti aproximativ 1 dolar, iar pentru o masă în doi cu două feluri de mâncare, 33 de dolari.

14. Sliema, Malta

Sliema este un oraș din regiunea centrală a Maltei, cunoscut îndeosebi pentru magazine, restaurante și cluburi de noapte. La Sliema, plaja este de fapt o stâncă gălbuie, șlefuită și fără denivelări. Una dintre atracțiile principale o reprezintă piscinele în stâncă ce au luat naștere printr-un proces natural de eroziune. O altă atracție din Sliema este celebrul mall The Point. Pentru o cafea vei plăti cam 1.60 dolari, iar pentru o masă de două persoane, cu două feluri de mâncare, 35 de dolari.

Sursa foto: Pixabay

13. Corfu, Grecia

Corfu este una dintre insulele Greciei, cu potențial de a farmeca orice turist, odată ce ajunge acolo. Numită și „Insula de smarald” de la Marea Ionică, datorită apei de culoare verde-albăstrui, Corfu atrage anual peste un milion de turiști. În nord-vestul insulei Corfu se află una dintre cele mai populate plaje, Arillas, cu nisip fin și peisaje superbe. O cafea costă în jur de 3 dolari, iar o masă pentru două persoane, cu două feluri de mâncare, 30 de dolari.

 

Sursa foto: Instagram / CorfuIsland

12. Mallorca, Spania

Mallorca este cea mai mare insulă din Spania și este localizată în vestul Mării Mediterane. Plajele sunt situate în Golful Palma, iar atracția principală o reprezintă călătoria cu barca sau cu iahtul, în funcție de buget, până la insulele verzi, sălbatice, Cabrera și Dragonera. Pentru o cafea vei plăti în jur de 3 dolari, iar pentru o masă de două persoane, cu două feluri, aproximativ 25 de dolari.

Sursa foto: Instagram / Mallorca Travel Tips

11. Kefalonia, Grecia

Kefalonia este cea mai mare insulă ionică, iar plajele ieftine, gastronomia, arhitectura și cultura atrag milioane de turiști anual. Una dintre cele mai spectaculoase plaje este Makris Gialos, cu nisip fin, apă curată de un albastru nemaîntâlnit. Vegetația densă, pinii și rocile de la malul mării reprezintă motivele pentru care această plajă est una dintre cele mai apreciate de vizitatori. Pentru o cafea vei plăti aproximativ 3 dolari, iar pentru o masă de două persoane, cu două feluri de mâncare, 27 de dolari.

Sursa foto: Instagram / Kefalonia Greece

10. Zante, Grecia

Zante este capitala insulei Zakynthos, dar și centrul istoric și comercial al insulei. Plajele din apropiere, Argassi și Kalamaki, sunt micuțe și retrase, ideale pentru relaxare la malul mării. De asemenea, există și o plajă acoperită cu pietriș, Kryoneri, puțin mai mare decât cele două. Din portul orașului Zante se organizează croaziere către Peșterile Albastre și Insula Marathonissi, locul unde te poți întâlni cu broaște țestoase. Pentru o cafea vei plăti 2 dolari, iar pentru o masă de două persoane, cu două feluri de mâncare, 30 de dolari.

Sursa foto: Instagram / Zante Official

9. Creta, Grecia

Creta este o insulă greceasă cu ieșire la Marea Egee, fiind cea mai mare din Grecia. Plaja Vai este considerată una dintre cele mai ieftine din Europa, dar este absolut superbă, cu palmieri, nisip fin și auriu. O vizită pe această insulă îți va permite să guști puțin din atmosfera liniștită, autentic cretană. O cafea costă în jur de 3 dolari, iar o masă pentru două persoane, cu două feluri de mâncare, 30 de dolari. 

Sursa foto: Instagram / Mrs Gravedigger

8. Limassol, Cipru

Limassol este al doilea oraș ca mărime din Cipru, situat între două orașe antice, Kourion și Amathus, principala atracție fiind ruinele impresionante. Plaja de la Limassol este premiată cu Steag Albastru, distincție acordată pentru servicii impecabile oferite turiștilor. În Limassol te poți bucura de frumusețea sălbatică a golfurilor, dar și de sporturile acvatice. Pentru o cafea vei plăti în jur de 4 dolari, iar pentru o masă în doi, cu două feluri de mâncare, 23 de dolari.

Sursa foto: Instagram / Manyasha

AFLĂ ȘI: Cum să îți protejezi telefonul la plajă

7. Porec, Croația

Orașul-port Porec este una dintre cele mai faimoase destinații de vacanță din Croația. Plaja Oliva este premiată cu Steagul Albastru, iar Crnika este o plajă pitorească, ideală pentru o sesiune de bronz și multă relaxare. Și Plaja Brulo este premiată cu Steagul Albastru și este înconjurată de păduri și peisaje extrem de frumoase. O cafea costă aproximativ 1 dolar, iar pentru o masă de două persoane, cu două feluri de mâncare, vei plăti aproximativ 20 de dolari.

Sursa foto: Instagram / Andrej Nikolic

6. Costa Blanca, Spania

Costa Blanca aparține de provincia Alicante din Spania, iar numele a apărut în urma campaniei promoționale a companiei aeriene BEA, când au fost lansate zborurile Londra-Valencia, în 1957. Costa Blanca are zone cu aer rural și un peisaj variat, de la văi cu multă verdeață și livezi de portocali până la dealuri însorite. Plajele sunt locuri ideale pentru sporturi nautice, dar și pentru golf. Dacă alegi să vizitezi această plajă ieftină din Europa, prețurile nu te vor speria. Pentru o cafea vei plăti în jur de 2 dolari, iar pentru o masă în doi, cu două feluri de mâncare, 20 de dolari.

Sursa foto: Instagram / El Mirador

5. Paphos, Cipru

Paphos este situat în partea de vest a Ciprului și este locul mitic al nașterii zeiței Afrodita. Paphos este un oraș portuar, cu o puternică încărcătură istorică, ideal pentru vacanțele cu familia. Plajele sunt frumoase și curate. Orașul pune la dispoziție multe variante de distracții, precum sporturi nautice sau parcuri acvatice. Pentru o cafea vei plăti aproximativ 3 dolari, iar pentru o masă de două persoane, cu două feluri de mâncare, 22 de dolari.

Sursa foto: Instagram / Cyprus

VEZI ȘI: Cele mai bune site-uri de vacanță

4. Marmaris, Turcia

Marmaris este o stațiune turistică la Marea Mediterană, din provincia Mugla, Turcia. Marea este superbă, de un verde deschis, și oferă posibilitatea scufundărilor la mică adâncime. De asemenea, plaja se arcuiește în jurul golfului, unde se pot practica sporturi acvatice, precum windsurfing. O cafea costă în jur de 2 dolari, iar o masă în doi, cu două feluri de mâncare, 9 dolari. 

Sursa foto: Instagram / Denellya

3. Costa del Sol, Spania

Costa del Sol, sau „Coasta Soarelui” în română, este o regiune formată din orașe de coastă, în sudul Spaniei, în comunitatea Andaluzia. Zona este renumită pentru sutele de plaje situate de-a lungul coastei, cu golfuri retrase și întinderi mari de nisip, cluburi amplasate pe nisip și posibiltatea practicării sporturilor acvatice. Pentru o cafea vei plăti aproximativ 1.50 dolari, iar pentru o masă de două persoane, cu două feluri de mâncare, 22 de dolari. 

Sursa foto: Instagram / Alina Necșulescu

2. Algarve, Portugalia

Algarve este cea mai sudică regiune din Portugalia și a fost votată cea mai bună destinație de plajă din Europa în 2015. Una dintre principale atracții este plaja Praia do Camilo, considerată una dintre cele mai superbe din Algarve. Nu se găsesc șezlonguri sau umbrele, întrucât este o plajă sălbatică, dar sunt amplasate mici baruri de unde îți poți comanda diverse băuturi. Pentru o cafea vei plăti 1 dolar, iar pentru o masă în doi, cu două feluri de mâncare, 17 dolari.

Sursa foto: Instagram / Algarve Tourism

1. Sunny Beach, Bulgaria

Sunny Beach este o stațiune turistică pe litoralul Mării Negre, în Bulgaria. Oferă peste 8 kilometri de plajă, un mic golf natural, un peisaj întregit de culmile munților Balcani. Plaja a fost decorată încă din 1996 cu Steagul Albastru, datorită serviciilor de înaltă calitate prestate pe litoral. Motivul pentru care este considerată cea mai ieftină plajă din Europa: nu vei cheltui mult pentru un sejur în această destinație. Pentru o cafea vei scoate din buzunar mai puțin de 1 dolar, iar pentru o masă de două persoane, cu două feluri de mâncare, 7 dolari. 

Sursa foto: Facebook / Sunny Beach Bulgaria

Surse foto: Pixabay, Instagram, Facebook

Articolul urmator
Litoralul românesc: de ce să îl alegi și unde sunt cele mai frumoase plaje
Litoralul românesc: de ce să îl alegi și unde sunt cele mai frumoase plaje
În ce zodie se află viitorul tău soț? Fă quiz-ul și vezi dacă am ghicit
Incepe quiz
În ce zodie se află viitorul tău soț? Fă quiz-ul și vezi dacă am ghicit

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.