Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

25 de destinaţii de vacanţă unde poţi merge singură

Sorina Corneanu

Cine a spus că nu poţi merge în vacanţă singură? Deşi nu sună neapărat tentant, vei descoperi o libertate de care te vei bucura din plin. Iar dacă te temi de necunoscut şi de eventuale obstacole care ar putea să apară, află că există o serie de destinaţii de vacanţă sigure, unde poţi merge singură şi te poţi  bucura din plin de timpul tău.

Cele mai bune destinaţii de vacanţă unde poți călători singură

Nantucket, Massachusetts. La doar 30 de kilometri de Cape Cod, te poţi bucura de insula Nantucket, un teritoriu rupt din poveşti, perfect pentru o vacanţă liniştită, departe de ochii lumii.

plaja pustie

Foto: Pinterest

Turks and Caicos, Providenciales. O staţiune izolată, liniştită, cu acces la plaje infinite şi apă limpede, biciclete gratuite şi cocktailuri dintre cele mai exotice, The Shore Club Turks și Caicos este o destinaţie de vacanţă perfectă pentru a petrece puţin timp doar cu tine.

resort lux

Foto: Pinterest

Austin, Texas. Dacă eşti în căutare de viaţă de noapte, puţină distracţie, dar şi câteva obiective turistice care merită vizitate, alege Austin, Texas, locul perfect în care liniştea şi viaţa agitată se îmbină excelent.

canoe pe lac

Foto: Pinterest

Insula Amelia, Florida. Insula Amelia se află la 45 de minute de Jacksonville. Dacă vrei să faci mai mult decât să stai pe plajă toată ziua, bucură-te de festivalurile care se ţin lanţ toată vara şi toamna, precum şi de defilările celor mai scumpe maşini de epocă.

oras boem

Foto: Pinterest

Lacul Como, Italia. Dacă vrei să te plimbi, să descoperi spiritul autentic italian şi să îţi încarci bateriile, alege Lombardia şi bucură-te de linişte şi inspiraţie la superlativ pe malul Lacului Como.

lacul Como

Foto: Pinterest

Aurora, New York. Vrei să mergi în vacanță singură? Alege America şi descoperă aerul specific comunităţilor, liniştea şi târgurile de vechituri care au loc în weekend. Nu în ultimul rând, te poţi regăsi participând la evenimentele organizate în comunitate, la atelierele de yoga şi plimbările prin pădurile ruginii, pe timpul toamnei.

peisaj toamna

Foto: Pinterest

Alberobello, Italia. Când ai nevoie de o escapadă într-o lume de poveste, ia-ţi un bilet până în Alberobello. Vei descoperi un orăşel de basm, mâncare delicioasă şi un stil de viaţă de care e posibil să te îndrăgosteşti atât de mult, încât să îţi prelungeşti vacanţa. Mai ales dacă eşti în căutare de linişte, Alberobello e locul ideal.

casute albe

Foto: Pinterest

Charleston, South Carolina. Străzile pietruite și căruțele trase de cai din Charleston te vor face să te simți ca în perioada plină de viață din anii 1920, iar viaţa de noapte nu va fi departe de stilul luxuriant al perioadei.

oras vechi America

Foto: Pinterest

Oslo, Norvegia. Aerul nordic, stilul de viaţă cu totul aparte, obiectivele turistice şi liniştea perfectă care pluteşte în aer sunt recomandări sigure pentru o vacanţă perfectă de una singură.

fiord oslo

Foto: Pinterest

Bali, Indonezia. Cine nu îşi doreşte o escapadă într-un tărâm exotic, armonios, încărcat de spiritualitate, care îţi pune la dispoziţie plaje întinse, vegetaţie deosebită şi ape limpezi? Imaginează-ţi cum ar fi să mergi singură într-un astfel de loc. Pur și simplu perfect!

peisaj exotic

Foto: Pinterest

Roma, Italia. Locul perfect pentru contemplarea artei, descoperirea mâncărurilor excelente, după reţete tradiţionale italieneşti, dar şi oraşul perfect pentru visători, Roma reprezintă o destinaţie sigură, perfectă pentru o călătorie în care nu eşti însoţită.

centru Roma

Foto: Pinterest

Reykjavik, Islanda. Reykjavik este pe primul loc în topul celor mai sigure locuri din lume. Așadar, dacă vrei să călătorești singură, aici trebuie să ajungi! 

oras mic

Foto: Pinterest

Amsterdam, Olanda. Este unul dintre cele mai vibrante, colorate şi prietenoase oraşe din Europa. Chiar şi atunci când vrei o destinaţie în care să mergi singură, Amsterdam îţi pune la dispoziţie o mulţime de lucruri extraordinare de făcut, de la muzeele incredibile până la plimbările cu bicicleta de-a lungul oraşului, restaurantele cochete şi evenimentele în aer liber.

 centru Amsterdam

Foto: Pinterest

Montreal, Canada. Acest oraș te întâmpină cu străzi încărcate de istorie, muzee, monumente istorice, artă şi un stil de viaţă echilibrat, sănătos şi ieftin. 

Montreal Canada

Foto: Pinterest

Copenhaga, Danemarca. Acesta este unul dintre cele mai liniştite şi bogate cultural oraşe europene. Nu numai că nu ai nevoie de însoţitor, acesta fiind un oraş sigur pentru femei, dar te poţi bucura de o civilizaţie aparte şi de timp preţios doar pentru tine.

centru Copenhaga

Foto: Pinterest

Budapesta, Ungaria. Un oraş extraordinar, deşi încă subestimat de foarte mulţi turişti, Budapesta te întâmpină cu un aer boem, prietenos, multă artă şi preparate tradiţionale incredibile. Nu doar în sezon, dar şi în extrasezon, Budapesta rămâne o alegere de top pentru o vacanță de una singură!

panorama Budapesta

Foto: Pinterest

Viena, Austria. La o aruncătură de băţ de Budapesta, Viena te întâmpină cu un aer nobil, luxuriant şi o mulţime de obiective turistice extraordinare. O călătorie singură la Viena este cel mai frumos cadou pe care ţi-l poţi face, mai ales că este un oraş sigur, liniştit şi aproape de multe alte oraşe incredibile, la care ai acces imediat.

targ Craciun Viena

Foto: Pinterest

Melbourne, Australia. Un oraş vibrant, perfect pentru a merge într-o vacanţă singură, Melbourne te întâmpină cu deschidere, prietenie şi o mulţime de activităţi destinate turiştilor. În plus, viaţa de noapte este extraordinară, iar marele atu al acestui oraș este că, pe lângă energie şi distracţie, îţi oferă siguranţă deplină. Practic, ca femeie, te poţi plimba fără griji la miezul noptii, neînsoţită!

panorama Melborune

Foto: Pinterest

Stockholm, Suedia. O vacanţă în Stockholm îţi oferă nu numai posibilitatea de a te bucura de linişte, de civilizaţie şi de muzee încântătoare, dar şi ocazia de a petrece puţin timp cu tine, într-unul dintre cele mai sigure oraşe.

peisaj toamna Stockholm

Foto: Pinterest

Praga, Cehia. Arhitectura gotică, berea ieftină și viața de noapte plină de energie sunt recomandările noastre pentru a petrece următoarea vacanță de una singură în Praga, capitala Cehiei.

Centru Praga

Foto: Pinterest

Barcelona, Spania. Nu trebuie să călătoreşti însoţită în Barcelona pentru a aprecia arta și arhitectura superbă a orașului. O călătorie cu tine însăţi este chiar mai indicată, pentru că înseamnă mai mult timp pentru a contempla arhitectura şi a descoperi viaţa boemă de noapte.

strada in Barcelona

Foto: Pinterest

Veneţia, Italia. Veneția poate avea o reputație de oraș romantic, dar asta nu înseamnă că nu te poţi bucura şi de una singură. Profită de ocazie și plimbă-te cu gondola sau pe străduțele de poveste ale acestui oraș fabulos!

gondola Venetia

Foto: Pinterest

Paris, Franţa. Ieşi din clişeul potrivit căruia „Parisul este pentru cuplurile îndrăgostite”. În realitate, Parisul este pentru oricine îşi doreşte timp de calitate, care caută puţin aer boem şi vrea să se regăsească. Iar o călătorie într-un astfel de loc nu necesită neapărat companie.

bicicleta in Paris

Foto: Pinterest

Florenţa, Italia. Capitala toscană atrage iubitorii de artă cu lucrări ale lui Da Vinci și Michelangelo, iar în inima orașului ai ocazie să admiri cupola catedralei din Florența, proiectată de Filippo Brunelleschi, o piesă de artă în sine. Cine spune că ai nevoie de companie pentru a te bucura de toate acestea?

apus de soare in Florenta

Foto: Pinterest

Berlin, Germania. Un oraş încărcat de istorie, în care amprenta celui de-al Doilea Război Mondial este încă vizibilă, Berlinul te întâmpină cu o mulţime de posibilităţi turistice, care mai de care mai interesante, iar o călătorie acolo este ideală şi fără companie, mai ales dacă ești pasionată de istorie.

sculpturi Berlin

Foto: Pinterest

Iată câte destinaţii de călătorie în care poţi merge singură! Nu uita, întotdeauna e mai bine singură, decât însoţită de persoanele nepotrivite. Fă-ţi bagajul, adună-ţi forţele, rezervă bilete şi porneşte într-o aventură pe cont propriu!

Surse foto: Pinterest

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (7)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!