5 peisaje din Italia care te vor lăsa cu gura căscată

5 peisaje din Italia care te vor lăsa cu gura căscată

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Italia este țara unde „la vita e bella” în fiecare clipă din zi. Regiunea în formă de cizmă are o arhitectură impresionantă, dar și numeroase bogății naturale.

Iată 5 peisaje din Italia care te vor lăsa cu gura căscată!

Cele mai frumoase peisaje din Italia

Riomaggiore

Cel mai mare dintre cele cinci sate pescărești din Cinque Terre are cel mai impresionant peisaj. Aceste clădiri colorate în nuanțe pastelate contruite pe stânci reprezintă o priveliște uluitoare, pe care o poți admira cât e ziua de lungă. Pentru cină, poți opta pentru un picnic alături de pescarii din zonă sau poți servi paste cu un pahar de vin, la unul dintre restaurante. Nu uita să faci multe poze, pentru că astfel de momente trebuie imortalizate.

peisaj frumos din Italia

Sursa foto: Pixabay

Corricella

Insula mică și liniștită din Procida este poate cea mai frumoasă din Golful Napoli. Corricella, orașul principal, este dotat cu cel mai nou port de agrement. Farmecul este dat de bărcile micuțe, plasele enorme de pescuit, buchetele de iasomie de pe alei, pisicile somnoroase de pe stânci și casele curcubeu. Toate acestea oferă o atmosferă pașnică și autentică. Cu siguranță acest peisaj din Italia te va lăsa cu gura căscată. La final de zi, după ce ai terminat de cutreierat toată regiunea, poposește la unul dintre restaurantele de pe litoral, savurează un cocktail și urmărește apusul soarelui la malul mării. Bellisima? Așa ne gândeam și noi.

mare, vegetatie, Italia

Sursa foto: Instagram @ Siledona

Poligliano a mare

Acest sat mic din regiunea Puglia este ascuns între stâncile de calcar, așezate deasupra mării Adriatice. Plimbă-te pe străzile fermecătoare ale centrului vechi, unde vei întâlni biserici frumoase, precum Chiesa Matrice. De asemenea, te poți opri la una dintre terasele cu vedere spre mare și te poți bucura de un peisaj care te va lăsa cu siguranță fără suflare!

stanci de calcar, nisip, fin, mare, Italia

Sursa foto: Instagram @ Poligliano a Mare

San Gimignano

Din toată întinderea așezămintelor deluroase ale Toscanei, San Gimignano este bijuteria de pe coroană. Cunoscută sub numele de „Orașul frumoaselor turnuri”, printre trăsăturile cele mai frumoase ale regiunii se numără cele 14 turnuri medievale, ce pun în valoare peisajul fermecător.

Printre atuurile turistice ale orașului San Gimignano se mai numără bisericile cu arhitectură gotică și piața centrală extrem de animată. Centrul istoric al orașului San Gimignano este conservat atât de bine, încât parcă este rupt dintr-un basm al secolului al XV-lea. Cinci euro costă traseul până la Torre Grosa, cel mai înalt dintre toate turnurile. Nu vei regreta că ai cheltuit acești bani, deoarece plimbările printre dealuri și plantațiile cu măslini cu siguranță te vor impresiona.

turnuri, vegetatie, peisaj, italia

Sursa foto: Instagram @ Mottenland.ffm

Varenna

Există un motiv pentru care Lacul Como a trecut testul timpului: este absolut idilic. Aflat în estul Alpilor Elveției, orașul Varenna poate fi descris ca o carte poștală perfectă. Un peisaj din Italia care te va lăsa cu gura căscată, dacă vei avea ocazia să-l vizitezi. Cât timp ești acolo, te poți plimba de-a lungul falezei și poți admira bărcile din port, dar și vilele cu o arhitectură ce datează din secolul al XIX-lea. Nu pleca fără a vizita atracția principală a orașului, Villa Monastero, cu grădinile sale impresionante de pe malul lacului. Poți pretinde, chiar și timp de câteva ore, că trăiești vremurile aristocratice de demult.

peisaj frumos din Italia

Sursa foto: Discover europe

Ce părere ai despre aceste peisaje minunate din Italia? Care dintre acestea te-a impresionat cel mai mult?

Surse foto: Pixabay, Instagram

Articolul urmator
Litoralul românesc: de ce să îl alegi și unde sunt cele mai frumoase plaje
Litoralul românesc: de ce să îl alegi și unde sunt cele mai frumoase plaje
Câți bărbați vor plânge după tine?
Incepe quiz
Câți bărbați vor plânge după tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.