6 țări uimitoare pe care trebuie să le vizitezi în 2017

6 țări uimitoare pe care trebuie să le vizitezi în 2017

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Ai început deja să te gândești ce vei face vara viitoare? Cei de la Justpack.com au făcut un top al celor mai frumoase țări care merită văzute în 2017, după ce au vizitat peste 30 de țări și 4 continente. Află că în acest top se află și România!

Acest clasament a fost realizat în funcție de varietatea peisajelor oferite, dar și de cât de convenabilă este o țară din punct de vedere financiar. Fiecare țară din această listă este unică și oferă călătorului iubitor de necunoscut o serie de oportunități de explorare și aventură.

Muntenegru

Nu ai vizitat până acum Muntenegru? Încă nu este prea târziu să faci asta! Deși Croația este câștigătoare atunci când vine vorba de cele mai frumoase țări balcanice, află că Muntenegru este o țară la fel de frumoasă, încărcată cu aceeași semnificație istorică, dar cu prețuri mult mai mici. În plus, muntenegrenii sunt mult mai prietenoși decât cei din Croația.

Muntenegru este țara unde munții și apele se îmbină, creând peisaje de vis. Dacă nu știți ce orașe să vizitați, sfatul nostru este orașul Kotor. Acest oraș-port medieval este prins între apele Mării Adriatice și munții înalți care îl străjuiesc. Aceste orașe medievale nu sunt singurele atracții pe care această țară minunată le oferă. Aici veți avea ocazia să faceți nenumărate activități în aer liber, cum ar fi cățăratul, canoe, camping, schi.

Încă nu te-am convins? Să recapitulăm avantajele:

- peisaje de vis;

- turiști puțini care să te încurce;

- orașe medievale;

- prețuri mici;

- o mulțime de activități;

- țară de oameni ospitalieri.

Republica Cehă

Suntem sigure că ai auzit deja de Praga, „Orașul celor 100 de turnuri”, și de arhitectura lui uimitoare. Centrul vechi al orașului te va vrăji imediat și te va face să îți dorești să te pierzi în frumusețea lui. Centrul orașului este un fel de Disneyland pentru adulți, unde peisajele sunt mereu uimitoare și berea curge încontinuu. Praga nu este singurul loc pe care trebuie să îl vizitezi atunci când ajungi în Republica Cehă.

Micile orașe nu trebuie nici ele ignorate. De exemplu, Cesky Krumlov este orașul care pare desprins din paginile poveștilor cu zâne pe care le citeam când eram mici. Este recomandată vizitarea acestui oraș mai ales toamna. Trebuie să rămâi neapărat cel puțin câteva zile pentru a cunoaște cultura locală și a te bucura de superbele peisaje pe care le oferă.

Un alt oraș pe care trebuie neapărat să  îl vizitezi este Karlovy Vary, cunoscut pentru apele sale termale și spa-uri. Așadar, dacă te simți obosită după călătorie, acest oraș este locul perfect pentru a te relaxa. Pentru pasionații de bere, recomandăm orașul Pilsen. Nu trebuie să vă mai spunem de ce!

Avantaje:

- Praga;

- bere;

- relaxare și spa;

- peisaje de basm.

România

Așa cum vă spuneam și la început, România se află în topul celor mai frumoase țări pe care trebuie să le vizitezi neapărat în 2017. Trebuie să profităm de avantajul de a trăi în această țară și să-i explorăm toate locurile și peisajele superbe pe care le are.

Atunci când vine vorba de România, ea este recomandată pentru pădurile virgine, pentru munții Carpați, Delta Dunării, pentru culorile sale vibrante, caracterul fermecător și fascinantele sale relicve, care sunt rezultatele unei istorii bogate.

Transilvania este principalul punct de atracție, datorită orașelor medievale, a castelelor și a bisericilor fortificate care stau mărturie trecutului zbuciumat al țării noastre. România este catalogată ca o țară pe care îți permiți să o vizitezi datorită prețurilor accesibile, o țară plină de istorie și de frumuseți ale naturii. Mai mult, nu vei avea probleme cu valurile de turiști, pentru că nu mulți știu de existența ei.

De ce România?

- pentru că e țara ta;

- varietatea de peisaje;

- prețuri accesibile.

Columbia

Schimbând continentul, ajungem pe coasta caraibiană a plajelor nesfârșite, a deșerturilor, a maiestuoșilor munți, a satelor liniștite și a junglelor umede. Columbia are tot ce vă puteți dori. Poate fi vizitată într-o săptămână, însă, dacă doriți să nu pierdeți niciun amănunt al acestei frumuseți, vă sfătuim să vă prelungiți vacanța.

Deși este cunoscută ca fiind o țară periculoasă, acest lucru nu trebuie să vă sperie. Aceste aspecte negative care făceau din Columbia o destinație pe care majoritatea o evitau au fost reduse drastic în multe zone frecventate de turiști. Dacă nu vă simțiți în siguranță, oamenii de acolo sigur că vor face să vă relaxați și să uitați de aceste griji. Cu cât călătorești mai înspre sud, cu atât vei descoperi că oamenii sunt mai prietenoși.

De ce Columbia?

- plajă, soare, nisip;

- sate liniștite cu plaje liniștite;

- pachet complet.

Cambodgia

Când auzim acest nume, sigur vom vedea în fața ochilor acea imagine a localnicilor care zâmbesc larg. Templele antice ar fi primul lucru pe care trebuie să îl vizitați atunci când ajungeți în această țară. Imensele câmpuri de orez auriu sigur vă vor încânta privirile. Dacă vreți să vă relaxați, plajele nisipoase cu copii zâmbind și pedalând la biciclete vă așteaptă. Călugării îmbrăcați în hainele lor portocalii vă vor invita la meditație în temple.

Vă sfătuim să abandonați orașele mai mari în favoarea comunităților rurale din jurul orașelor Kampot și Kep. Dacă vreți să descoperiți farmecul local, puteți să vizitați școlile din sate, care sigur vă vor primi cu brațele deschise. Această țară vă va determina să vă întoarceți ori de câte ori veți avea ocazia, farmecul ei neputând fi descris în cuvinte.

Avantaje?

- oameni prietenoși;

- relaxare;

- meditație;

- experiențe locale.

Guatemala

Ultima țară de pe lista destinațiilor de vis în 2017 este Guatemala, o țară relativ mică, dar plină de peisaje extraordinare, oameni ospitalieri, orașe coloniale, ruine mayașe, cafea și ciocolată. Multă ciocolată! Ce poate fi mai minunat decât cafeaua și ciocolata?

Guatemala este țara de care sigur te vei îndrăgosti, datorită lacurilor maiestuoase, a munților înalți și a râurilor repezi. În Guatemala poți experimenta o mulțime de activități în aer liber. Pentru iubitorii de natură, lacul Atitlan este primul lucru pe care trebuie să îl vadă. Trei vulcani masivi stau santinelă lângă imensul lac albastru. Ce poate fi mai frumos?

Iubitorii de istorie vor fi și ei fermecați de această țară, mai ales atunci când vor descoperi ruinele mayașe, dovada gloriei unei uimitoare civilizații antice. Guatemala mai are și orașe fermecătoare ca Antigua și Flores, care trebuie neapărat explorate. Poți hoinări prin aceste orașe bucurându-te de culorile locale, de ciocolată și de cafea, poți vizita piețele locale și poți învăța spaniola de la localnici.

De ce Guatemala?

- civilizația maya;

- ciocolată și cafea;

- oameni prietenoși care te pot învăța limba spaniolă;

- peisaje de vis.

Ce părere ai despre aceste destinați de vis în 2017? Plănuiești să ajungi pe aceste meleaguri?

Articolul urmator
Totul despre locul din România unde se spune că soarele răsare de două ori în aceeași zi
Totul despre locul din România unde se spune că soarele răsare de două ori în aceeași zi
Ce trebuie sa schimbi la iubitul tau?
Incepe quiz
Ce trebuie sa schimbi la iubitul tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (6)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.