7 pericole care te pasc atunci când îți petreci vacanțele în țări exotice

7  pericole care te pasc atunci când îți petreci vacanțele în țări exotice

Sorina Corneanu

Ce poate fi mai frumos  decât o vacanță exotică, de neuitat, în locuri mai puțin frecventate, încărcate de poveste și experiențe gata să ți se ofere pe tavă? Cam acesta este visul oricărui îndrăgostit de călătorie. Totuși, atunci când alegi astfel de destinații, e bine să ai în vedere și pericolele la care te expui.
 
Sfaturi de care este bine să ții cont atunci când pleci într-o vacanță exotică 
 
Minunatele ape tropicale ascund creaturi acvatice dintre cele mai fascinante. Este bine să știi, totuși, că acestea, oricât de prietenoase ar părea, ascund, de cele mai multe ori, adevărate pericole. Este esențial să ții cont de regulile impuse, să porți costum adecvat de înot și să nu le mângâi, oricât de adorabile ți s-ar părea. Dacă nu ții cont de aceste sfaturi, te poți alege cu boli serioase ale pielii, infecții ale sângelui sau chiar deces! Limitează-le la a le admira și stai cât mai departe de locul în care trăiesc ele. 

Poate nu te-ai fi gândit la asta, dar țânțarii sunt cele mai periculoase insecte de pe pământ! Dacă alegi destinații exotice, unde aceștia sunt nelipsiți, ar fi ideal să te feresti de mușcătură, folosind spray-uri, creme speciale și chiar recurgând la vaccinare. Foarte mulți țânțari transmit agenți patogeni periculoși, care pot provoca boli serioase și, în final, decesul. Fii precaută, pentru a te bucura pe deplin de locurile pe care le vizitezi!

Chiar dacă ți se pare o poveste și te gândești că nu ți se va întâmpla ție, rechinul nu selectează prada în funcție de asta. Este bine să ai în vedere că poate să apară de oriunde, să îți alegi un costum de baie în culori neutre, să eviți culorile fosforescente și îndrăznețe și, mai ales, să ții cont de regulile impuse de fiecare centru de control al plajelor pe care le frecventezi. Dacă faci totul fără să te gândești la siguranță,aventura ta se poate transforma într-o experiență îngrozitoare.

 Vezi cele mai frumoase 10 de plaje din lume

În țările asiatice, mâncarea preparată pe stradă, sub ochii turiștilor, este, într-adevăr, îmbietoare, dar atunci când te gândești să experimentezi, ar trebui să ții cont de faptul că te poți alege cu grave probleme ale stomacului. Nici apa nu este foarte sigură! Niciodată nu consumă altceva decât lichide bine sigilate, asigură-te că tu ești prima care desface sticla și nu o ține prea mult în căldură! Evită sucurile, cocktailurile și alte băuturi tentante, mai ales atunci cand le servești de la vânzătorii ambulanți. Apa îmbuteliată rămâne cea mai sigură! 

Dacă ai drum către Asia, Africa sau Australia, ar trebui să știi că acolo reptilele circulă nestingherite peste tot. Fii cu ochii în patru și ferește-te să treci prin calea lor. Nu atacă decât atunci când se simt amenințate, însă un gest care ție ți se pare inofensiv poate reprezenta un pericol pentru ele.

Când te aventurezi în Thailanda, pe lângă bucuria descoperirii unor ținuturi încărcate de spiritualitate, este bine să ții cont și de faptul că acolo banii dispar inclusiv din seifuri. Ține-i cu tine în permanență și ai grijă ca geanta să fie lipită de corp. 

Oricât de drăguțe și prietenoase ar putea părea, maimutele sunt creaturi materialiste și iubitoare de stralucire. Dacă te aventurezi să intri în jocul lor, ține departe camera foto, telefonul și bijuteriile. Vei rămâne fără ele! Maimuțele sunt iluzioniști pricepuți! Știu exact cum să te lase fără bunurile cele mai de preț, în timp ce tu ești preocupată să le admiri și să le alinți. Și ține cont și de faptul că sunt experimentate, iar turiștii sunt ținta lor principală. 

O vacanță minunată s-ar putea transformă într-o amintire neplăcută, imediat ce te-ai abătut de la aceste sfaturi de călătorie care nu fac, de fapt, decât să te ajute să te bucuri de experiența dorită. Ține cont de suestiile noastre și vei evita pericolele!
  

Surse foto: istock

Articolul urmator
Lista capitalelor culturale din 2024. Merită vizitate!
Lista capitalelor culturale din 2024. Merită vizitate!
Ce greseli faci atunci cand vine vorba de barbati?
Incepe quiz
Ce greseli faci atunci cand vine vorba de barbati?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.