9 motive să vizitezi Sulina: atracții și obiective turistice

9 motive să vizitezi Sulina: atracții și obiective turistice

Nicoleta Soare

Sulina este un mic oraş-port din județul Tulcea (are o populaţie de aproape 3660 de locuitori), dar cu o adevărată istorie, şi există suficiente motive încât să-l incluzi neapărat pe lista locurilor de vizitat. 

9 motive să vizitezi Sulina

1. Ca să ajungi la Sulina, trebuie să mergi pe Dunăre sau pe Marea Neagră, deoarece nu este legată de drumurile rutiere din România, un motiv potrivit să te bucuri de o plimbare cu barca.

2. Sulina este oraşul aflat la cea mai mică altitudine din ţară, adică la patru metri deasupra nivelului mării.

3. Merită să faci o plimbare pe Canalul Cardon - Canalul Bărbosu - Grindul Şchiopu - Satul Cardon până la Pădurea Letea, cu traversare prin Golful Musura, pentru peisajul minunat şi pentru unul dintre cele mai frumoase locuri din ţară. Pădurea Letea este singura rezervaţie naturală din Europa unde caii circulă liber.

 

 

4. Sulina are o vegetaţie specifică dunelor, având un sol nisipos, parţial traversat de canale. Aici vei găsi cătină roşie, papură, menta broaştei, cucută de apă, cornaci şi, mai rar, nufăr alb. 

5. Chiar dacă, oficial, existenţa localităţii Sulina a fost atestată prima dată în 950, istoria nescrisă spune că acest oraș-port ar exista de prin secolele VI - VII î.H., deci ar putea avea în jur de 2700 de ani vechime, ceea ce ar plasa-o între cele mai vechi aşezări din România.

 

6. În Sulina poți vizita un cimitir maritim unic în ţară şi chiar în Europa. Un alt obiectiv turistic este Farul din Sulina, care datează din 1802. 

7. Dacă vrei să schimbi aglomeraţia din staţiunile vestite de la malul Mării cu un loc mai liniştit şi mai ieftin, poţi încerca plaja de la Sulina, unde te poţi bucura de un nisip cu adevărat fin și de cele mai frumoase răsărituri şi apusuri de soare. 

8. În Sulina s-a născut renumitul actor de teatru şi film Ion Caramitru, dar şi George Georgescu, dirijor român, academician, director al Orchestrei Filarmonice din Bucureşti.

9. Dacă plănuieşti o vacanţă la Sulina pe timpul verii, trebuie să bifezi măcar unul din festivalurile culturale care se ţin aici. Oraşul găzduieşte o serie de manifestări culturale, cum ar fi Festivalul de muzică uşoară, Ziua Marinei Române, Ziua Eroilor sau Cupa Patzaichin.

Ai toate motivele să vizitezi Sulina şi să te bucuri de frumuseţile ţării noastre!

Surse foto: adevarul.ro, primaria-sulina.ro, fotodelta.ro

Articolul urmator
Totul despre locul din România unde se spune că soarele răsare de două ori în aceeași zi
Totul despre locul din România unde se spune că soarele răsare de două ori în aceeași zi

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.7 (7)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.