Ce să faci într-un sejur pe insula Zakynthos

Luni, 11.04.2016
de Alexa Galgau

Zakynthos (sau Zante) este una dintre cele mai frumoase insule din Europa și o adevărată mândrie pentru Grecia, unde poți vedea niște peisaje de vis. Nici nu e de mirare că frumoasele broaște țestoase Caretta-Caretta au ales această insulă pentru a-și depune ouăle. Cel mai cunoscut și apreciat punct turistic de pe Zakynthos este, fără îndoială, Plaja Epavei (Navagio), însă insula este plină de colțișoare superbe, care merită descoperite în incursiunile tale dintre sesiunile de tolăneală la soare, la malul apei de un albastru incredibil.

Iată ce locuri frumoase poți vedea dacă vizitezi insula Zakynthos!

Insula Zakynthos: cele mai frumoase obiective

1. Plaja Epavei

Aceasta este una dintre cele mai vizitate și fotografiate plaje din toată Grecia. Se poate ajunge la ea doar pe apă, care are o culoare ireală în această porțiune a insulei - albastrul electric este în puține locuri la fel de viu ca aici. Epava care „împodobește” această bucățică de insulă este ca o bijuterie vintage, plină de mister și farmec. Este recomandat să vizitezi Plaja Epavei dimineața, pentru că seara poate crește nivelul apei, ceea ce ar putea crea probleme la întoarcere. În plus, temperaturile sunt mult mai plăcute dimineața, pentru că este bine cunoscut faptul că soarele este arzător în frumoasa Grecie.

2. Marathonissi

Dacă Zakynthos este un loc ideal pentru turiști, insula Marathonissi este un refugiu pentru faimoasele țestoase Caretta-Caretta care se înmulțesc aici. Plaja poate fi vizitată prin închirierea unei bărci private sau printr-un tur special organizat pentru turiști. Cei mai curajoși pot ajunge aici cu bărci canoe și au șanse destul de mari să întâlnească în cale celebrele țestoase. Insula este cu adevărat ruptă de lume și nu poți găsi aici electricitate, baruri sau orice altceva care ar putea perturba liniștea țestoaselor. De aceea, îți recomandăm să mergi aici deja aprovizionată și să fii pregătită să te bucuri de natura în care nu a intervenit omul.

3. Peșterile Keri

Peșterile Keri reprezintă unul dintre cele mai îndrăgite obiective turistice de pe insula Zakynthos. Ele sunt accesibile doar cu barca, dar se organizează multe excursii acolo, așa că nu ai de ce să îți faci griji. De-a lungul coastei există numeroase peșteri ale căror intrări înguste abia dacă ar permite turiștilor să intre înot, dar sunt și câteva care pot fi accesate cu barca. Tot în această zonă există și foarte multe plaje micuțe, de care te poți bucura tolănită la soare între vizitele la Peșterile Keri.

4. Peșterile albastre

Continuăm lista obiectivelor de vizitat pe insula Zakynthos cu Peșterile Albastre, al căror peisaj unic te vor cuceri iremediabil. Poți ajunge la ele cu propria barcă închiriată sau apelând la un tur special organizat în acest sens. Peșterile albastre sunt alcătuite din formațiuni geologice specifice de-a lungul coastei de nord-vest a insulei. Numele lor provine de la modul interesant în care apa se reflectă în peșteri, dându-le o nuanță albăstruie ireală. Unele peșteri pot fi vizitate cu barca, însă în altele poți pătrunde doar dacă ești un înotător experimentat. Există și o cale de acces pe pământ: între Agios Nikolaos și Skinari se poate ajunge la o mică moară, iar de acolo, dacă cobori 100 de trepte, poți ajunge la coasta pe care se află peșterile. La baza treptelor există niște roci care nu sunt tocmai potrivite pentru a face plajă pe ele, însă de acolo poți să înoți până la peșteri. Cei aventuroși cu siguranță vor opta pentru această variantă, pentru că este într-adevăr mult mai palpitant să descoperi singur minunățiile insulei Zakynthos.

5. Satul Bochali

Satul Bochali te va cuceri iremediabil, mai ales dacă îl vizitezi pe înserate, când luminile portului se aprind, oferind un spectacol vizual excepțional. Deși este foarte mic, satul are multe restaurante și localuri pitorești, ideale pentru o ieșire romantică. Un obiectiv pe care nu trebuie să îl ratezi în această așezare este biserica Zoodos Pigi, care este plină de icoane bizantine superbe. Totodată, mai există și un castel venețian care, deși a fost parțial distrus de cutremurul din 1953, este în continuare un punct de referință al zonei, pentru că oferă o priveliște de 360 de grade a insulei. Astfel, turiștii pot să admire insula în toată splendoarea ei.

Dacă ți-ai propus să vizitezi insula Zakynthos, nu rata aceste obiective superbe, care te vor face să te întorci de mai multe ori în acest colțișor de Rai!

Surse foto: gozakynthos.com, zakynthostravelguide.com, pinterest.com, greece.com, zanteisland.com, live-zakynthos.com

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

top 5 divahair.ro

  • vizionate
  • votate
  • discutate
  1. Top 9 cele mai frumoase restaurante din lume (412 vizite)
  1. Top 9 cele mai frumoase restaurante din lume (0 comentarii)

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!