Cele mai bune plaje din Italia de vizitat în această vară

Cele mai bune plaje din Italia de vizitat în această vară

Redactor Divahair.ro

Pentru mulți Italia înseamnă țara cu cea mai delicioasă pizza, Milano cu cele mai luxoase buticuri pentru shopping, Roma cu cele mai renumite vestigii istorice sau carnavalul din Veneția. Dar Italia este mult mai mult decât atât, de aceea, te invităm să descoperi Italia de pe mare sau mai bine spus de pe mările care o scaldă.

Litoralul Italiei are peste 7 mii de km de coastă, presărată cu unele dintre cele mai frumoase plaje și orașe de pe litoral din întreaga lume. Este excepțional prin diversitatea peisajelor, reliefului, plajelor boeme, moderne sau sălbatice, activităților de agrement. De aceea, puteți închiria o barcă în Italia și vă puteți bucura din plin de tot ce oferă cele mai frumoase plaje italiene:

Clădiri luminate pe malul mării în Italia.

Sardinia cu marea sa de smarald cu golfuri mici și mari și nisip alb pudrat este insula care uimește vizitatorii prin contrastele sale naturale, lumina și culorile. Un meleag cu tradiții străvechi, încă dominat de natura sălbatică și necontaminată. Costa de Smarald este atracția principala a insulei și una dintre cele mai exclusiviste zone de coastă de aici.

Sardinia este insula care oferă o mie de emoții. Grota lui Neptun (Grotte di Nettuno) este una dintre cele mai faimoase peșteri din Sardinia. Accesul se face cu barca, sau poți urca cele 600 de scări de unde vei avea o priveliște unică asupra întregii coaste.

Peisaj din Italia, coasta se împletește cu marea

Scala dei Turchi Agrigento (Sicilia) este deosebită de toate plajele din Italia. Scala dei Turchi formează un fundal excepțional – o stâncă albă, în formă de scară, care reflectă lumina soarelui și mărește albastrul mării de dedesubt. A fost sculptată de vânt și de mare de-a lungul secolelor pentru ca astăzi această stâncă de marlstone să ofere o priveliște spectaculoasă.

În apropiere, veți găsi  valea plină cu ruinele celor nouă temple grecești, cele mai desăvârşite vestigii din afara Greciei.

Monterosso, Regiunea Cinque Terre vă va fermeca prin priveliștea satelor multicolore care se deschide de aici. Monterosso, este cel mai mare dintre cele cinci sate de coastă cunoscute sub numele de Cinque Terre. Satul este situat pe dealuri cultivate cu lămâi, viță de vie și măslini. Plajele sale uimitoare, recifele sale frumoase și apele cristaline ale mării fac din acest mic sat unul dintre cele mai primitoare de pe Riviera Liguriană.

Monterosso este împărțit în două părți marcate de turnul medieval Aurora. Partea nouă a orașului, Fegina, este plină de viață, este reflectarea unei zone turistice, mai aglomerate. Pe de altă parte, Orașul vechi Monterosso este dominat de ruinele castelului și este caracterizat de străzi medievale înguste tipice, carruggi, cu case terasate multicolore.

Plajă în Italia

Positano este cel mai faimos și emblematic sat de pe Coasta Amalfi cu o spectaculoasă fâșie de coastă cu apele turcoaz ale Mării Mediterane pe de o parte și vârfurile Munților Lattari pe cealaltă.

Faceți o baie în apele cristaline, admirați stâncile dramatice de pe mare, relaxați-vă la o cină romantică cu vedere la apă și plimbați-vă pe străzile înguste și întortocheate sub un baldachin luxuriant de glicine și lămâi. Acestea sunt farmecele unice care fac din Positano una dintre destinațiile de top din toată Italia pentru cei care doresc să deguste atmosfera autentică „la dolce vita” a țării.

Arhitectura clădirilor din Italia

Forte dei Marmi (Toscana) este locul preferat de către cei care iubesc să se piardă printre luxoasele buticuri, printre restaurantele cu stele Michelin și plaje exclusiviste. 

Asta nu înseamnă că trebuie să fii bogat sau faimos pentru a vizita această plajă! Există ceva pentru toată lumea în Forte dei Marmi, de la înotul în Marea Mediterană până la cumpărături la celebra sa piață, de la mersul cu bicicleta pe promenadă până la degustarea fructelor de mare delicioase ale regiunii. Și cine nu a auzit de faimoasele vinuri din Toscana. Ei bine, aici le găsiți din plin și sunt atât de speciale atunci când le savurezi la o terasă sub briza mării.

Plajele Italiei sunt cele mai potrivite pentru a experimenta adevăratul „Dolce far niente”.

Ce sanse sunt sa te indragostesti vara aceasta?
Incepe quiz
Ce sanse sunt sa te indragostesti vara aceasta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.