Cele mai trăznite muzee din Europa. Tu ai vizitat vreunul?

Cele mai trăznite muzee din Europa. Tu ai vizitat vreunul?

Redactor Divahair.ro

Daca esti in cautarea unor obiective turistice mai putin obisnuite, iti prezentam o listă cu muzee traznite la care trebuie sa ajungi macar o data in viata. Sunt și în București astfel de locuri și poți verifica aici lista firme București pe termene.ro, dar cele din lista sunt cu adevarat iesite din comun.

muzeu

Muzeul falusurilor

Reykjaví, Islada

In Muzeul falusurilor din Islanda sunt expuse 283 exemplare de falusuri de la 93 de mamifere, fiind probabil singura colectie de acest gen din lume. De asemenea, mai pot fi văzute ustensile si alte obiecte care au legatura cu tema muzeului. A fost înființat în 1974, iar primul exponat a aparținut unui taur. Daca vreti sa il vizitati cu familia, trebuie sa stiti ca accesul este permis numai copiilor peste 13 ani. Intrarea costa 1250 coroane islandeze, iar pentru copii este gratuita. Este deschis in fiecare zi intre orele 10-18 in perioada de vara, iar iarna intre 11 si 18.

Muzeul Aparatelor de Tuns Iarba

Southport, Marea Britanie

Muzeul gazduieste 200 de modele de masini de tuns iarba, fiind cea mai mare colectie din lume de acest fel. Proprietarul, Brian Radam, a inceput sa le stranga inca din 1945. Muzeul isi propune sa fie mai mult de atat si le ofera doritorilor si consultanta sau service pentru aparatele lor. Poate fi vizitat in fiecare zi intre orele 9.30 si 17.30.

Muzeul relatiilor esuate

Zagreb, Croatia

Pornit ca o expozitie intineratnta, Muzeul Relatiilor Esuate a devenit o entitate de sine statatoare si a cucerit publicul, ajungand sa cucereasca distinctii pretioase de la autoritatile din domeniu. Persoane cu inimile zdrobite din intrega lume au donat obiecte cu povesti fascinante astfel incat colectia a crescut considerabil, transformand deznadejdea unei relatii terminate in emotia gasirii puterii de a merge mai departe. In perioada verii se poate vizita in intervalul 9-22.00, iar iarna intre orele 9.00-21.00. Adultii platesc 25 kuna, iar copiii 20.

Muzeul vampirilor

Paris, Franta

Muzeul Vampirilor este mai degraba o colectie privata de obiecte, care se poate vizita doar cu programare. Aici puteti vedea tot ce are legatura cu vampirii de la afise de filme la pisici mumificate. Taxa de intrare este de 7 euro si este bine sa stiti cat de cat franceza pentru a va putea programa.

Muzeul inghetatei

Deschis in 2012, muzeul isi propune sa fie un centru de excelenta dedicat culturii, tehnologiei si istoriei inghetatei. Veti trece prin toata istoria desertului rece, incepand cu perioada romana pana in prezent. Pentru cei interesati, se organizeaza si diverse ateliere pentru prepararea inghetatei, atat pentru adulti, cat si pentru copii. Taxa de intrarea in muzeu este 5 euro, iar atelierele au preturi cuprinse intre 20 si 45 de euro, in functie de complexitate.

Muzeul sexului

Amsterdam, Olanda

Venustemple este cel mai vechi muzeu dedicat sexului din lume si contine obiecte dintre cele mai diverse de la fotografii la inregistrari video, la picturi și alte feluri de obiecte. Taxa de intrare este de 4 euro, iar varsta minima este de 16 ani.

Muzeul neonului

Varsovia, Polonia

Muzeul Neonului este dedicat perioadei comuniste si este realizat din initiativa privata de David Hill si Ilona Karwinska. Expozitii din cadrul acestui muzeu au putut fi vazute si la Londra, Amsterdam si Luxembourg. Poate fi vizitat de marti pana sambata intre 12 si 17, iar duminica intre 12 si 16. Tururile ghidate costa 100 zloti.

Muzeul Zgarzilor pentru Caini

Leeds Castle, Anglia

Colectia gazduieste peste 100 de modele de zgarzi pentru catei, dar si alte obiecte conexe. Unele exemplare au peste 500 de ani, iar altele prezinta ultimele trenduri in moda canina. Vara se poate vizita in intervalul 10.00-17.00, iar iarna pana la ora 15.00. Costul unui bilet pentru un adult este de 19.75 si poate fi folosit pe parcursul unui an întreg.

Muzeul Dricurilor

Barcelona, Spania

Muzeul a fost inaugurat in 1970 si este unic in Europa. Colectia gazduieste 13 dricuri, 6 calesti pentru transportul familiei si prietenilor la inmormantare si 3 dricuri cu motor. Unele dintre piesele expuse au peste 300 de ani si sunt adevarate opere de arta. Pe langa aceasta colectie, vizitatorii au acces si la biblioteca cimitirului din Barcelona, care contine peste 3600 de carti, reviste si alte obiecte care au legatura cu traditiile funerare din acest oras. Se poate vizita in fiecare zi intre 10 si 14, iar accesul este gratuit.

Muzeul crimei si torturii medievale

San Gimignano, Italia

Muzeul gazduieste tot felul de obiecte de la scaune folosite pentru tortuta in vremea Inchizitiei pana la lanturi si foarfece. Muzeul a fost deschis pentru a trage un semnal de alarma cu privire la respectarea drepturilor omului in vremurile moderne prin reamintirea ororilor care s-au produs in Evul Mediu. Poate fi vizitat sambata si duminica intre orele 11-13/ 14-18 in perioada iernii, iar vara 10-13/ 14-19. Taxa de intrare este de 10 euro.

Muzeul Evantaielor

Londra, Marea Britanie

Muzeul gazduieste peste 4000 de evantaie din intreaga lume, unele datand din secolul al XI-lea. Acestea sunt prezentate oferindu-se si contextul istoric, social si economic in care au fost folosite. Joia si duminica vizitatorii pot servi ceaiul intr-o atmosfera eleganta, in interiorul muzeului. Poate fi vizitat de joi pana sambata in intervalul 11-17, iar duminca intre orele 12 si 17. Taxa de intrare este de 4 lire pentru adulti si 3 lire pentru copiii peste 7 ani.

Muzeul Pisicilor

Moscova, Rusia

Proprietarii muzeului spun ca au colectionat tot ce are legatura cu pisicile atat in arta, cat si in viata de zi cu zi. Astfel, au ajuns la 1500 de exponate din sfera artistica. Muzeul poate fi vizitat zilnic intre ore 9 si 17.30, dar este indicat sa va programati inainte de a ajunge.

Articolul urmator
Lista capitalelor culturale din 2024. Merită vizitate!
Lista capitalelor culturale din 2024. Merită vizitate!
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari
Incepe quiz
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.