Cele mai spectaculoase atractii turistice din lume

Cele mai spectaculoase atractii turistice din lume

Raluca Apostolescu

Faimoase pentru atractiile lor turistice spectaculoase, aceste destinatii iti ofera ocazia sa fotografiezi unele dintre cele mai frumoase privelisti si sa vizitezi obiective cu adevarat deosebite. Daca vrei sa descoperi care sunt aceste locuri, atunci iti propun sa citesti propunerile de mai jos. 

1. Meteora, Grecia

Pe lista celor mai spectaculoase obiective turistice pe care nu trebuie sa le ratezi se regaseste si complexul manastiresc Meteora, aflat in centrul Greciei. Construite direct pe stanci, la peste 300 de metri altitudine, manastirile iti ofera privelisti de vis si ocazia unei experiente unice. Accesul la cele 6 biserici, singurele din cele 24 care inca mai exista, este facilitat de treptele si podurile din lemn construite ulterior. Pe langa frumusetea rapitoare a locului care atrage anual mii de turisti, complexul este recunoscut si datorita importantei religioase.


 mmanastirea meteora

2. Masada, Israel

O tara bogata in obiective culturale impregnate cu istorie, Israel iti ofera sansa sa bifezi o atractie turistica spectaculoasa si foarte populara. Aflata in topul preferintelor calatorilor, Masada, o fortareata antica ridicata pe un platou si trasformata in palat de catre regele Irod cel Mare, trebuie bifata si de tine, daca ajungi in aceasta destinatie. Panorama impresionanta si ruinele acestei vaste fortificatii sunt principalele motive pentru care nu ar trebui sa ratezi aceasta atractie spectaculoasa.

 masada din israel

3. Taj Mahal, India

Devenit un simbol al Indiei, aceasta perla arhitecturala numita Taj Mahal se numara printre cele mai spectaculoase si vizitate atractii din lume. Constructia din Agra, ridicata de imparatul Shah Jahan in secolul al XVII-lea, este un mausoleu dedicat sotiei sale Mumtaz Mahal, fiind si locul unde se afla sicriele celor doua capete incoronate. Complexul include pe langa impresionantul edificiu si superba gradina, o moschee, dar si alte cateva mausolee mai mici unde sunt ingropate celelalte sotii ale imparatului.

 taj mahal

4. Bath, Anglia

O destinatie vizata de multi turisti datorita diversitatii sale culturale, Anglia este alegerea ideala daca esti in cautarea unui loc impanzit de atractii spectaculoase. Printre cele mai interesante obiective turistice pe care le poti bifa in afara Londrei se numara si orasul Bath. Vestigiile arheologice ale acestui oras ridicat de romani includ un impresionant templu cladit in secolul I d.Hr., dar si celebrele bai romane.

 bath din anglia

5. Marele Buddha din Leshan, China

O atractie turistica spectaculoasa, dar nu la fel de cunoscuta turistilor precum alte obiective din China, este uriasa statuie a lui Buddha din provincia Sichuan. Constructia pentru impozanta statuie care masoara 71 de metri a inceput in secolul al VIII-lea la initiativa unui calugar care voia sa il induplece pe Buddha sa nu mai inunde regiunea aflata la confluenta a 3 rauri. Legenda, conform careia calugarul si-a scos singur ochii pentru a-si dovedi buna intentie, fac locul si mai interesant. 

 marele buddha din leshan

Fie ca vrei sa vizitezi obiective interesante, fie ca doresti sa iti imbogatesti albumul foto de vacanta, aceste destinatii iti ofera cateva dintre cele mai spectaculoase atractii turistice din lume. Tu ce ai vrea sa vizitezi?

Articolul urmator
Lista capitalelor culturale din 2024. Merită vizitate!
Lista capitalelor culturale din 2024. Merită vizitate!
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari
Incepe quiz
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (25)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.