De ce să nu arunci niciodată biletul de avion

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Dacă ai mers vreodată cu avionul, atunci probabil știi că fără un bilet nu poți să călătorești. Totuși, puține persoane au grijă de bilet și îl aruncă adesea la gunoi în aeroport, îl lasă în avion, în taxi sau în camera de hotel. Dacă te regăsești în această descriere, atunci este timpul să îți schimbi vechile obiceiuri!

Biletul de avion este foarte important, iar acest lucru nu se datorează doar faptului că îți oferă acces în avion. Conform unui raport efectuat de USA Today, biletul de avion poate dezvălui mai multe informații despre tine decât ai crede, care pot fi folosite de persoane care nu au tocmai intenții bune și care pot folosi datele tale în anumite scopuri. Ești curioasă cum este posibil acest lucru? Află mai jos!

barbat in aeroport cu bilet si pasaport in mana

Iată de ce nu trebuie să arunci niciodată biletul de avion!

Deși ai crede că biletul de avion îți arată doar ora decolării, poarta de îmbarcare și numărul locului, în mâini nepotrivite, acesta poate să ofere informații personale despre călător. După atacul terorist de la 11 septembrie, toate agențiile de securitate din fiecare țară au regândit biletele de avion, astfel încât să poată determina mai ușor care pasager prezintă un grad ridicat de risc și care nu. Pentru a plasa călătorii într-o anumită categorie, sistemul colectează cât mai multe informații posibile despre tine și le introduce într-o bază de date.

Aceaste informații sunt apoi „mutate” în codul de bare de pe biletul tău de avion. De fiecare dată când biletul este scanat, agenții de la aeroport află exact cine ești. Din acest motiv, ar trebui să ai mai multă grijă cui îi arăți biletul, dar și unde alegi să îl lași!

femeie cu bilet de avion si pasaport in mana

Conform USA Today, codul QR de pe biletul de avion poate fi folosit de hackeri pentru a afla informații personale despre tine, inclusiv naționalitatea, numărul pașaportului, data nașterii, țara de reședință, adresa de domiciliu, locul de muncă sau adresa de e-mail. Hackerii mai pot afla aceste informații și din numărul de zbor înregistrat, care se află tot pe pașaport.

De asemenea, dacă accesezi des contul tău de la compania aeriană, detaliile legate de următoarea ta călătorie pot fi aflate mult mai ușor, potrivit KrebsOnSecurity.com. Hackerii pot modifica apoi aceste informații după bunul plac. Tot ce trebuie să facă este să folosească o aplicație pentru scanarea codului de bare sau un site care poate decodifica informațiile.

Vezi în filmulețul de mai jos cum poți deveni victima unui furt de identitate!

Așadar, data viitoare când te gândești să arunci biletul imediat după ce cobori din avion, adu-ți aminte de aceste informații!

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (6)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.