Dobrogea, o zona ce merita sa fie descoperita

Cuprins
Poate ca nu stiai pana acum, dar Muntii Macinului din Dobrogea sunt cei mai vechi munti de la noi din tara, in ciuda altitudinii lor destul de mici... De fapt, multa lume nici nu stie de existenta lor, asociind Dobrogea cu litoralul si Delta. Tocmai de aceea am ales sa-ti vorbesc astazi despre aceasta regiune; pentru ca merita sa fie explorata mai mult, pentru ca are potential si pentru ca ascunde niste locuri cu adevarat uluitoare de existenta carora putina lume stie.
Cum ajungi in Dobrogea
Ajungi in Dobrogea cu masina, microbuzul sau trenul. Daca esti amatoare de senzatii tari poti ajunge chiar si cu bicicleta. Daca stai intr-un oras asezat de-a lungul Dunarii ai si optiunea vaporului, iar daca stai in celalalt capat al tarii poti incerca si varianta cu avionul. Pana la urma, sa nu uitam ca avem un aeroport si in Constanta...
Clima
In Dobrogea se simte influenta Marii Negre, iar asta inseamna temperaturi medii anuale de peste 10 grade, iar vara de maximum 30-33. Noptile sunt insa racoroase, iar vantul bate si el moderat pe tot parcursul anului.
Ce sa vizitezi
Ti-as spune Delta in primul rand, Muntii Macinului in cel de-al doilea rand si abia apoi litoralul. Pana la urma cu totii am vazut de-a lungul anilor o parte din, daca nu toate, statiunile de pe litoral. De ce n-ai alege sa explorezi, asadar, nordul acestei zone?
Tulcea este un oras frumos care face legatura intre uscat si toate asezarile din Delta. Un drum la Tulcea, poate sa insemne mai apoi o excursie pe oricare dintre bratele Dunarii, poti vizita satele de pescari, fostul port Sulina sau Sfantu Gheorghe, locul in care Dunarea se varsa in Marea Neagra. Poti vizita lacurile din nordul Dobrogei si Muntii Macinului despre care iti spuneam. Ai atatea de vazut!
Recomandare DivaHair
Iti recomand, printre toate aceste obiective, sa vizitezi Cetatea Enisala. Construita pe vremea Imperiului Bizantin, cetatea are ziduri si turnuri care stau inca in picioare. Este situata in zona Babadag si mai este numita si Cetatea Heracleea.
Ce sa mananci
Mancarea dobdogeana este influentata de bucataria oriental. Vei gasi deci, in aceasta zona, multe preparate din carne si peste, dar si multe dulciuri specifice. Incearca neaparat baclavalele si sarailiile!
Unde sa te cazezi
Daca vrei sa mergi cu masina si sa vizitezi Dobrogea de la un capat la altul, nu trebuie sa-ti faci griji prea mari legate de cazare. Vei gasi relativ usor pensiuni si case inscrise in circuitul turistic, la preturi accesibile. In cazul in care te opresti in orasele mari, poti sta bineinteles si la hoteluri, mai ales ca in aceasta perioada preturile au scazut considerabil, pentru ca sezonul estival s-a incheiat.
Surse foto: pinterest.com, Instagram.com