Imagini extraordinare surprinse de pe cel mai înalt vârf de munte din România

Imagini extraordinare surprinse de pe cel mai înalt vârf de munte din România

Redactor Alexa Galgau

În România ai cu ce să îți clătești privirea în orice regiune ai merge, pentru că la capitolul peisaje nu ducem lipsă de absolut nimic. Putem admira marea, lacurile superbe, întinderile verzi ale pădurilor sau munții impunători, dar nimic nu se compară cu priveliștea de care ai parte odată ce ai ajuns la cele mai înalte piscuri montane, de unde îți poți da seama cu adevărat de măreția naturii și de micimea omului.

Poate că nici nu te poți numi român adevărat până nu ai făcut un traseu pe cel mai înalt munte din România și nu ai privit plaiurile autohtone de pe Vârful Moldoveanu, aflat la o altitudine de 2544 m. Dacă nu ai făcut încă această excursie, te ajutăm cu un „preview” și îți prezentăm câteva poze care îți vor tăia răsuflarea!

Imagini surprinse de pe cel mai înalt munte din România

Munții Făgăraș au cel mai înalt vârf din România: Moldoveanu. Se spune că numele acestuia ar proveni de la un cioban care ar fi mers cu oile la păscut acolo acum două secole. Vârful Moldoveanu este înconjurat de piscuri montane, așa că trebuie să ajungi pe creasta Făgărașului pentru a-l putea vedea. Chiar dacă ai învățat despre el la ora de geografie, nu poți să înțelegi cât de frumos este până nu faci traseul până în vârf, unde, după ce tragi în piept o porție zdravană de aer curat, te poți bucura de peisaje minunate!

 

Vremea în vârf de munte este capricioasă și schimbătoare. Când bate soarele, îi simți căldura arzătoare cuprinzându-te, iar când apar norii, în decurs de câteva minute, simți cum te cuprinde frigul de munte, aspru, dar revigorant în același timp.

Traseul spre Vârful Moldoveanu nu este cel mai dificil, dar nici nu te poți aștepta să îl faci într-o singură zi, mai ales dacă alegi varianta Bâlea - Vf. Moldoveanu, din două motive: te-ar extenua (mai ales dacă nu ești într-o formă fizică excelentă) și nu ai mai putea savura fiecare bucățică de peisaj idilic cu care te întâmpină acest traseu.

După un traseu atât de lung, dar plin de priveliști care îți taie răsuflarea, ajungi în cele din urmă la Moldoveanu, cel mai înalt vârf montan din România. Ne imaginăm că satisfacția de a ajunge acolo este egalată doar de fericirea de a privi plaiurile de la cea mai mare înălțime din țară!

Nici nu e de mirare că Munții Făgăraș au devenit în ultimii ani un obiectiv apreciat nu doar de români, ci și de străini, mai ales de cei îndrăgostiți de alpinism. Oricât de mulți oameni ar face traseul spre Vârful Moldoveanu, odată ce ajungi sus nu poți decât să trăiești un sentiment de izolare plăcută - sunteți acolo doar tu și natura.

Tu ai fost până acum pe cel mai înalt vârf de munte din România?

Pentru că tot vorbim despre excursii la munte, iată ce zone montane să vizitezi în România în 2016! Citește și aceste sfaturi dacă vrei să mergi cu cortul la munte!

Surse foto: ghiduri-turistice.info

Articolul urmator
14 stațiuni balneare care te vor ajuta să tratezi problemele coloanei
14 stațiuni balneare care te vor ajuta să tratezi problemele coloanei
Ce vedeta din Romania esti?
Incepe quiz
Ce vedeta din Romania esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.