Lacul Sfanta Ana: harta si idei de trasee

Lacul Sfanta Ana: harta si idei de trasee

Cristina Tarziu

Daca inca esti in proces de descoperire a zonelor pitoresti din Romania sau daca doar vrei sa te bucuri de ultimele zile calduroase din acest an intr-un loc cu natura, apa si paduri cat vezi cu ochii, iti spunem de ce Lacul Sfanta Ana e locul unde trebuie sa ajungi si care sunt cele mai frumoase trasee turistice din zona.

  

Lacul Sfanta Ana: harta si acces

Lacul Sfanta Ana este situat la altitudinea de 946 de metri, pe fundul craterului vulcanului stins Ciomatu Mare din masivul vulcanic Puciosu, in judetul Harghita, in apropiere de statiunea Tusnad. Este singurul lac vulcanic din Romania, cu o suprafata de 19,50 de hectare si o adancime maxima de 7 metri. Neavand izvoare, lacul se umple doar datorita precipitatiilor, iar apa este foarte pura si limpede.


La Lacul Sfanta Ana se ajunge cu masina pe drumul judetean 113A:Venind dinspre Brasov:Venind dinspre Baile Tusnad:

Lacul Sfanta Ana: trasee turistice


Daca vii de pe DN 12, din directia Sfantu Gheorghe, accesul catre lacul Sfanta Ana se face cu masina dinspre Bixad. Dinspre Targul Secuiesc, tot cu masina, catre lac se ajunge prin Baile Balvanyos.

Daca, insa, ai chef de un pic de aventura, iti poti lasa masina in Bixad si sa pornesti catre lac pe jos. Traseul dureaza aproximativ 2 ore, este de dificultate medie si trece prin sat si prin padure, iar privelistile sunt superbe.

Alte trasee turistice pentru drumetii in zona sunt:

Baile Tusnad - Lacul Sfanta Ana, cu o lungime de 6,7 km si o durata medie de parcurgere de 2,5 - 3 ore. Poteca este bine delimitata, porneste din centrul orasului Baile Tusnad, urca pe langa izvoarele Apor si Mikes si apoi se coboara pana la cabana.

Baile Tusnad - Piscul Cetatii - Cabana Sfanta Ana -Bixad: pentru ca este foarte lung (14,7 km) si dificil (diferente mari de nivel si o durata de parcurgere de 5-6 ore) acest traseu este recomandat doar persoanelor echipate pentru drumetii si intr-o conditie fizica buna.

Paraul Varghis - Pustia - Cabana Sfanta Ana este un traseu recomandat pentru toate categoriile de varsta, este usor accesibil in orice sezon, are o lungime de 5,5 km si o durata medie de parcurgere de 1,5-2,5 ore.

Daca vrei sa vizitezi Baile Balvanyos, o poti face pe jos, dinspre lac. Traseul are o lungime de 8,5 km, durata de parcurgere este de aproximativ 3-4 ore, iar poteca este accesibila pe tot parcursul anului.

Drumetii poti face si pe marginea craterului - parcurgerea totala dureaza cam o ora si jumatate - sau dinspre Lazaresti inspre Lacul Sfanta Ana, cu o durata medie de 3 ore si jumatate. Aceste doua trasee turistice sunt accesibile si ciclistilor.

Lacul Sfanta Ana este un loc al aventurilor, dar si al relaxarii, turisti din toata tara venind aici pentru natura, dar si pentru a se scalda in apa cristalina. E un loc grozav din Romania, pe care trebuie sa-l vizitezi, indiferent ca o faci la picior sau in confortul masinii personale.

Surse foto: maps.google.ro, szentanna-to.ro

Articolul urmator
Litoralul românesc: de ce să îl alegi și unde sunt cele mai frumoase plaje
Litoralul românesc: de ce să îl alegi și unde sunt cele mai frumoase plaje
Care e cea mai sexy parte a corpului tau?
Incepe quiz
Care e cea mai sexy parte a corpului tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (6)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - travel

    1. Lista capitalelor culturale din 2024. Merită vizitate! (83 vizite)