Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

Mergi într-o vacanţă de neuitat în Brazilia, cu bani puţini!

Miercuri, 15.02.2017

Ştim, e încă februarie şi vacanţa de vară pare mai îndepărtată ca oricând, dar noi am găsit cel mai bun remediu împotriva frigului şi a ninsorilor din România: ne lăsăm mângâiate de visul unei vacanţe exotice în Brazilia, cu soare din plin, vegetaţie luxuriantă şi nisip fin, alint pentru bietele noastre picioare obosite.

Am spus cumva vis? Ne corectăm, pentru că iluziile noastre sunt foarte aproape să devină realitate! Acum te poţi relaxa într-o vacanţă de neuitat în Brazilia, una dintre destinaţiile de top ale lumii, cu bani puţini!

Vacanţa vieţii tale, în Brazilia, un chilipir!

Nu îţi vine să crezi? Şi nouă ne-a fost greu! Cu toate acestea, e cât se poate de adevărat: poţi petrece două săptămâni de vis în Brazilia, cu o sumă mai mult decât avantajoasă!

vacanta in brazilia

Dacă nu te-am convins încă, ţi-am pregătit impresiile Andei şi ale lui Ionuţ, autorii travelship.ro, care au făcut din pasiunea de a călători o meserie, vizitând până în prezent 30 de ţări. Se bucură de toată admiraţia şi respectul nostru, aşa că am apelat la ei pentru cele mai bune sugestii ale unei vacanţe de neuitat în exotica Brazilie.

Cei doi au vizitat Brazilia în 2015, cu un buget de doar 1500 de euro de persoană, bucurându-se de frumuseţile vibrante, de vegetaţia luxuriantă, de coloritul local al zonei şi de oraşele cosmopolite Rio de Janeiro şi Sao Paulo într-o excursie de 2 săptămâni.

Localnicii spun că Dumnezeu este brazilian, ne povestesc Anda şi Ionuţ, ceea ce nu ne miră, date fiind frumuseţile extraordinare cu care acest tărâm de poveste a fost înzestrat! Ţara tuturor superlativelor, aşa cum o numesc cei doi ghizi ai noştri, este pe cale să se transforme într-una dintre cele mai mari puteri economice ale lumii (se preconizează că până în 2030 va depăşi Germania) şi are o întindere echivalentă cu 85% din suprafaţa Europei: mai ai nevoie de motive să fii impresionată?

Anda şi Ionuţ îţi recomandă să ceri Braziliei ceea ce îţi doreşti, pentru că îţi va oferi cu mărinimie! Cu alte cuvinte, va trebui să fii conştientă că nu vei reuşi să îi descoperi tot farmecul într-o călătorie de doar 2 săptămâni, aşa că este de preferat să te concentrezi pe genul de vacanţă la care visezi! Da, e atât de uşor!

Dacă ai sufletul croit după cel al unei luptătoare, trebuie să îţi satisfaci setea de aventură cu un periplu prin jungla amazoniană. Aşteaptă-te la vegetaţie luxuriantă, la peisaje care îţi taie răsuflarea, la pericol care îţi pompează adrenalină în vene, dar şi la o senzaţie de viaţă trăită la intensitate maximă. Zona Manaus-Amazon cuprinde una dintre cele mai mari întinderi de pădure tropicală, rai al biodiversităţii, şi va constitui o experienţă pe care ţi-o vei aminti pe tot parcursul vieţii.

Anda şi Ionuţ te îndeamnă să nu uiţi să îţi faci vaccinul împotriva febrei galbene şi să iei pastilele contra malariei, dar să te înarmezi şi cu un spray vajnic împotriva insectelor, pe care să îl achiziţionezi însă din Brazilia, deoarece formulele lor sunt mai eficiente decât cele autohtone.

Nu uita nici rezervele de curaj acasă, dar nici stropul de precauţie care face diferenţa dintre o vacanţă minunată şi un fiasco: nu este recomandat să petreci mai mult de 2-3 nopţi în junglă, nu neapărat din cauza pericolului reprezentat de crocodili şi alte vietăţi de poveste, cât prin prisma zgomotului continuu, a umezelii şi a căldurii care îi poate decima şi pe cei mai puternici.

Dimpotrivă, dacă tot ce îţi doreşti este să te lăfăi la soare şi să te colorezi temeinic, într-un strat caramel care strigă Copacabana din toate puterile, şi nici nu îţi trece prin cap să te pui în pericol prin hăţişurile junglei amazoniene, un periplu pe plajele de pe Costa Verde este exact ceea ce ai nevoie. Întinzându-se de la Itaguaí (rio de Janeiro) până la Santos (Sao Paolo), Costa Verde este întruchiparea paradisului pe pământ. Gândeşte-te la nisipuri nesfârşite care îţi gâdilă tălpile, la soare arzător care te va face să uiţi de toate vitregiile iernii şi la negustori care trec agale pe lângă tine, tentându-te cu tot felul de delicii exotice!

Dacă te saturi cumva de lenevit la soare (noi nu credem că vom reuşi vreodată această performanţă), te poţi oricând delecta cu plimbări pitoreşti prin orăşelele coloniale. Paraty e un adevărat dar de la Dumnezeu, cu străduţele sale colorate şi cu oamenii cu suflet de aur.

Ţi-ai dori să guşti din frumuseţile naturii, dar parcă nu te-ai încumeta să te aventurezi prin junglă? Cascada Iguazu este un spectacol pe care nu ai cum să îl uiți! Cele mai mari căderi de apă din lume nu puteau aparţine doar Braziliei, pentru că frumuseţea trebuie împărţită, dar statul Carioca a dăruit cu generozitate şi Argentinei din norocul său. Imaginează-ţi apă curgând furioasă, cascade măreţe şi, din nou, vegetaţie luxuriantă întinsă la picioarele tale. Dacă ar trebui să dăm o definiţie minunii, noi suntem sigure că acest loc i-ar face dreptate!

Să nu rămâi cu impresia că Brazilia este doar un paradis al naturii! Instinctul cosmopolit din tine va fi satisfăcut de cele două oraşe importante ale statului, Rio de Janeiro şi Sao Paolo. Imaginează-te admirând statuia lui Iisus din Rio, dintr-odată perfect conştientă de faptul că viaţa e o binecuvântare, plimbându-te printre zgârie-norii metropolei, în Rio Downtown, aruncând o privire pe celebrul stadion Maracanã sau pur şi simplu mergând la cumpărături, făcând plajă şi bucurându-te de natură. Ai grijă însă la buzunare, pentru că pericolele din Bucureşti sunt infime faţă de cele din oraşul-gazdă al celui mai frumos carnaval al lumii!

Sao Paulo e chiar mai populat decât Rio, deşi nu la fel de colorat! Al 12-lea cel mai locuit oraş al umanităţii şi primul din emisfera sudică, Sao Paolo e mai cosmopolit şi seamănă mai mult cu oraşele europene şi americane. Plin de activităţi culturale, cu diaspore numeroase, eclectic şi strălucitor, este considerat o locaţie mai sigură decât Rio.

Orice ai alege, aventuri toride în junglă, oraşe cosmopolite şi colorate, băi de soare pe cele mai frumoase plaje ale lumii sau pur şi simplu o reîntoarcere în sânul Mamei Naturi, Brazilia este gata să îţi satisfacă orice dorinţă! Noi am lăsat deoparte orice năzuinţă; în 2017, cea mai aprigă dorință a noastră este să vizităm acest tărâm fermecat!

Intră şi tu pe pagina de Facebook a norocoşilor Anda şi Ionuţ de la Travelship, pentru a te delecta cu alte minunăţii din Brazilia, dar şi de pe tot cuprinsul globului!

Surse foto: Pixabay, Facebook

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  top 5 divahair.ro

  • vizionate
  • votate
  • discutate

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!