Top 10 cele mai bune locuri în care să călătorești singură

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Ai nevoie de o pauză sau pur și simplu o vacanță de una singură a fost mereu pe lista ta de dorințe? Există câteva destinații absolut spectaculoase și foarte sigure pe care pe poți alege dacă plănuiești să călătorești fără partener sau prieteni.

Fie că vrei să descoperi noi culturi, să privești peisaje mirifice sau să guști din preparate inedite, cu siguranță există un loc potrivit pentru a-ți satisface curiozitățile. Divahair.ro a realizat un top cu 10 locuri ideale în care poți să pleci singură. Află totul, în galeria foto!

Surse articol: RD.com / Forbes / Bemytravelmuse

Costa Rica

Costa Rica

Prima destinație pe care trebuie să o ai în vedere dacă îți dorești să călătorești singură este Costa Rica. Oamenii de acolo sunt amabili și primitori, iar vremea mixtă este ideală dacă vrei să te bronzezi într-o zi, apoi în următoarea să te răcorești sub o ploaie caldă. Indiferent dacă alegi să te plimbi pe țărm sau să faci drumeții prin pădurile tropicale, este foarte important să ai cu tine o baterie externă. Să fim serioși... îți va muri destul de repede telefonul făcând continuu fotografii cu maimuțe simpatice, apusuri de soare și curcubee. 

Sursa foto: Instagram

Templele de la muntele Koya, Japonia

Templele de la muntele Koya, Japonia

Dacă alegi să vizitezi Japonia ar trebui să profiți de ocazie pentru a merge în mai multe orașe, însă o destinație pe care ar trebui să o adaugi pe lista ta este Muntele Koya. Acesta este poziționat între orașele Osaka și Kyoto și are amplasat la bază un sătuc ce oferă o experiență unică de viață. Poți rămâne peste noapte într-un templu budist experimentând ritualurile pentru care japonezii sunt cunoscuți în toată lumea.

Vei avea ocazia de a dormi pe o saltea tradițională, iar călugării îți vor oferi preparate vegetariene pe care să le servești în camera ta, apoi te poți răsfăța cu o baie cu uleiuri parfumate. Dimineața, localnicii pun la dispoziție și un curs de meditație cu un maestru. Dacă dorești să te redescoperi, cu siguranță acesta este locul perfect. 

Sursa foto: Instagram

Toscana, Italia

Toscana, Italia

În loc să explorezi ținuturi interesante doar citind despre ele în paginile unui roman de dragoste poți face acest lucru în realitate. Fă-ți bagajele și aventurează-te într-o călătorie în orașul Toscana, din Italia, care a furat inimile tuturor celor care l-au vizitat. Este o adevărată evadare din viața cotidiană și poți avea ocazia de a face plimbări lejere cu autobuzul sau la pas sau de a gusta unele dintre cele mai bune soiuri de vin din lume. Este o destinație ideală dacă vrei să călătorești singură pentru că oamenii sunt primitori și de ajutor și nu îți va fi dificil să te orientezi.

Sursa foto: Instagram

Mykonos, Grecia

Mykonos, Grecia

Când vezi pentru prima oară apele albastre ale Mării Egee rămâi vrăjit de frumusețea lor pentru totdeauna. Stațiunea Mykonos din Grecia este recunoscută pentru viața de noapte animată, dar și pentru peisajele demne de un loc fruntaș pe contul de Instagram. Te poți răsfăța gustând preparate tradiționale grecești, în special salatele și fructele de mare, apoi să servești un cocktail la o tavernă pe plajă, sub cerul înstelat.

Surse foto: IStock, Instagram

Articolul urmator Templul Ursitelor: locul sfânt care împlinește dorințele turiștilor

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.