Topul celor mai frumoase cascade din lume

Topul celor mai frumoase cascade din lume

Raluca Apostolescu

Pasionatilor de peisaje de o frumusete rapitoare si de minuni naturale unice in lume le recomand sa viziteze cele mai frumoase si spectaculoase cascade din lume. Daca te numeri printre ei, atunci te invit sa descoperi sugestiile de mai jos.

1. Cascada Gullfoss, Islanda

Una dintre cele mai impresionante si frumoase cascade din lume, Gullfoss este si printre cele mai populare obiective turistice din Islanda. Cele 2 trepte ale acestei superbe cascade creeaza un contrast interesant intre apa ruginie colorata de sedimente si spuma alba formata la varsare.

2. Cascada Victoria, Zimbabwe

Celor aflati in cautarea unui spectacol al naturii de-a dreptul impresionant le sugerez sa viziteze superba cascada Victoria, una dintre cele mai frumoase cascade din lume. Fiind considerata una dintre cele mai importante atractii turistice din Africa, aceasta cascada impresioneaza prin dimensiuni, masoara peste 1 km latime si peste 100 de metri adancime.

  

3. Cascada Niagara

Cu siguranta una dintre cele mai celebre cascade din lume, Niagara se regaseste si in topul celor mai frumoase si populare cascade din lume. Numele acestui obiectiv turistic este asociat cu cel al diversilor temerari care au incercat tot felul de sporturi extreme in acest loc, de la plonjatul in butoaie, pana la mersul pe franghie.

  

4. Cascada Kaieteur, Guyana

Cu o inaltime totala de 251 de metri, de patru ori mai inalta decat faimoasa Niagara, cascada Kaieteur se regaseste in topul celor mai frumoase cascade din lume. Situata la granita dintre Zambia si Zimbabwe, acest obiectiv turisitc se mandreste cu locul 19 in topul celor mai mari cascade in functie de volum de apa.

  

5. Cascadele Plitvice, Croatia

Cel mai vechi parc national din sud-estul Europei si cel mai mare din Croatia, parcul Plitvice este mandrul posesor al unei impresionante colectii de lacuri si cascade. Cele 2 cascade adapostite de acest obiectiv sunt considerate si unele dintre cele mai frumoase cascade din lume, aceste minuni naturale sporind farmecul popularului parc.

6. Cascada Detian, China

Situata la granita dintre Vietnam si provincia Guangxi, din China, cascada Detian este considerata una dintre cele mai frumoase cascade din lume, fiind in acelasi timp si cea mai mare cascada transnationala din Asia si a patra din lume. Panorama impresionanta, dominata de treptele cascadei reprezinte un motiv suficient de bun ca sa vizitezi acest colt de rai.

7. Cascada Baatara, Liban

Descoperita in 1952, cascada Baatara este o bijuterie a naturii si, cu siguranta, una dintre cele mai frumoase si fascinante cascade din lume. Daca te intrebi ce are deosebit aceasta atractie, atunci afla ca apa ei se varsa de la o inaltime de 255 de metri direct intr-o pestera de calcar care dateaza din perioada jurasica. Nu rata aceasta atractie, daca alegi Liban ca destinatie de vacanta.

  

8. Cascada Helmcken, Canada

Celor care doresc sa fotografieze un obiectiv turistic natural de o frumusete rapitoare le recomand sa bifeze cascada Helmcken, una dintre cele mai frumoase cascade din lume. A patra ca marime din Canada, Helmcken masoara 141 de metri inaltime si atrage mii de turisti anual in provincia British Columbia.

9. Cascada Dudhsagan, India

Dintre numeroasele atractii turistice gazduite de India se remarca si spectaculoasa cascada Dudhsagan, una dintre cele mai frumoase cascade din lume si una dintre cele mai populare si celebre din aceasta tara. Atractia este cunoscuta pentru culoarea alba a spumei, dar si pentru dimensiunile impresionante, masurand 600 de metri inaltime.Cascadele reprezinta adesea puncte de atractie turistica, asa ca inainte de a-ti planifica noul concediu, intereseaza-te si daca poti vizita asemenea frumuseti naturale.

Sursa foto: pxleyes.com

Articolul urmator
Litoralul românesc: de ce să îl alegi și unde sunt cele mai frumoase plaje
Litoralul românesc: de ce să îl alegi și unde sunt cele mai frumoase plaje
Ești prea bună pentru această lume?
Incepe quiz
Ești prea bună pentru această lume?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.