Un parc acvatic revoluționar și tobogane cu apă impresionante doboară toate recordurile

Joi, 16.06.2016
de Diva Hair

Curse subacvatice absolut senzaționale, circuite zipline care doboară orice record și jocuri de apă reprezintă semnătura distinctivă a Aquaventure Waterpark, magnificul parc acvatic din stațiunea Atlantis, The Palm. Cu 17 hectare de plajă întinse de-a lungul semicercului superior al arcului insulei atificiale, Palm Jumeriah, și două turnuri uriașe destinate exclusiv distracției, Aquaventure este cel mai mare și mai dinamic parc de distracții cu tematică acvatică din întregul Emirat Dubai, și parcul acvatic numărul unu din Orientul Mijlociu și Europa.

Ridicându-se din Golful Persic, Aquaventure înseamnă 18 milioane de litri de apă dulce folosită pentru a alimenta unsprezece tobogane cu apă palpitante și o cursă rivieră de 2,3 kilometri, cu valuri mareice și piscine, praguri de apă și râuri artificiale. Folosind tehnologie de ultimă generație, Aquaventure poate folosi peste 750.000 de litri pe minut pentru a crea torente de apă și valuri cu coame care să ajungă la aproape 1 metru înălțime. Oaspeții sunt propulsați prin peisajul acvatic luxuriant, special amenajat, fără a fi nevoiți să-și părăsească tuburile interioare, în timp ce lifturi acvatice inovatoare poartă participanții în sus pe tobogane și în jos pe cursul de apă.

Turnul lui Neptun

Acest turn construit în stil mesopotamian se ridică la 30 de metri înspre cer și este vizibil dinspre frunzele insulei The Palm, precum și de pe porțiunea de uscat a Emiratului Dubai. Acesta conține șapte tobogane cu apă ce-ți fac inima să bată mai tare, inclusiv:

  • The Leap of Faith care este prevăzut cu o cădere liberă îndrăzneață, aproape verticală, de 27,5 metri, ce propulsează curajoșii printr-un tunel acrilic transparent scufundat într-o lagună plină de rechini, împingându-i apoi la suprafață și aruncându-i în piscina de dedesubt;
  • Shark Attack trimite participanții în întunecimea dramatică a centrului misterios al turnului, înainte de a ieși într-o lagună plină de rechini;
  • Stinger, The Falls, Shamal și The Surge sunt tobogane închise care folosesc tehnologie de ultimă oră pentru a crea un montagne russe acvatic care propulsează pe cei mai curajoși vizitatori în sus și în jos pe jeturi de apă, prin întreg parcul.

Turnul lui Poseidon

Cea mai nouă atracție Aquaventure, îndrăznețul Turn al lui Poseidon,o investiție de 27 de milioane de dolari, ridică mizele în materie de distracție. Conținând curse ce doboară orice record, inclusiv cel mai mare tobogan cu apă din lume, primul tobogan dublu din lume care se află în interiorul unui tobogan cu apă, singurele bucle duble de curse din EAU, precum și cea mai lungă cursă zipline din Orientul Mijlociu, Turnul lui Poseidon consolidează și mai mult poziția Aquaventure ca cel mai bun Parc Acvatic din Europa și din Orientul Mijlociu.

  • Poseidon’s Revenge oferă cele mai tari senzații, fiind prevăzut cu două trape, o cădere liberă terifiantă de 20 de metri și primele bucle duble de curse din lume;
  • Slitherine, primele tobogane duble din lume care se află în interiorul unui tobogan cu apă, permit prietenilor cu spirit de competiție să se întreacă tot drumul până jos, cu ajutorul unui sistem de temporizare care afișează scorul la sfârșitul cursei;
  • Aquaconda și Zoomerango sunt aventuri palpitante de rafting pentru șase persoane. Aquaconda este cel mai mare tobogan cu apă din lume și oferă o cursă distractivă, în timp ce Zoomerango are o cădere liberă aproape verticală, după care participanții se lovesc de un zid vertical masiv care le permite să experimenteze lipsa gravitației;
  • Atlantean Flyers este cel mai lung circuit zipline din Orientul Mijlociu și oferă o vedere senzațională de la înălțime asupra parcului, plajei și Palm Island.

Înconjurând Turnul lui Neptun și Turnul lui Poseidon se află un complex sistem de râuri artificiale, cu valuri care propulsează vizitatorii din tuburile interioare prin peisajul luxuriant.

Pentru a nu îi neglija pe vizitatorii săi mai tineri, Atlantis a conceput Splashers, un parc de distracții acvatice care oferă jocuri acvatice, tobogane și structuri complexe, valuri de fiori și multă bălăceală pentru copii cu înălțimea sub1,2 metri – și pentru părinții acestora. Două găleți basculante imense se învârt în jurul propriei axe și varsă 1.200 de litri de apă la diferite intervale de timp, udând leoarcăvizitatoriiSplashers care se joacă la baza acestor cascade controlate. Copiii se distrează cățărându-se pe cadrele interactive sau provocându-se să traverseze unul dintre cele cinci poduri de frânghie care leagă între ele zece tobogane cu apă, în timp ce camarazii acestora folosesc jeturi și tunuri cu apă asupra familiei și prietenilor.

Aquaventure este singurul parc acvatic din Orientul Mijlociu unde oaspeții se pot bucura de interacțiuni cu animalele, inclusiv: Shark Safari, o plimbare palpitantă pe fundul Lagunei cu Rechini (295 AED pentru vizitatorii de o zi și 275 AED pentru oaspeții hotelului) și Cownose Ray Feeding, o activitate de interacționare și hrănire a calcanilor javanezi flămânzi (150 AED pentru oaspeții stațiunii și 175 AED pentru vizitatorii de o zi).

Oaspeții hotelului primesc intrare gratuită pe durata șederii acestora și tarife speciale disponibile atunci când își fac rezervări pe www.atlantisthepalm.com.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!